Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο.

 

Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο. Αντί για έτοιμη ζύμη, που μπορείς να βρεις πολλές επιλογές, μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις ως βάση πίτα (την κλασική επιλογή για σουβλάκι) σε όποιο μέγεθος θες – αλλά μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις και τορτίγια, για πιο τραγανό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Η συνταγή που ακολουθεί δεν είναι απλώς μια quesadilla γεμάτη με μοτσαρέλα και πεπερόνι, αλλά κυριολεκτικά στην όψη και τη γεύση μοιάζει με μια πραγματική πίτσα. Επιπλέον, είναι 1.000 φορές πιο εύκολο να φτιάξετε στο σπίτι.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 μέτριες τορτίγιες αλεύρι

1/3 φλ. σάλτσα πίτσας ή σάλτσα από τριμμένη ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 φλιτζάνι τριμμένη (ή κομμένη κομματάκια) μοτσαρέλα

1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/3  φλιτζάνι φέτες πεπερόνι

1/4 κουτ. ρίγανη

Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα

pizza1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανάβεις το μάτι σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι για γκριλ, θερμαίνεις πρώτα το λάδι. Προσθέτεις τη μια τορτίγια στο τηγάνι και απλώνεις περιμετρικά περίπου τη μισή σάλτσα πίτσας μέχρι να την καλύψεις σχεδόν ολόκληρη. Πασπαλίζεις με το σκόρδο στην κορυφή και προσθέτεις τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας, παρμεζάνας, πεπερόνι και ρίγανης.

Καπακώνεις με τη δεύτερη τορτίγια και μαγειρεύεις έως ότου το τυρί είναι λιώσει εντελώς και η τορτίγια πάρει χρυσή απόχρωση.

Όταν είσαι έτοιμη να το γυρίσεις ανάποδα, καλύπτεις το τηγάνι με μια μεγάλη πιατέλα και αντιστρέφεις το τηγάνι για να μεταφέρεις την quesadilla στο πιάτο, στη συνέχεια βάζεις την quesadilla πίσω στο τηγάνι, με ανάποδη από πριν φορά, δηλαδή προς τα πάνω. Περιχύνεις με την υπόλοιπη σάλτσα, προσθέτεις την υπόλοιπη ποσότητα μοτσαρέλας, παρμεζάνας, πεπερόνι και ρίγανης.

Τοποθετείς το τηγάνι στο γκριλ και ψήνεις σε μέτρια φωτιά (ή συνεχίζεις στο μάτι της κουζίνας όπως και πριν) μέχρι το τυρί να λιώσει και το πεπερόνι να είναι τραγανό, περίπου 2 λεπτά.

Προαιρετικά μπορείς να γαρνίρεις με μαϊντανό πριν το σερβίρεις.

Συνδυάζεται ιδανικά με πράσινη σαλάτα με ρόκα, baby σπανάκι και τοματίνια.

Tip: μπορείς να παίξεις με τα υλικά – να βάλεις όποιο τυρί και αλλαντικό θες – ή να μη βάλεις καθόλου αλλαντικά – να βάλεις μόνο τυριά – ή να προσθέσεις πιπεριά, κόκκινη και πράσινη, ελιές – να φτιάξεις μια εναλλακτική εκδοχή μόνο με λαχανικά της εποχής.

 

 

empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

10+1 τρόφιμα που σε αφήνουν πεινασμένο

Αν κάνεις δίαιτα για να φτιάξεις κορμί για την παραλία, προσπάθησε να αποφύγεις τα παρακάτω τρόφιμα. Είναι πολύ γευστικά, μπορεί να χορταίνουν το μάτι αλλά σου δίνουν περιττές θερμίδες χωρίς να σε γεμίζουν! Croissant Οι επιδόσεις του ως προς το πόσο σε χορταίνει είναι αντιστρόφως ανάλογες του […]
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

Αραβική πίτα: πώς να φτιάξεις το νοστιμότερο σάντουιτς

Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του
Back To Top