Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής. Πώς; Ακολουθούν 5 μόνο ιδέες για να την αξιοποιήσεις.

1. Χρησιμοποίησέ τη για να μαρινάρεις κοτόπουλο. Βύθισε μερικά μπουτάκια ωμού κοτόπουλου (ή στήθος κοτόπουλου) στην άλμη, μέσα σε πλαστική σακούλα ή σε μπολ, και άφησέ τα για μερικές ώρες στο ψυγείο προτού τα μαγειρέψεις όπως συνήθως. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με λαχανικά που θα ψήσεις στο φούρνο ή στο γκριλ, αλλά και με κομμάτια φρούτων που θα χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες.

2. Πρόσθεσέ τη σε όσπρια και σιτηρά. Μπορείς να αντικαταστήσεις με άλμη κατά το ¼ το υγρό όπου μαγειρεύεις π.χ. φασόλια ή κουσκούς. Προσοχή όμως: Σε αυτή την περίπτωση μάλλον δεν θα χρειαστεί να προσθέσεις έξτρα αλάτι.

3. Αντικατέστησε με άλμη μια μικρή ποσότητα νερού που χρησιμοποιείς σε σπιτικές ζύμες π.χ. για πίτσα.

4. Αν χρησιμοποιείς φέτα σε ένα ντιπ, παραδείγματος χάρη για κριτσίνια ή φρυγανισμένο τυρί, κάνε το πιο κρεμώδες με λίγη άλμη.

5. Με λίγη άλμη κάνε πιο αλμυρό και νόστιμο το ντρέσινγκ μιας σαλάτας.

Photo: Anita Peeples / Unsplash

empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Το hot toddy είναι το ποτό του χειμώνα

Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό.
empty alt

Τραγανές φλούδες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.
empty alt

Super bowl με γαρίδες, πέστο και κινόα

Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.
Back To Top