Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής.

Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής. Μοιράζεται συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να έχουμε πάντα σπιτικό, υγιεινό φαγητό, με χαμηλό κόστος και χωρίς ιδιαίτερο κόπο:

1. Ακολούθησε πιστά τη λίστα με τα ψώνια σου: Οι παρορμητικές αγορές, που δεν βασίζονται σε κάποιο εβδομαδιαίο πλάνο γευμάτων, συχνά οδηγούν σε σπατάλες. Ακολούθησε λοιπόν ένα πρόγραμμα γευμάτων μέσα στην εβδομάδα, πάνω στο οποίο θα φτιάξεις τη λίστα του σουπερμάρκετ. Το Σαββατοκύριακο αξιοποίησε τη μεγαλύτερη άνεση χρόνου για να μαγειρέψεις κάτι με τα υλικά που έχουν περισσέψει μέσα στην εβδομάδα (π.χ. μια σούπα λαχανικών).

2. Αμέσως μετά τα ψώνια, κάνε μια προεργασία με τα υλικά σου: Αντί να πετάξεις κατευθείαν στο ψυγείο ό,τι αγόρασες, που είναι η εύκολη λύση, αφιέρωσε λίγο χρόνο στα υλικά σου προετοιμάζοντάς τα για τις συνταγές των επόμενων ημερών. Μπορείς, για παράδειγμα, να κόψεις το κρέας σε μπουκίτσες ή να πλάσεις μπιφτέκια με τον κιμά και να τα βάλεις στο ψυγείο. Έτσι, θα εξοικονομήσεις χρόνο από το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.

3. Ετοίμασε ένα «οπλοστάσιο» με εύκολες και γρήγορες συνταγές: Συνταγές με σύντομο χρόνο εκτέλεσης και με λίγα υλικά, κατά προτίμηση εποχιακά και τοπικά. Κάποιες μακαρονάδες, π.χ., δεν παίρνουν πάνω από είκοσι λεπτά στην προετοιμασία και το μαγείρεμα.

4. Μαγείρεψε πάντα λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεσαι: Οι πατάτες που θα περισσέψουν από ένα γεύμα μπορούν την επόμενη μέρα να γίνουν μια ωραιότατη ομελέτα. Ο κιμάς που θα σου μείνει από τα μακαρόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια συνταγή φούρνου. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις τα περισσεύματα από ένα γεύμα στην κατάψυξη και να καταφύγεις σε αυτά σε μια δύσκολη μέρα, στη διάρκεια της οποίας δεν πρόλαβες να κόψεις ούτε ντομάτα!

5. Μην υποτιμάς τις προσφορές: Ιδιαίτερα αν αφορούν τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως ντοματάκια και όσπρια σε κονσέρβα ή μακαρόνια, αλλά και προϊόντα που καταναλώνονται καθημερινά στο σπίτι, όπως γάλα και γιαούρτι. Μακροπρόθεσμα, με αυτό τον τρόπο θα κάνεις οικονομία στο οικογενειακό budget.

empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και εύκολο στη μεταφορά σάντουιτς

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.
empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

4 βασικοί κανόνες για να ετοιμάσεις ένα πλατό τυριών

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις.
empty alt

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
Back To Top