Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.

Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.

Το να πίνεις καφέ ξέρεις ότι έχει ένα σωρό οφέλη για τον οργανισμό σου, όπως προστασία του συκωτιού, μειωμένος κίνδυνος διαβήτη και καρδιακών παθήσεων, τόνωση του οργανισμού.

Επειδή όμως έχεις επιλέξει να λαμβάνεις μόνο τα θετικά και όχι τα αρνητικά (χέρια που τρέμουν από την υπερκατανάλωση, για παράδειγμα ή γουρλωμένα μάτια στις 3 η ώρα το πρωί), προτιμάς τον ντεκαφεϊνέ. Και καλά κάνεις.

Συγνώμη αν στο χαλάω αλλά ναι, ο ντεκαφεϊνέ περιέχει μια δόση καφεΐνης, η οποία για να επηρεάσει τα νεύρα σου πρέπει μάλλον να κατεβάσεις μερικά λίτρα, όπως διαβάζω σε σχετικό άρθρο της Huffington Post.

Μάθε, λοιπόν ότι για να γίνει ο καφές σου έχει αφαιρεθεί από τον κόκκο το 94-98% της καφεΐνης.

Ενώ δηλαδή ένας κανονικός καφές περιέχει 188 mg καφεΐνης, ο decaf έχει μόλις 9,4 mg, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2006 από το πανεπιστήμιο της Florida.

Οι ερευνητές μάλιστα είπαν ότι πρέπει να πιεις 5-10 κούπες ντεκαφεϊνέ για να νιώσεις την επίδραση της καφεΐνης στον οργανισμό σου ενώ επεσήμαναν ότι μπορεί να βρεις και καφέ απολύτως απαλλαγμένο από την καφεΐνη αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Και φυσικά τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο απλά καθώς εξαρτάται από την ποικιλία των κόκκων και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί επεξεργάζονται ενώ και ο εσπρέσσο διαφέρει καθώς ένας κανονικός έχει 63 mg καφεΐνης ενώ ένας ντικάφ 3-15,8 mg.

Αν διαβάζοντας αυτό το άρθρο έχεις αποκτήσει ένα ελαφρύ τρέμουλο όχι από το αγαπημένο σου ρόφημα αλλά από την αγωνία γιατί π.χ. η έφηβη κόρη σου πίνει ακριβώς αυτόν τον καφέ, μην ανησυχείς. Οι γιατροί λένε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Απλά, καλό είναι να ξέρουμε τι πίνουμε και όχι να καταπίνουμε άκριτα ό,τι μας σερβίρουν. 

 

(τα στοιχεία προέρχονται από άρθρο της Huffington Post)

 

 

empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Κι όμως, μπορείς να καταναλώσεις και τα φύλλα κουνουπιδιού

Αν μέχρι τώρα πετούσες στα σκουπίδια τα φύλλα του κουνουπιδιού, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Γιατί όχι μόνο είναι βρώσιμα, αλλά επιπλέον μπορείς να τα απολαύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: να τα προσθέσεις σε έναν πουρέ λαχανικών, σε μια σαλάτα, να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα στιρ-φράι με...
empty alt

5 εκπληκτικοί τρόποι να αξιοποιήσεις την άλμη

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top