Μήλα Αυτό το βολικό και προσιτό φρούτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, τοποθετήστε τα μήλα σε μια πλαστική τσάντα στο συρτάρι.

Μήλα

Αυτό το βολικό και προσιτό φρούτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, τοποθετήστε τα μήλα σε μια πλαστική τσάντα στο συρτάρι.

Λάχανο

Αυτό το λαχανικό μπορεί να γίνει στον ατμό, σοτέ  ή τηγανισμένο, καθώς και ψημένο, γεμισμένο και ψημένο, ή τεμαχισμένο και απολαυστικό σε αλάτα. Φυλάσσετε ολόκληρο σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο για δύο μήνες. Μετά το κόψιμο, το λάχανο πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες.

Εσπεριδοειδή

Λεμόνια, λάιμ, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή προσθέτουν φωτεινότητα στα γεύματα και τα ποτά και μπορούν να διαρκέσουν για δύο μήνες. Αποθηκεύστε ολόκληρα τα εσπεριδοειδή στο ψυγείο. Και θυμηθείτε ότι υπάρχει ένας τόνος γεύσης στο φλοιό, έτσι ξύσμα ή φλούδα εσπεριδοειδών πριν από το χυμό ή το φαγητό και τη χρήση σε vinaigrettes, μαρινάδες, μπισκότα, τηγανίτες και πολλά άλλα – μπορείτε ακόμη και να παγώσει το ξύσμα για μέχρι τρεις μήνες.

Κρεμμύδια

Τα κίτρινα, λευκά και κόκκινα κρεμμύδια μπορούν να διαρκέσουν εβδομάδες και ακόμη και μήνες, αν αποθηκευτούν αδιαφανή σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το φως και με αερισμό. Μόλις τα κρεμμύδια γίνουν μαλακά ή αποχρωματισμένα, έχουν ξεπεράσει το όριο φρεσκάδας τους. Αν και βρίσκονται στην οικογένεια των κρεμμυδιών, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα και το σχοινόπρασο έχουν σημαντικά μικρότερη διάρκεια ζωής.

Σκόρδο

Όπως τα κρεμμύδια, το σκόρδο έχει εντυπωσιακή αντοχή, εάν φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το φως και με εξαερισμό. Οι σκελίδες μπορούν να διαρκέσουν ένα μήνα ή δύο, ενώ ολόκληροι οι βολβοί μπορούν να κρατηθούν για έξι μήνες.

fruit_vege_010416_twa-750x500

Πατάτες & γλυκοπατάτες

Οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες θα κρατήσουν για εβδομάδες σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά σε ένα δροσερό, σκοτεινό, ξηρό και αεριζόμενο χώρο, θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο – περίπου ένα μήνα για τις γλυκοπατάτες και μέχρι τρεις μήνες για τις λευκές πατάτες.

Γογγύλια

Τα πιο κοινά γογγύλια είναι το παντζάρι, το ραπανάκι κι η σελινόριζα – είναι υπέροχα σε ανακατεμένες πατάτες – πριν αποθηκεύσετε. Αποθηκεύστε τα γογγύλια σε πλαστική σακούλα στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου και θα διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες.

Καρότα

Διατηρημένο σε μια τσάντα τροφίμων στο ψυγείο στο συρτάρι λαχανικών, φρέσκα, ολόκληρα καρότα μπορεί να κρατήσει τέσσερις έως πέντε εβδομάδες. Αφαιρέστε τις πράσινες κορυφές – χρησιμοποιήστε τις για να φτιάξετε πέστο! – όσο πιπιλίζουν την υγρασία από τα καρότα. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, τοποθετήστε μια στεγνή πετσέτα χαρτιού στην τσάντα για να απορροφήσετε την υγρασία και να την αντικαταστήσετε όποτε μουσκέψει. Σημειώστε ότι τα baby καρότα δεν διαρκούν όσο τα μεγάλα.

Πιπεριές

Οι περισσότερες πιπεριές έχουν μεγάλη διάρκεια, αλλά οι πράσινες τείνουν να διαρκούν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επειδή περιέχουν λιγότερη ζάχαρη. Αποθηκεύστε τις πιπεριές σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα στο ψυγείο και μπορεί να διαρκέσουν μέχρι τρεις εβδομάδες.

empty alt

Έτσι θα αξιοποιήσεις νόστιμα τις μεστές άκρες των σπαραγγιών!

Μπορούσες να φανταστείς ότι έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις τραγανά και απολαυστικά τηγανιτά μπαστουνάκια λαχανικών με τις μεστές άκρες των σπαραγγιών, οι οποίες μέχρι τώρα κατέληγαν στα σκουπίδια; Τα οποία στη συνέχεια θα καταναλώσεις ως σνακ ή ως συστατικό σε ζυμαρικά, ομελέτες και σάντουιτς; Κι...
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Πώς θα ξεπαγώσεις το κοτόπουλο γρήγορα και με ασφάλεια

Αποφάσισες να φτιάξεις μια ζεστή, θρεπτική κοτόσουπα ή κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγος και το πουλερικό μόλις βγήκε από την κατάψυξη, παγωμένο σαν την Ανταρκτική; Πώς θα το ξεπαγώσεις γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια; Η παρακάτω μέθοδος θα σου πάρει […]
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Πικνίκ στην παραλία; Σου βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις τροφίμων για να έχεις μαζί σου

  Γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Κοκκινιστοί ψητοί λαχανοντολμάδες… πειραγμένοι

Αν και οι παραδοσιακές συνταγές με γεμιστό λάχανο γίνονται με κρέας, εδώ τα λαχανόφυλλα γεμίζονται με συνδυασμό ρυζιού, μανιταριών, κρεμμυδιών, σκόρδου και βοτάνων για μια υγιεινή χορτοφαγική συνταγή λαχανοντολμάδων, που ψήνονται απαλά σε μια απλή σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
Back To Top