Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.

Καταρχήν, στο ιχθυοπωλείο ή το αντίστοιχο τμήμα του σουπερμάρκετ, τσεκάρεις πόσο φρέσκο είναι, ελέγχοντας τα μάτια του (πρέπει να είναι ακόμα λαμπερά και διογκωμένα) και τα βράγχια (πρέπει να είναι ακόμα υγρά και να έχουν ζωηρό κόκκινο, πορτοκαλί ή καφέ χρώμα). Μπορείς επίσης να το πιέσεις ελαφρώς με το δάχτυλό σου: αν δεν επανέλθει αμέσως, σημαίνει ότι έχει αρχίσει να μπαγιατεύει. Και φυσικά ένα ψάρι δεν πρέπει να μυρίζει δυσάρεστα (ούτε μπαγιατίλα ούτε πετρέλαιο!).

Στη συνέχεια, μετά την επιλογή, μπορείς να ζητήσεις από τον υπάλληλο να σου το καθαρίσει από τα λέπια και τα εντόσθια. Έτσι, γλιτώνεις τουλάχιστον τη μισή δουλειά στην προετοιμασία του.

Μόλις γυρίσεις σπίτι, άφησέ το να μουλιάσει για λίγο σε αλατισμένο νερό, στράγγισέ το και αλατοπιπέρωσέ το μέσα κι έξω, όπως θα έκανες με ένα κοτόπουλο.

Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις αρωματικές ύλες όπως φρέσκο μαϊντανό και ρίγανη, λίγο σκόρδο, φέτες από τζίντζερ και λεμόνι και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

Άπλωσε στο ψάρι λίγο λάδι, μετάφερέ το σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήσε το για λίγο, μέχρι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του (έλεγξέ τη με ένα θερμόμετρο μαγειρικής) να δείχνει περίπου 60 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι να μπορείς να αφαιρέσεις εύκολα τα πτερύγιά του. Δεν θέλεις να παραψηθεί, γιατί η σάρκα του θα γίνει υπερβολικά σφιχτή.

empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top