Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής.

Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής. Μοιράζεται συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να έχουμε πάντα σπιτικό, υγιεινό φαγητό, με χαμηλό κόστος και χωρίς ιδιαίτερο κόπο:

1. Ακολούθησε πιστά τη λίστα με τα ψώνια σου: Οι παρορμητικές αγορές, που δεν βασίζονται σε κάποιο εβδομαδιαίο πλάνο γευμάτων, συχνά οδηγούν σε σπατάλες. Ακολούθησε λοιπόν ένα πρόγραμμα γευμάτων μέσα στην εβδομάδα, πάνω στο οποίο θα φτιάξεις τη λίστα του σουπερμάρκετ. Το Σαββατοκύριακο αξιοποίησε τη μεγαλύτερη άνεση χρόνου για να μαγειρέψεις κάτι με τα υλικά που έχουν περισσέψει μέσα στην εβδομάδα (π.χ. μια σούπα λαχανικών).

2. Αμέσως μετά τα ψώνια, κάνε μια προεργασία με τα υλικά σου: Αντί να πετάξεις κατευθείαν στο ψυγείο ό,τι αγόρασες, που είναι η εύκολη λύση, αφιέρωσε λίγο χρόνο στα υλικά σου προετοιμάζοντάς τα για τις συνταγές των επόμενων ημερών. Μπορείς, για παράδειγμα, να κόψεις το κρέας σε μπουκίτσες ή να πλάσεις μπιφτέκια με τον κιμά και να τα βάλεις στο ψυγείο. Έτσι, θα εξοικονομήσεις χρόνο από το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.

3. Ετοίμασε ένα «οπλοστάσιο» με εύκολες και γρήγορες συνταγές: Συνταγές με σύντομο χρόνο εκτέλεσης και με λίγα υλικά, κατά προτίμηση εποχιακά και τοπικά. Κάποιες μακαρονάδες, π.χ., δεν παίρνουν πάνω από είκοσι λεπτά στην προετοιμασία και το μαγείρεμα.

4. Μαγείρεψε πάντα λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεσαι: Οι πατάτες που θα περισσέψουν από ένα γεύμα μπορούν την επόμενη μέρα να γίνουν μια ωραιότατη ομελέτα. Ο κιμάς που θα σου μείνει από τα μακαρόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια συνταγή φούρνου. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις τα περισσεύματα από ένα γεύμα στην κατάψυξη και να καταφύγεις σε αυτά σε μια δύσκολη μέρα, στη διάρκεια της οποίας δεν πρόλαβες να κόψεις ούτε ντομάτα!

5. Μην υποτιμάς τις προσφορές: Ιδιαίτερα αν αφορούν τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως ντοματάκια και όσπρια σε κονσέρβα ή μακαρόνια, αλλά και προϊόντα που καταναλώνονται καθημερινά στο σπίτι, όπως γάλα και γιαούρτι. Μακροπρόθεσμα, με αυτό τον τρόπο θα κάνεις οικονομία στο οικογενειακό budget.

empty alt

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.
empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

6 tips για σούπερ τραγανές τηγανιτές πατάτες

1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
Back To Top