Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.

Καταρχήν, στο ιχθυοπωλείο ή το αντίστοιχο τμήμα του σουπερμάρκετ, τσεκάρεις πόσο φρέσκο είναι, ελέγχοντας τα μάτια του (πρέπει να είναι ακόμα λαμπερά και διογκωμένα) και τα βράγχια (πρέπει να είναι ακόμα υγρά και να έχουν ζωηρό κόκκινο, πορτοκαλί ή καφέ χρώμα). Μπορείς επίσης να το πιέσεις ελαφρώς με το δάχτυλό σου: αν δεν επανέλθει αμέσως, σημαίνει ότι έχει αρχίσει να μπαγιατεύει. Και φυσικά ένα ψάρι δεν πρέπει να μυρίζει δυσάρεστα (ούτε μπαγιατίλα ούτε πετρέλαιο!).

Στη συνέχεια, μετά την επιλογή, μπορείς να ζητήσεις από τον υπάλληλο να σου το καθαρίσει από τα λέπια και τα εντόσθια. Έτσι, γλιτώνεις τουλάχιστον τη μισή δουλειά στην προετοιμασία του.

Μόλις γυρίσεις σπίτι, άφησέ το να μουλιάσει για λίγο σε αλατισμένο νερό, στράγγισέ το και αλατοπιπέρωσέ το μέσα κι έξω, όπως θα έκανες με ένα κοτόπουλο.

Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις αρωματικές ύλες όπως φρέσκο μαϊντανό και ρίγανη, λίγο σκόρδο, φέτες από τζίντζερ και λεμόνι και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

Άπλωσε στο ψάρι λίγο λάδι, μετάφερέ το σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήσε το για λίγο, μέχρι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του (έλεγξέ τη με ένα θερμόμετρο μαγειρικής) να δείχνει περίπου 60 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι να μπορείς να αφαιρέσεις εύκολα τα πτερύγιά του. Δεν θέλεις να παραψηθεί, γιατί η σάρκα του θα γίνει υπερβολικά σφιχτή.

empty alt

Κάστανο: Βάλσαμο του χειμώνα

Σκέτα, βραστά ή ψητά, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Είναι σήμα κατατεθέν του χειμώνα, από τότε που τα αναγνωστικά του Δημοτικού συνέδεαν την έλευση του κρύου με την παρουσία του καστανά στη γωνία.
empty alt

Το στρες προσθέτει κιλά

Εξουδετερώνει την υγιεινή διατροφή το στρες. Αυτό υποστηρίζουν τα αποτελέσμα ερευνών που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.
empty alt

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

Tips για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
Back To Top