Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.

Καταρχήν, στο ιχθυοπωλείο ή το αντίστοιχο τμήμα του σουπερμάρκετ, τσεκάρεις πόσο φρέσκο είναι, ελέγχοντας τα μάτια του (πρέπει να είναι ακόμα λαμπερά και διογκωμένα) και τα βράγχια (πρέπει να είναι ακόμα υγρά και να έχουν ζωηρό κόκκινο, πορτοκαλί ή καφέ χρώμα). Μπορείς επίσης να το πιέσεις ελαφρώς με το δάχτυλό σου: αν δεν επανέλθει αμέσως, σημαίνει ότι έχει αρχίσει να μπαγιατεύει. Και φυσικά ένα ψάρι δεν πρέπει να μυρίζει δυσάρεστα (ούτε μπαγιατίλα ούτε πετρέλαιο!).

Στη συνέχεια, μετά την επιλογή, μπορείς να ζητήσεις από τον υπάλληλο να σου το καθαρίσει από τα λέπια και τα εντόσθια. Έτσι, γλιτώνεις τουλάχιστον τη μισή δουλειά στην προετοιμασία του.

Μόλις γυρίσεις σπίτι, άφησέ το να μουλιάσει για λίγο σε αλατισμένο νερό, στράγγισέ το και αλατοπιπέρωσέ το μέσα κι έξω, όπως θα έκανες με ένα κοτόπουλο.

Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις αρωματικές ύλες όπως φρέσκο μαϊντανό και ρίγανη, λίγο σκόρδο, φέτες από τζίντζερ και λεμόνι και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

Άπλωσε στο ψάρι λίγο λάδι, μετάφερέ το σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήσε το για λίγο, μέχρι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του (έλεγξέ τη με ένα θερμόμετρο μαγειρικής) να δείχνει περίπου 60 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι να μπορείς να αφαιρέσεις εύκολα τα πτερύγιά του. Δεν θέλεις να παραψηθεί, γιατί η σάρκα του θα γίνει υπερβολικά σφιχτή.

empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
empty alt

Τέλειος κι εύκολος σπιτικός πουρές

Το να φτιάξεις τον δικό σου σπιτικό πουρέ δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όσο νομίζεις και η αξεπέραστη γεύση του σίγουρα θα ανταμείψει τον κόπο σου.
empty alt

Τρίο χούμους – απόλαυση επί τρία

Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά.
empty alt

Key Lime Mojitos: το ποτό που φέρνει πιο γρήγορα το καλοκαίρι

Ξεκλείδωσε όμορφες στιγμές με αυτό το υπέροχο κοκτέιλ
Back To Top