Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα έρευνας αμερικάνων επιστημόνων οι οποίοι Εξετάζοντας συνδυαστικά μελέτες των τελευταίων 50 ετών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη για την υγεία είναι μια διατροφή πλούσια σε λίπη, αρκεί να περιέχει τα σωστά είδη λιπών. Το συμπέρασμα  αυτό επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα άλλων ερευνών, οι οποίες αντικρούουν ευθέως το δόγμα της Ιατρικής που υποστηρίζει ότι κύρια αιτία της παγκόσμιας επιδημίας της παχυσαρκίας είναι τα λιπαρά . Και η ρίζα του κακού βρίσκεται στα  διαιτολόγια που περιέχουν πολλή ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως λευκό ψωμί, λευκά ζυμαρικά, λευκά δημητριακά πρωινού και τηγανητές πατάτες. Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες τα υγιεινά λιπαρά του ελαιολάδου, των ψαριών και των ξηρών καρπών που αποτελούν κορμό της μεσογειακής διατροφής, μειώνουν τον κίνδυνο αναπτύξεως ορισμένων σοβαρών νοσημάτων. Τα αποτελέσματα αυτά δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine» και σύμφωνα με αυτά η  μεσογειακή διατροφή σχετίζεται με μείωση κατά 57% του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, κατά 29% του κινδύνου εμφράγματος και εγκεφαλικού, και κατά 30% του κινδύνου διαβήτη. Η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Χάνα Μπλούμφιλντ, καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα υποστηρίζει ότι «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να περιέχει άφθονα λίπη όταν αυτά είναι υγιεινά. Θα όριζα τη μεσογειακή διατροφή ως ένα διαιτολόγιο που έχει ως βάση φυτικής προελεύσεως τρόφιμα και δίνει έμφαση σε μονοακόρεστα λίπη, ιδίως στο ελαιόλαδο. Είναι ένα διαιτολόγιο με υψηλή κατανάλωση οσπρίων, ψαριών, φρούτων και λαχανικών, και χαμηλή ή μέτρια πρόσληψη γαλακτοκομικών και κρεατικών» Αν κάποιος προσπαθεί να τρώει υγιεινά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί ελαιόλαδο ως κύριο λίπος στο μαγείρεμα και στις σαλάτες και να τρώει πολλά φρούτα και λαχανικά με διαφορετικά χρώματα. Είναι όμως αναγκαίο να αποφεύγει να τρώει επεξεργασμένα δημητριακά και προϊόντα με πρόσθετη ζάχαρη, καθώς και το πολύ κρέας, προτιμώντας καλύτερα τα ψάρια

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top