Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής. Πώς; Ακολουθούν 5 μόνο ιδέες για να την αξιοποιήσεις.

1. Χρησιμοποίησέ τη για να μαρινάρεις κοτόπουλο. Βύθισε μερικά μπουτάκια ωμού κοτόπουλου (ή στήθος κοτόπουλου) στην άλμη, μέσα σε πλαστική σακούλα ή σε μπολ, και άφησέ τα για μερικές ώρες στο ψυγείο προτού τα μαγειρέψεις όπως συνήθως. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με λαχανικά που θα ψήσεις στο φούρνο ή στο γκριλ, αλλά και με κομμάτια φρούτων που θα χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες.

2. Πρόσθεσέ τη σε όσπρια και σιτηρά. Μπορείς να αντικαταστήσεις με άλμη κατά το ¼ το υγρό όπου μαγειρεύεις π.χ. φασόλια ή κουσκούς. Προσοχή όμως: Σε αυτή την περίπτωση μάλλον δεν θα χρειαστεί να προσθέσεις έξτρα αλάτι.

3. Αντικατέστησε με άλμη μια μικρή ποσότητα νερού που χρησιμοποιείς σε σπιτικές ζύμες π.χ. για πίτσα.

4. Αν χρησιμοποιείς φέτα σε ένα ντιπ, παραδείγματος χάρη για κριτσίνια ή φρυγανισμένο τυρί, κάνε το πιο κρεμώδες με λίγη άλμη.

5. Με λίγη άλμη κάνε πιο αλμυρό και νόστιμο το ντρέσινγκ μιας σαλάτας.

Photo: Anita Peeples / Unsplash

empty alt

Γιαούρτι κατά της γυναικείας υπέρτασης

Ένα τουλάχιστον γιαούρτι τη μέρα μπορεί να είναι η απάντηση στον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης στις γυναίκες, υποστηρίζει μελέτη του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις δεκάδες διαφορετικά πιάτα με μία σάλτσα ντομάτας

Μια από τις πρώτες συνταγές στις οποίες εντρυφεί κάποιος αρχάριος στη μαγειρική είναι τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, όπου συνήθως επενδύουμε στο συνδυασμό από ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα), σκόρδο, βασιλικό και φυσικά αλατοπίπερο.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
Back To Top