Ίσως στο άκουσμα των λέξεων κουνουπίδι και μπρόκολο να σκέφτεσαι μόνο υγιεινές συνταγές αδυνατίσματος με τα δύο αυτά λαχανικά να σερβίρονται βραστά ή στον ατμό ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στο γκριλ αλλά πάντα σκέτα! Όχι πια! Ακόμα κι αν είσαι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής (που και […]

Ίσως στο άκουσμα των λέξεων κουνουπίδι και μπρόκολο να σκέφτεσαι μόνο υγιεινές συνταγές αδυνατίσματος με τα δύο αυτά λαχανικά να σερβίρονται βραστά ή στον ατμό ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στο γκριλ αλλά πάντα σκέτα! Όχι πια! Ακόμα κι αν είσαι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής (που και καλά κάνεις) αυτές οι δύο συνταγές θα βάλουν το μπρόκολο και το κουνουπίδι στη λίστα με τα αγαπημένα σου υλικά για comfort food επιλογές.

«Αμαρτωλό» κουνουπίδι στον φούρνο

Δεν θα θες ποτέ να ξαναφάς το ψητό κουνουπίδι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μόλις δοκιμάσεις αυτήν τη λαχταριστή συνταγή. Μπέικον, μαλακό τυρί ή sour cream και cheddar, συνδυάζονται μαζί του για μια έκρηξη νοστιμιάς.

Συστατικά

3 φέτες μπέικον

1 κουνουπίδι (περίπου 2 κιλά), κομμένο σε κομμάτια μπουκιές

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 1/4 φλιτζάνια τεμαχισμένο τυρί Cheddar, χωρισμένο

2/3 φλιτζάνι μαλακό κρεμώδες τυρί ή sour cream

4 φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες, χωρισμένα

casserole

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Βάζεις το μπέικον σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το μαγειρεύεις μέχρι να γίνει τραγανό, 6 έως 8 λεπτά. Το μεταφέρεις σε μια πιατέλα που έχεις καλύψει με χαρτοπετσέτα και το αφήνεις να κρυώσει. (Κράτησε το λίπος στο τηγάνι.) Συνδύασε το κουνουπίδι, το πιπέρι, το αλάτι και το λίπος του μπέικον σε ένα ταψί. Ψήνεις, ανακατεύοντας δύο φορές, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, περίπου 35 λεπτά. Εν τω μεταξύ, συνδυάζεις 1 φλιτζάνι τσένταρ, το μαλακό τυρί (ή sour cream) και τα μισά κρεμμύδια σε ένα μικρό μπολ. Όταν το κουνουπίδι είναι μαλακό, προσθέτεις το μείγμα τυριού στο κουνουπίδι στο ταψί. Από πάνω πασπαλίζεις με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι τσένταρ. Ψήνεις μέχρι να λιώσει το τυρί, 5 έως 7 λεπτά περισσότερο. Κόβεις σε κομματάκια το κρύο μπέικον. Το ρίχνεις πάνω στο καυτό ταψί με τα υπόλοιπα κρεμμύδια.

cassero

«Κολασμένο» μπρόκολο στον φούρνο

Η ελαφριά, γευστική σάλτσα αναβαθμίζει αυτή την εύκολη συνταγή φούρνου.

Συστατικά

2 φέτες ψωμί τοστ ολικής αλέσεως

2 κιλά μπρόκολο

3 κουταλιές βούτυρο, χωρισμένο

2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια κρεμμύδι σε κύβους

4 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

170 γρ. τυρί κρέμα

2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα γούεστερ σος (Worcestershire Sauce)

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 φλιτζάνια τεμαχισμένο τυρί τσένταρ, χωρισμένο

casse

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνεις (βουτυρώνεις ένα ταψί). Κόψε το ψωμί σε κομμάτια και βάλε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να σχηματιστούν χονδροειδή ψίχουλα. Άπλωσε τα ψίχουλα σε ένα ταψί και ψήσε μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βράζεις το μπρόκολο στον ατμό (ή σε νερό) μέχρι να μαλακώσει, 4 έως 6 λεπτά. Κόψε το σε κομμάτια και άπλωσέ το ομοιόμορφα στο έτοιμο ταψί. Αύξησε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 210 βαθμούς. Ζεσταίνεις 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύεις, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 5 λεπτά. Πασπαλίζεις το αλεύρι πάνω από τα λαχανικά και μαγειρεύεις για 1 λεπτό. Ενώ ανακατεύεις, ρίξε αργά τον ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρεύεις κι άλλο, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτεις το τυρί κρέμα, τη Worcestershire, το πιπέρι και το αλάτι, μαγειρεύεις, ανακατεύοντας, μέχρι να συνδυαστούν, περίπου 2 λεπτά. Αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις το 1 1/2 φλιτζάνι τυρί. Ρίχνεις τη σάλτσα τυριού πάνω από το μπρόκολο. Λιώνεις τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Συνδυάζεις το λιωμένο βούτυρο και τα φρυγανισμένα ψίχουλα σε ένα μεσαίο μπολ. Απλώνεις ομοιόμορφα πάνω στο μείγμα μπρόκολου. Από πάνω ρίχνεις το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τυρί. Ψήνεις μέχρι να λιώσει το τυρί, 25 έως 30 λεπτά.

empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος να ετοιμάσεις ένα υγιεινό πρωινό

Κάθε τόσο βάζεις στόχο να πίνεις για πρωινό ένα πλούσιο, θρεπτικό και χορταστικό σμούθι, αλλά καταλήγεις να ξυπνάς τελευταία στιγμή και να τρέχεις στο γραφείο μόνο με έναν καφέ και ένα κουλουράκι; Υπάρχει τρόπος να ετοιμάσεις από πριν τα σμούθι όχι μόνο της επόμενης μέρας, αλλά ολόκληρης […]
empty alt

Ποια είδη τυριού λιώνουν ευκολότερα και ομορφότερα;

Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με αυτά τα λαχταριστά Brownies cheesecake-κολοκύθας

Εύκολα στην παρασκευή, θα σας χαρίσουν απολαυστική φθινοπωρινή γεύση
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
empty alt

Τρεις μαρινάδες για να κάνεις την πιο νόστιμη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι

Οι μαρινάδες πρωταγωνιστούν στο μπάρμπεκιου: Διατηρούν το κρέας ζουμερό και γεμάτο γεύση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στο καλύτερο ψήσιμό του.
Back To Top