Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά. Θα χρειαστείτε μόνο πέντε λεπτά και πέντε υλικά για να φτιάξετε αυτό το δροσιστικό ρόφημα!

Συστατικά

Ώρα προετοιμασίας:

5 λεπτά

1 φλιτζάνι παγάκια

1 μέτρια μπανάνα, κομμένη σε φέτες και κατεψυγμένη

1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα

1 δοχείο γιαούρτι βανίλιας χωρίς λιπαρά,

1/4 φλιτζάνι άπαχο γάλα

Απόδοση παραγωγής:

2 1/2 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1 κούπα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε παγάκια στο κάτω μέρος του μπλέντερ και προσθέστε φέτες μπανάνας, βατόμουρα, γιαούρτι και γάλα. Καλύψτε και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν, σταματώντας συχνά για να ανακατευτεί ο πάγος. Σερβίρετε αμέσως. Καταψύξτε τα υπολείμματα σε ένα αεροστεγές δοχείο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ξεπαγώστε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 138 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 28 g, Πρωτεΐνες: 6 g, Λίπη:

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1/2 άπαχο γάλα, 1 1/2 φρούτο. Επιλογές υδατανθράκων: 2.

empty alt

Η ομορφότερη τάση στη γαστρονομία σήμερα κρύβει κινδύνους

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

Πώς θα κρυώσεις ένα μπουκάλι μπίρας σε χρόνο ρεκόρ

Η ζέστη καλά κρατεί αλλά ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες είναι γεγονός ότι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα η μπίρα δεν πίνεται ευχάριστα χλιαρή.
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Πώς να φτιάξεις σπιτικό χαλβά

Ο χαλβάς είναι μια μεσο-Ανατολική λιχουδιά από ταχίνι που μοιάζει με το φοντάν, αλλά πολύ καλύτερος και πιο υγιεινός! Ο χαλβάς, που έχει την τιμητική του τις μέρες της νηστείας και ειδικά τη Σαρακοστή, μπορεί να έχει ως βάση του το αλεύρι ή το ταχίνι και η […]
empty alt

Λεμόνι, βότκα, βασιλικός – ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.
Back To Top