Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους!

Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

1. Ανακατεύεις νερό, χρυσό σιρόπι (όπως αυτό), βούτυρο και ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν στους 160 βαθμούς Κελσίου μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.

2. Προσθέτεις στο μείγμα μια χούφτα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και στη συνέχεια λίγη μαγειρική σόδα και αλάτι. Η σόδα θα κάνει το σιρόπι αρκετά ρευστό ώστε να απλωθεί στο ποπκόρν.

3. Περιχύνεις ένα μπολ ποπκόρν με το μείγμα, μέχρι το τελευταίο να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Στη συνέχεια απλώνεις το ποπκόρν σε ένα λαδόχαρτο, και το ανακατεύεις ελαφρά με ένα πιρούνι. Δώσε προσοχή να μην αγγίξεις το ποπκόρν, που σε αυτή τη φάση είναι καυτό!

4. Καθώς το ποπκόρν κρυώνει και σκληραίνει, ανακάτεψέ το με γρήγορες κινήσεις για να μην κολλήσουν τα καλαμπόκια μεταξύ τους. Μην το δοκιμάσεις ακόμα, γιατί μπορεί να απογοητευτείς: για να γίνει τραγανό πρέπει να κρυώσει εντελώς.

Extra tips:

-Υπολόγισε ότι με 50-60 γραμμάρια σπόρους καλαμποκιού θα σου βγουν περίπου 7 φλιτζάνια ποπκόρν.

-Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις μια σοκολάτα με τουλάχιστον 72% περιεκτικότητα σε κακάο.

empty alt

Τι ενώνει το τυρί με το κρασί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του.Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

Ανανάς: ένα εξωτικό και πολύ ωφέλιμο φρούτο

  Σε αντίθεση με άλλους χυμούς φρούτων, ο χυμός ανανά είναι τόσο γλυκός μόνος του που συχνά δεν χρειάζεται να προστεθεί ζάχαρη.
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.

Back To Top