Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.

Καταρχήν, στο ιχθυοπωλείο ή το αντίστοιχο τμήμα του σουπερμάρκετ, τσεκάρεις πόσο φρέσκο είναι, ελέγχοντας τα μάτια του (πρέπει να είναι ακόμα λαμπερά και διογκωμένα) και τα βράγχια (πρέπει να είναι ακόμα υγρά και να έχουν ζωηρό κόκκινο, πορτοκαλί ή καφέ χρώμα). Μπορείς επίσης να το πιέσεις ελαφρώς με το δάχτυλό σου: αν δεν επανέλθει αμέσως, σημαίνει ότι έχει αρχίσει να μπαγιατεύει. Και φυσικά ένα ψάρι δεν πρέπει να μυρίζει δυσάρεστα (ούτε μπαγιατίλα ούτε πετρέλαιο!).

Στη συνέχεια, μετά την επιλογή, μπορείς να ζητήσεις από τον υπάλληλο να σου το καθαρίσει από τα λέπια και τα εντόσθια. Έτσι, γλιτώνεις τουλάχιστον τη μισή δουλειά στην προετοιμασία του.

Μόλις γυρίσεις σπίτι, άφησέ το να μουλιάσει για λίγο σε αλατισμένο νερό, στράγγισέ το και αλατοπιπέρωσέ το μέσα κι έξω, όπως θα έκανες με ένα κοτόπουλο.

Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις αρωματικές ύλες όπως φρέσκο μαϊντανό και ρίγανη, λίγο σκόρδο, φέτες από τζίντζερ και λεμόνι και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

Άπλωσε στο ψάρι λίγο λάδι, μετάφερέ το σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήσε το για λίγο, μέχρι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του (έλεγξέ τη με ένα θερμόμετρο μαγειρικής) να δείχνει περίπου 60 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι να μπορείς να αφαιρέσεις εύκολα τα πτερύγιά του. Δεν θέλεις να παραψηθεί, γιατί η σάρκα του θα γίνει υπερβολικά σφιχτή.

empty alt

Το μυστικό της σοκολάτας

Βάλτε λίγη σοκολάτα στη ζωή σας αν θέλετε να αποδίδει ο εγκέφαλός σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, λέει νέα, διεθνής μελέτη που επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας – άσχετα με την ηλικία και άλλες παραμέτρους του τρόπους ζωής και την […]
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

Αυγά στρουθοκάμηλου – και άλλες ιδέες για ένα βασιλικό brunch

Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

Κορμός σοκολάτας

Εύκολο, απλό, δροσερό, όσο σοκοκαλατένιο πρέπει  ελαφρύ και κυρίως αγαπημένο και στην πρώτη μπουκιά γίνεσαι πάλι παιδί! Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα […]
empty alt

Καλαμπόκι: πολλά περισσότερο από ποπ κορν!

Συνώνυμο με το καλοκαίρι και τις βόλτες με τη μυρωδιά του να σε βρίσκει εκεί που περπατάς από τους πλανόδιους πωλητές.
Back To Top