Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει.

Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να παρασκευάσεις ένα σπιτικό ρόφημα χωρίς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα μείγματα, εφάμιλλο ή ακόμα και ανώτερο σε γεύση, υφή και αρώματα από τα αντίστοιχα τυποποιημένα προϊόντα.

Η παρακάτω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε έτοιμο μείγμα από φύλλα τσαγιού και μπαχαρικά (που θα βρεις σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής), όπως κανέλα, πιπερόριζα και μαύρο πιπέρι. Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα τέτοιο μείγμα στο σπίτι, με μπαχαρικά της επιλογής σου.

Επιπλέον, θα σε βοηθήσει μια ζυγαριά κουζίνας, για να υπολογίσεις με ακρίβεια το βάρος του μείγματος τσαγιού. Εναλλακτικά, αντικατέστησε τη συνιστώμενη ποσότητα γραμμαρίων με δύο κ.σ. μείγμα τσαγιού. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ποσότητα είναι ενδεικτική: αν το θέλεις πιο δυνατό, μπορείς να την αυξήσεις κατά βούληση.

Σπιτικό κρύο τσάι

Τι θα χρειαστείς:

12 γρ. μείγμα τσαγιού και μπαχαρικών
250 ml. νερό
Γάλα, για το σερβίρισμα
Απλό σιρόπι (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξεις:

Ρίχνεις το μείγμα τσαγιού και το νερό σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. Το κλείνεις και το αφήνεις στο ψυγείο για 8-10 ώρες (ή για μία ολόκληρη νύχτα).

Σουρώνεις το τσάι.

Προσθέτεις γάλα και, αν το θέλεις περισσότερο γλυκό, σιρόπι. Συμπληρώνεις, προαιρετικά, με παγάκια.

empty alt

Οι ποπ σταρ είναι …ανθυγιεινοί

Δύο δισεκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις που στοχεύουν στους ανηλίκους και τους νεαρούς ενήλικες διαθέτει η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κάθε χρόνο.
empty alt

Κάστανο: Βάλσαμο του χειμώνα

Σκέτα, βραστά ή ψητά, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Είναι σήμα κατατεθέν του χειμώνα, από τότε που τα αναγνωστικά του Δημοτικού συνέδεαν την έλευση του κρύου με την παρουσία του καστανά στη γωνία.
empty alt

Κατεψυγμένα λαχανικά: χρειάζονται ξεπάγωμα ή όχι;

Όταν χρησιμοποιείς κατεψυγμένα λαχανικά στη μαγειρική σου, ίσως έχεις αναρωτηθεί αν πρέπει να τα ξεπαγώσεις ή αν μπορείς να τα ρίξεις κατευθείαν στην κατσαρόλα.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια: πώς το μαγειρεύουμε;

Κατάφερες να κόψεις κολοκυθάκια σε λωρίδες, χρησιμοποιώντας ένα spiralizer; Τέλεια! Και τώρα, πώς θα τα μαγειρέψεις; Σε αντίθεση με τα ζυμαρικά, δεν πρέπει να βάλεις νερό σε μια κατσαρόλα και να περιμένεις να βράσει.
empty alt

Ζεστό κακάο με Rumchata

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
empty alt

Κρεμώδη κοκκινιστά ζυμαρικά με Burrata

Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή
Back To Top