Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.

 

Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό. Έτσι, επιλέξαμε να παραλείψουμε το τηγάνισμα. Αντί γι’ αυτό, επικαλύπτουμε τις μπάλες παγωτού σε ένα μείγμα από βούτυρο, τραγανές νιφάδες καλαμποκιού ή άλλων δημητριακών που έχουμε τηγανίσει ξεχωριστά, ώστε το αποτέλεσμα να έχει υπέροχη γεύση τηγανητού τραγανού παγωτού, χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί ο μπελάς ή ο χαμός του τηγανίσματος του παγωτού στην κουζίνα.

Αν όμως θες να δοκιμάσεις τις δεξιότητές σου και τις μαγειρικές σου ικανότητες με ένα πιο απαιτητικό challenge σου έχουμε και τη συνταγή για κλασικό τηγανητό παγωτό – διαλέγεις και παίρνεις!

Η απόλαυση είναι εγγυημένη και με τους δύο τρόπους…

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Παγωτό 1 κιλό βανίλια

1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 1/4 φλ. δημητριακά καλαμποκιού, θρυμματισμένα

1/2 κουτ. κανέλα

2 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

Χτυπημένη κρέμα ή σαντιγί για γαρνιτούρα

Τρούφα, για γαρνιτούρα

4 κεράσια μαρασκίνο, για γαρνιτούρα

Σιρόπι σοκολάτας ή οποιοδήποτε άλλο σιρόπι της αρεσκείας σου για γαρνίρισμα

fried1

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζεις ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.

Χωρίζεις το παγωτό σε 4 μπάλες και το τοποθετείς στον έτοιμο παγωμένο δίσκο. Ξαναβάζεις τον δίσκο με το παγωτό στον καταψύκτη ενώ φτιάχνεις το μείγμα των δημητριακών, για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Σε μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις τα δημητριακά καλαμποκιού και την κανέλα και αφήνεις να ζεσταθούν, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα δημητριακά να γίνουν χρυσά, 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρείς από τη φωτιά και αναμειγνύεις με τη ζάχαρη. Τοποθετείς σε ένα ρηχό μπολ και το αφήνεις να κρυώσει.

Αφαιρείς τις μπάλες παγωτού από τον καταψύκτη και τις ρίχνεις στο μείγμα δημητριακών και τις κυλάς μέχρι να καλυφθούν ολόκληρες. Γαρνίρεις με σαντιγί, πασπαλίζεις με τρούφα διακοσμείς με το κεράσι, ρίχνεις σιρόπι σοκολάτας και σερβίρεις αμέσως.

fried0

Πώς να φτιάξεις πραγματικό τηγανητό παγωτό

Αν θέλεις να δοκιμάσεις το τηγάνισμα του παγωτού, μπορείς να το κάνεις:

Βάζεις τις μπάλες παγωτό σε ένα δίσκο που έχει ήδη παγώσει στην κατάψυξη για μία ώρα και που έχει στρώση λαδόκολλας και τον βάζεις ξανά στην κατάψυξη για 1 ώρα. Τοποθετείς 3 μεγάλα ασπράδια αυγού σε ένα μπολ και χτυπάς με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν αφρός. Βάζεις νιφάδες καλαμποκιού, κανέλα και ζάχαρη σε ένα άλλο μπολ.

Τυλίγεις το παγωτό με τα ασπράδια του αυγού και στη συνέχεια το περνάς στις νιφάδες καλαμποκιού, πιέζοντας τες για να κολλήσουν καλά πάνω του. Βάζεις ξανά τον δίσκο στην κατάψυξη και τον αφήνεις για 4 ώρες ή έως ότου στεγνώσει πλήρως η επικάλυψη.

Ζεσταίνεις ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Βάζοντας μία μπάλα ένα κάθε φορά, τηγανίστε το παγωτό για 20 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας σε απορροφητικό χαρτί. Γαρνίρεις και σερβίρεις αμέσως!

 

Τip: Εκτός από δημητριακά ή νιφάδες καλαμποκιού στο μείγμα του παναρίσματος μπορείς να βάλεις ινδοκάρυδο ή ξηρού καρπούς αλεσμένους ή τριμμένα μπισκότα.

 

 

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

6 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μετά την ημερομηνία λήξης

Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.
empty alt

3 υλικά + 3 λεπτά είναι όλα όσα χρειάζεσαι για μια σπιτική ζεστή σοκολάτα!

Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.
empty alt

Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

Οι μελιτζάνες δεν γίνονται μόνο μπριάμ ή τηγανιτές ή ψητές. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι να τις απολαύσεις, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και το άρωμά τους.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις την μπάμια αλλιώς

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά του ελληνικού καλοκαιριού επιστρέφει ανανεωμένο και προσπαθεί να σε πείσει για τις gourmet χάρες του – επιπλέον, διαθέτει ένα σούπερ ωφέλιμο διατροφικό προφίλ.
Back To Top