Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.

Καταρχήν, αν συνηθίζεις να ρίχνεις γάλα στο τσάι σου, πρόσθεσέ το στο τέλος, για να τηρήσεις ένα βασικό κανόνα του σαβουάρ βιβρ. «Η συνήθεια να ρίχνουμε στο φλιτζάνι πρώτα το γάλα και μετά το τσάι προέρχεται από τους υπηρέτες των αριστοκρατικών σπιτιών, που έπιναν το τσάι τους σε πήλινα φλιτζάνια τα οποία μπορεί να ράγιζαν από το καυτό τσάι. Έτσι, οι υπηρέτες έριχναν στην κούπα τους πρώτα λίγο γάλα, για να μειώσουν τη θερμοκρασία», σχολιάζει σχετικά ο Phillips.

Οι ευγενείς, αντιθέτως, έπιναν το τσάι τους σε φίνες πορσελάνες, που δεν υπήρχε κίνδυνος να ραγίσουν από το ζεστό τσάι, προσθέτει ο Phillips – οπότε μπορούσαν πολύ άνετα να προσθέσουν στο τέλος το γάλα.

Ο ίδιος ειδικός συμβουλεύει να βράζεις τα φύλλα του τσαγιού τουλάχιστον για τέσσερα λεπτά, για να πετύχεις την επιθυμητή ένταση (ανάλογα, φυσικά, και με τα προσωπικά σου γούστα). «Το τσάι χρειάζεται χρόνο για να απελευθερώσει το άρωμα και τη γεύση του, δώστε του λοιπόν το περιθώριο των τεσσάρων με πέντε λεπτών», συνιστά. Εξαίρεση αποτελεί το πράσινο τσάι, που μπορείς να βράζεις για λιγότερο χρόνο.

Επιπλέον, σε περίπτωση που βρεθείς να πίνεις το τσάι σου με τη Βρετανίδα βασίλισσα, ή έστω με τον πρίγκιπα Κάρολο στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, για να μην προδοθεί η ταπεινή καταγωγή σου ανακάτεψέ το με το κουταλάκι με απαλές, διακριτικές κινήσεις.

Τέλος, αν δεξιώνεσαι εσύ τον πρίγκιπα Κάρολο, ή έστω τον Βρετανό πρέσβη, να έχεις υπόψη σου ότι η ώρα για το απογευματινό τσάι των ευγενών είναι γύρω στις 4. Στις 6 το παίρνουν οι υπηρέτες, αφού έχουν ξεμπερδέψει με τις απογευματινές υποχρεώσεις τους. Και προσοχή: Αν αποφασίσεις να το συνοδεύσεις με σάντουιτς, μη διανοηθείς να αφήσεις την κόρα στο ψωμί. Είναι υπερβολικά σκληρή για τα δόντια των ευγενών.

empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Η νέα καλοκαιρινή εκδοχή του Bloody Mary

Σε διακοπές στο νησί, για ένα πρωινό brunch έκπληξη, ή ως το ιδανικό συνοδευικό την ώρα που ο ήλιος δύει αυτή η εκδοχή του Bloddy Mary θα σε ενθουσιάσει! ΥΛΙΚΑ: 4 ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 4 μίνι αγκουράκια […]
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
empty alt

Ψημένος σολομός με μουστάρδα και μέλι

Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι
Back To Top