Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.

Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.

Το να πίνεις καφέ ξέρεις ότι έχει ένα σωρό οφέλη για τον οργανισμό σου, όπως προστασία του συκωτιού, μειωμένος κίνδυνος διαβήτη και καρδιακών παθήσεων, τόνωση του οργανισμού.

Επειδή όμως έχεις επιλέξει να λαμβάνεις μόνο τα θετικά και όχι τα αρνητικά (χέρια που τρέμουν από την υπερκατανάλωση, για παράδειγμα ή γουρλωμένα μάτια στις 3 η ώρα το πρωί), προτιμάς τον ντεκαφεϊνέ. Και καλά κάνεις.

Συγνώμη αν στο χαλάω αλλά ναι, ο ντεκαφεϊνέ περιέχει μια δόση καφεΐνης, η οποία για να επηρεάσει τα νεύρα σου πρέπει μάλλον να κατεβάσεις μερικά λίτρα, όπως διαβάζω σε σχετικό άρθρο της Huffington Post.

Μάθε, λοιπόν ότι για να γίνει ο καφές σου έχει αφαιρεθεί από τον κόκκο το 94-98% της καφεΐνης.

Ενώ δηλαδή ένας κανονικός καφές περιέχει 188 mg καφεΐνης, ο decaf έχει μόλις 9,4 mg, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2006 από το πανεπιστήμιο της Florida.

Οι ερευνητές μάλιστα είπαν ότι πρέπει να πιεις 5-10 κούπες ντεκαφεϊνέ για να νιώσεις την επίδραση της καφεΐνης στον οργανισμό σου ενώ επεσήμαναν ότι μπορεί να βρεις και καφέ απολύτως απαλλαγμένο από την καφεΐνη αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Και φυσικά τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο απλά καθώς εξαρτάται από την ποικιλία των κόκκων και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί επεξεργάζονται ενώ και ο εσπρέσσο διαφέρει καθώς ένας κανονικός έχει 63 mg καφεΐνης ενώ ένας ντικάφ 3-15,8 mg.

Αν διαβάζοντας αυτό το άρθρο έχεις αποκτήσει ένα ελαφρύ τρέμουλο όχι από το αγαπημένο σου ρόφημα αλλά από την αγωνία γιατί π.χ. η έφηβη κόρη σου πίνει ακριβώς αυτόν τον καφέ, μην ανησυχείς. Οι γιατροί λένε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Απλά, καλό είναι να ξέρουμε τι πίνουμε και όχι να καταπίνουμε άκριτα ό,τι μας σερβίρουν. 

 

(τα στοιχεία προέρχονται από άρθρο της Huffington Post)

 

 

empty alt

Γιατί να ζηλέψει κανείς τη σκανδιναβική δίαιτα;

«Γιατί να ζηλέψει κανείς οποιονδήποτε υποβάλλεται σε μια δίαιτα;», θα μπορούσες να ανταπαντήσεις στο ερώτημα του τίτλου.
empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

9 λόγοι που κάνουν το καρπούζι το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού

Δεν υφίσταται ελληνικό καλοκαίρι, καλοκαιρινή σέλφι, και παιδικές αναμνήσεις χωρίς το καρπούζι πρωταγωνιστή, συμφωνείς; Το απολαμβάνεις κρύο, σε δροσίζει, δεν σε βαραίνει, και σου προσφέρει τόσα πολλά που ίσως δεν γνωρίζεις, αλλά θα μάθεις εδώ: – Στα 150 γραμμάρια, περιέχει: 43 θερμίδες, 0...
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Γιατί τα κρεμμύδια μάς κάνουν να κλαίμε;

Εσένα, τι σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; Είτε η απάντηση είναι «μια ρομαντική ταινία», είτε «η ήττα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας», σίγουρα στη λίστα των πραγμάτων που σε κάνουν ευσυγκίνητο θα περιλαμβάνονται και τα κρεμμύδια.
empty alt

Ποια φρέσκα τρόφιμα κρατάνε περισσότερο

Μήλα Αυτό το βολικό και προσιτό φρούτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, τοποθετήστε τα μήλα σε μια πλαστική τσάντα στο συρτάρι.
empty alt

Τραγανές φλούδες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.
Back To Top