Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους!

Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

1. Ανακατεύεις νερό, χρυσό σιρόπι (όπως αυτό), βούτυρο και ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν στους 160 βαθμούς Κελσίου μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.

2. Προσθέτεις στο μείγμα μια χούφτα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και στη συνέχεια λίγη μαγειρική σόδα και αλάτι. Η σόδα θα κάνει το σιρόπι αρκετά ρευστό ώστε να απλωθεί στο ποπκόρν.

3. Περιχύνεις ένα μπολ ποπκόρν με το μείγμα, μέχρι το τελευταίο να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Στη συνέχεια απλώνεις το ποπκόρν σε ένα λαδόχαρτο, και το ανακατεύεις ελαφρά με ένα πιρούνι. Δώσε προσοχή να μην αγγίξεις το ποπκόρν, που σε αυτή τη φάση είναι καυτό!

4. Καθώς το ποπκόρν κρυώνει και σκληραίνει, ανακάτεψέ το με γρήγορες κινήσεις για να μην κολλήσουν τα καλαμπόκια μεταξύ τους. Μην το δοκιμάσεις ακόμα, γιατί μπορεί να απογοητευτείς: για να γίνει τραγανό πρέπει να κρυώσει εντελώς.

Extra tips:

-Υπολόγισε ότι με 50-60 γραμμάρια σπόρους καλαμποκιού θα σου βγουν περίπου 7 φλιτζάνια ποπκόρν.

-Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις μια σοκολάτα με τουλάχιστον 72% περιεκτικότητα σε κακάο.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top