Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής. Πώς; Ακολουθούν 5 μόνο ιδέες για να την αξιοποιήσεις.

1. Χρησιμοποίησέ τη για να μαρινάρεις κοτόπουλο. Βύθισε μερικά μπουτάκια ωμού κοτόπουλου (ή στήθος κοτόπουλου) στην άλμη, μέσα σε πλαστική σακούλα ή σε μπολ, και άφησέ τα για μερικές ώρες στο ψυγείο προτού τα μαγειρέψεις όπως συνήθως. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με λαχανικά που θα ψήσεις στο φούρνο ή στο γκριλ, αλλά και με κομμάτια φρούτων που θα χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες.

2. Πρόσθεσέ τη σε όσπρια και σιτηρά. Μπορείς να αντικαταστήσεις με άλμη κατά το ¼ το υγρό όπου μαγειρεύεις π.χ. φασόλια ή κουσκούς. Προσοχή όμως: Σε αυτή την περίπτωση μάλλον δεν θα χρειαστεί να προσθέσεις έξτρα αλάτι.

3. Αντικατέστησε με άλμη μια μικρή ποσότητα νερού που χρησιμοποιείς σε σπιτικές ζύμες π.χ. για πίτσα.

4. Αν χρησιμοποιείς φέτα σε ένα ντιπ, παραδείγματος χάρη για κριτσίνια ή φρυγανισμένο τυρί, κάνε το πιο κρεμώδες με λίγη άλμη.

5. Με λίγη άλμη κάνε πιο αλμυρό και νόστιμο το ντρέσινγκ μιας σαλάτας.

Photo: Anita Peeples / Unsplash

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

6 βήματα για νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι

Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Κι όμως, μπορείς να καταναλώσεις και τα φύλλα κουνουπιδιού

Αν μέχρι τώρα πετούσες στα σκουπίδια τα φύλλα του κουνουπιδιού, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Γιατί όχι μόνο είναι βρώσιμα, αλλά επιπλέον μπορείς να τα απολαύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: να τα προσθέσεις σε έναν πουρέ λαχανικών, σε μια σαλάτα, να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα στιρ-φράι με...
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Freeze! Αποστολή: Μπανάνες στην κατάψυξη

  Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.
empty alt

4 smoothies που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το σάκχαρο στο αίμα

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η διατροφή σας παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόληψη των αιχμών και των πτώσεων.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
Back To Top