Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία σας […]

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας!

Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία σας από μέσα.

Τι είναι λοιπόν καλό να έχετε αυτό τον καιρό στο πιάτο σας:  

  • Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη αποτελεί ουσιαστικό μέρος του αμυντικού συστήματος του σώματος. Για παράδειγμα, τα αμινοξέα γλουταμίνη και αργινίνη δίνονται ως θεραπεία διατροφής σε προεγχειρητικούς ασθενείς λόγω της ικανότητάς τους να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνουν τα θαλασσινά, το άπαχο κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά, τα φασόλια, τα μπιζέλια, τα προϊόντα σόγιας, τα αλατισμένα καρύδια και τους ξηρούς καρπούς.

0000807_750

  • Red hot chili peppers: Εκτός από αγαπημένο συγκρότημα μουσικής είναι και ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών. Αυτές οι μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές έχουν πολύ περισσότερη βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή! Στην πραγματικότητα, έχουν σχεδόν το διπλάσιο της ποσότητας αυτής της βιταμίνης από τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Με τις κόκκινες πιπεριές, θα βοηθήσετε στην αύξηση της παραγωγής αντισωμάτων – κλειδί στην ενίσχυση της ανοσοποιητικής δραστηριότητας. Μπορείτε να προσθέσετε ολόκληρες μικρές κόκκινες καυτερές στο φαγητό σας – ταιριάζουν ιδανικά με τα όσπρια, ή να προσθέσετε στο πιάτο σας φρεσκοτριμμένο τσίλι.
  • Σκόρδο το θαυματουργό: Δεν κρατάει μόνο τους βρικόλακες σε απόσταση, αλλά και τα μικρόβια. Το φυσικό αυτό αντιβιοτικό σε αντίθεση με τα περισσότερα αντιβιοτικά, που σκοτώνουν τόσο τα καλά όσο και τα κακά βακτηρίδια, το σκόρδο έχει μια χημική ουσία που ονομάζεται αλικίνη ή αλλισίνη (allicin), ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταστροφή μόνο των επιβλαβών βακτηρίων που τροφοδοτούν τους ιούς.

0000351_750

  • Κολοκύθα: Δεν είναι μόνο διακοσμητική για την εποχή του Χάλογουιν, αλλά όπως και τα καρότα, με τα οποία έχουν το ίδιο πορτοκαλί χρώμα, είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη που είναι μεγάλη πηγή της βιταμίνης Α. Μια επαρκή ποσότητα βιταμίνης Α βοηθάει την κυτταρική επικοινωνία με το ανοσοποιητικό σύστημα, φροντίζοντας να είναι ο οργανισμός σε ετοιμότητα για το πότε θα χτυπήσει ο ιός της γρίπης. Μια βελουτέ κολοκυθόσουπα είναι ιδανική και για να υποχωρήσουν άμεσα τα συμπτώματα.
  • Σε χυμό ή σαλάτα: Λεμόνι, πορτοκάλι, μανταρίνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ – στύψτε τα ή βάλτε τα σε σαλάτα και πάρτε όση περισσότερη βιταμίνη C μπορείτε!
  • Κόκκινη σαν ντομάτα: Οι ντομάτες περιέχουν ένα επίσης ισχυρό αντιοξειδωτικό, το λυκοπένιο, το οποίο μάλιστα όταν οι ντομάτες μαγειρεύονται είναι ακόμα πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό.

Mushroom-extract-blend-creates-immune-cell-boost-say-scientists_wrbm_large

  • Στο τσακίρ κεφίρ: Το κεφίρ, ή το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση, συμβάλλει στη δημιουργία υγιεινών μικροβίων στο σώμα, τα οποία αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του αμυντικού συστήματος. Για την ακρίβεια, το πεπτικό σύστημα αποτελεί το 80 τοις εκατό του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η κατανάλωση κεφίρ όχι μόνο βελτιώνει τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων αλλά χτίζει ένα φρούριο στον εντερικό σωλήνα ενάντια σε ιούς.
  • Για να τη στρουμφίσουν τα μικρόβια: Τα μανιτάρια είναι εξαιρετικά ισχυρά σε πολλούς ανοσοκατασταλτικούς παράγοντες όπως τα μακροφάγα κύτταρα, τα Τα βοηθητικά κύτταρα, τα φυσικά κυτταροκτόνα και την ιντερλευκίνη-1 και 2. Αυτοί οι παράγοντες καταπολέμησης του ιού διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ενεργοποιούν τα παραπάνω κύτταρα που καταπολεμούν τον ιό στο σώμα.
empty alt

Έτσι θα μπορείς να παίρνεις πάντα σπιτικό φαγητό στη δουλειά

Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Πώς να βγάλετε μια έντονη μυρωδιά από την επιφάνεια κοπής

  Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Η πιο εύκολη «μηλόπιτα» που θα φτιάξεις ποτέ

Θα μπορούσες να την πεις και γλυκιά «πίτσα» μήλου…
Back To Top