Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς θα φτιάξεις παγωμένο τσάι στο σπίτι

0     

Πώς θα φτιάξεις παγωμένο τσάι στο σπίτι

homemade_tea

Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να παρασκευάσεις ένα σπιτικό ρόφημα χωρίς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα μείγματα, εφάμιλλο ή ακόμα και ανώτερο σε γεύση, υφή και αρώματα από τα αντίστοιχα τυποποιημένα προϊόντα.

Η παρακάτω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε έτοιμο μείγμα από φύλλα τσαγιού και μπαχαρικά (που θα βρεις σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής), όπως κανέλα, πιπερόριζα και μαύρο πιπέρι. Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα τέτοιο μείγμα στο σπίτι, με μπαχαρικά της επιλογής σου.

Επιπλέον, θα σε βοηθήσει μια ζυγαριά κουζίνας, για να υπολογίσεις με ακρίβεια το βάρος του μείγματος τσαγιού. Εναλλακτικά, αντικατέστησε τη συνιστώμενη ποσότητα γραμμαρίων με δύο κ.σ. μείγμα τσαγιού. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ποσότητα είναι ενδεικτική: αν το θέλεις πιο δυνατό, μπορείς να την αυξήσεις κατά βούληση.

Σπιτικό κρύο τσάι

Τι θα χρειαστείς:

12 γρ. μείγμα τσαγιού και μπαχαρικών
250 ml. νερό
Γάλα, για το σερβίρισμα
Απλό σιρόπι (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξεις:

Ρίχνεις το μείγμα τσαγιού και το νερό σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. Το κλείνεις και το αφήνεις στο ψυγείο για 8-10 ώρες (ή για μία ολόκληρη νύχτα).

Σουρώνεις το τσάι.

Προσθέτεις γάλα και, αν το θέλεις περισσότερο γλυκό, σιρόπι. Συμπληρώνεις, προαιρετικά, με παγάκια.