Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”

Οι λάτρεις του καφέ μπορούν να χαίρονται για αυτό το κοκτέιλ που έχει εκτοξευτεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Το Espresso Martini είναι ο τέλειος τρόπος για να έχετε δύο απολαύσεις σε μία, ενώ το ποτό έχει υπέροχη γεύση!

Υπάρχουν μόνο 4 συστατικά (αν δεν υπολογίζετε τον πάγο) εσπρέσο, λικέρ καφέ, απλό σιρόπι και βότκα. Αν δεν ξέρετε πώς να φτιάξετε ή δεν μπορείτε να πάρετε μια φρέσκια δόση εσπρέσο, εδώ θα μάθετε τον τρόπο! Παρόλο που ένα φρεσκοφτιαγμένο σφηνάκι καφέ συγκεντρώνει πραγματικά αυτό το ποτό, διαπιστώσαμε ότι έχουμε παρόμοια αποτελέσματα με 30 ml συμπυκνωμένου καφέ παρασκευής κρύου καφέ.

Δεν σας αρέσει η ζάχαρη στον καφέ σας; Προχωρήστε και αφαιρέστε αυτό το απλό σιρόπι! Περισσότερο άτομο τύπου κρέμας και ζάχαρης; Προσθέστε 1/2 ουγκιά Bailey’s!

Δώσαμε σε αυτό το ποτό μια μικρή φανταχτερή γαρνιτούρα, αλλά είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι φαίνεται. Απλά καλύψτε το μισό ποτήρι με μια χαρτοπετσέτα ή απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια πασπαλίστε το υπόλοιπο μισό με κακάο ή σκόνη εσπρέσο. Γαρνίρετε την άλλη πλευρά με κόκκους καφέ και voila! Έχετε ένα ποτό που δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά φαίνεται και εκπληκτικό.

ΥΛΙΚΑ:

1 ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

30 ml ή 1 σφηνάκι εσπρέσο φρέσκο ή συμπυκνωμένο κρύο

30 ml λικέρ καφέ όπως Kahlúa ή Mr. Black

15 ml απλό σιρόπι

1 1/2 σφηνάκι βότκα

esprmarti

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέστε όλα τα συστατικά στο σέικερ και ανακινήστε δυνατά για να παγώσει εντελώς ο καυτός εσπρέσο και για να δημιουργήσετε αφρό (15 δευτερόλεπτα).

Στραγγίστε από ένα σουρωτήρι (ιδανικά 2 φορές) σε ένα γυάλινο ποτήρι κοκτέιλ. Καλύψτε τη μισή κορυφή του ποτηριού με μια χαρτοπετσέτα και πασπαλίστε το άλλο μισό με εσπρέσο ή σκόνη κακάο. Γαρνίρετε την απλή πλευρά του ποτηριού με κόκκους καφέ.

empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
Back To Top