Η ζέστη καλά κρατεί αλλά ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες είναι γεγονός ότι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα η μπίρα δεν πίνεται ευχάριστα χλιαρή.

Η ζέστη καλά κρατεί αλλά ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες είναι γεγονός ότι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα η μπίρα δεν πίνεται ευχάριστα χλιαρή. Ας πούμε όμως ότι περιμένεις κόσμο στο σπίτι, αλλά τα κουτάκια ή τα μπουκάλια μπίρας που είχες στο ντουλάπι της κουζίνας δεν έχουν προλάβει να κρυώσουν στο ψυγείο. Τι κάνεις, για να σερβίρεις στους φίλους σου τουλάχιστον δροσερή μπίρα;

Υπάρχουν δύο τρόποι να ρίξεις γρήγορα τη θερμοκρασία της.

1. Βύθισέ τη σε νερό με πάγο και αλάτι. Το αλάτι, ως γνωστόν, επισπεύδει το λιώσιμο του πάγου, που με τη σειρά του παγώνει το νερό και κρυώνει γρηγορότερα την μπίρα.

2. Τύλιξέ τη σε νωπή πετσέτα. Τύλιξέ τη σε μια βρεγμένη πετσέτα ή βρεγμένο χαρτί κουζίνας και μετά βάλε τη στο ψυγείο. Καθώς εξατμίζεται το νερό απορροφά θερμότητα από την μπίρα, βοηθώντας τη να κρυώσει ταχύτερα.

Και στις δύο περιπτώσεις θα έχεις κρύα μπίρα μέσα σε δεκαπέντε λεπτά. Καθόλου άσχημα.

empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

Πώς θα αποστειρώσεις ένα γυάλινο βάζο

Η αποστείρωση των βάζων όπου σκοπεύεις να φυλάξεις π.χ. μια μαρμελάδα απομακρύνει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Αν παραλείψεις αυτό το στάδιο προετοιμασίας, το περιεχόμενό τους μπορεί να αλλοιωθεί γρήγορα.
empty alt

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
Back To Top