Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι ή ρίγανη για ένα γευστικό ταξίδι στη Μεσόγειο.

 

ΥΛΙΚΑ:

2 ΒΑΖΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

jam3

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1/4 κουτ. του γλυκού κόκκινο πιπέρι (καγιέν)

2 συσκευασίες ντοματίνια

2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

(προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι – ή και τα δύο)

jam2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το λάδι. Προσθέτεις το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν και μαγειρεύεις μέχρι να βγουν τα αρώματα, 1 λεπτό.

Προσθέτεις τα ντοματίνια, 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό, ξίδι, μέλι και δεντρολίβανο. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι και αφήνεις να βράσουν. Μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και αφήνεις να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το μείγμα να γίνει παχύ και ζεστό, 22 έως 24 λεπτά. Αφαιρείς από τη φωτιά και καρυκεύεις ξανά αν χρειαστεί.

Βγάλε το δεντρολίβανο και βάλε τη μαρμελάδα σε γυάλινο βάζο. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς και τη βάζεις στο ψυγείο.

 

 

 

Tip: μπορείς να την απολαύσεις σε φρυγανισμένο ζεστό ψωμί, σε τραγανή μπρουσκέτα ή με ποικιλία κράκερ.

empty alt

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ειναι καθημερινή ανάγκη η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Η ομορφότερη τάση στη γαστρονομία σήμερα κρύβει κινδύνους

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.
empty alt

Πρωινό στο Παρίσι με αυθεντικό Croque Monsieur

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.
empty alt

Caprese με σπαράγγια

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό που μπορείς να το βρεις σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
Back To Top