Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”

Οι λάτρεις του καφέ μπορούν να χαίρονται για αυτό το κοκτέιλ που έχει εκτοξευτεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Το Espresso Martini είναι ο τέλειος τρόπος για να έχετε δύο απολαύσεις σε μία, ενώ το ποτό έχει υπέροχη γεύση!

Υπάρχουν μόνο 4 συστατικά (αν δεν υπολογίζετε τον πάγο) εσπρέσο, λικέρ καφέ, απλό σιρόπι και βότκα. Αν δεν ξέρετε πώς να φτιάξετε ή δεν μπορείτε να πάρετε μια φρέσκια δόση εσπρέσο, εδώ θα μάθετε τον τρόπο! Παρόλο που ένα φρεσκοφτιαγμένο σφηνάκι καφέ συγκεντρώνει πραγματικά αυτό το ποτό, διαπιστώσαμε ότι έχουμε παρόμοια αποτελέσματα με 30 ml συμπυκνωμένου καφέ παρασκευής κρύου καφέ.

Δεν σας αρέσει η ζάχαρη στον καφέ σας; Προχωρήστε και αφαιρέστε αυτό το απλό σιρόπι! Περισσότερο άτομο τύπου κρέμας και ζάχαρης; Προσθέστε 1/2 ουγκιά Bailey’s!

Δώσαμε σε αυτό το ποτό μια μικρή φανταχτερή γαρνιτούρα, αλλά είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι φαίνεται. Απλά καλύψτε το μισό ποτήρι με μια χαρτοπετσέτα ή απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια πασπαλίστε το υπόλοιπο μισό με κακάο ή σκόνη εσπρέσο. Γαρνίρετε την άλλη πλευρά με κόκκους καφέ και voila! Έχετε ένα ποτό που δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά φαίνεται και εκπληκτικό.

ΥΛΙΚΑ:

1 ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

30 ml ή 1 σφηνάκι εσπρέσο φρέσκο ή συμπυκνωμένο κρύο

30 ml λικέρ καφέ όπως Kahlúa ή Mr. Black

15 ml απλό σιρόπι

1 1/2 σφηνάκι βότκα

esprmarti

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέστε όλα τα συστατικά στο σέικερ και ανακινήστε δυνατά για να παγώσει εντελώς ο καυτός εσπρέσο και για να δημιουργήσετε αφρό (15 δευτερόλεπτα).

Στραγγίστε από ένα σουρωτήρι (ιδανικά 2 φορές) σε ένα γυάλινο ποτήρι κοκτέιλ. Καλύψτε τη μισή κορυφή του ποτηριού με μια χαρτοπετσέτα και πασπαλίστε το άλλο μισό με εσπρέσο ή σκόνη κακάο. Γαρνίρετε την απλή πλευρά του ποτηριού με κόκκους καφέ.

empty alt

Εσύ έχεις δοκιμάσει κρασί με γεύση σοκολάτα;

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις τη σοκολάτα σου με ένα ποτήρι κρασί (ή το κρασί σου με σοκολάτα), τώρα μπορείς να απολαύσεις και τα δύο μαζί σε ένα προϊόν.
empty alt

Πώς θα φέρεις γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα στα κέικ, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά μπορεί να μη δέσει καλά η ζύμη.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

4 έξτρα συστατικά για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη σαλάτα με κινόα

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα δικά σου bagels

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.
empty alt

Καπρέζε στον φούρνο με κινόα

Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα.
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με φιστίκια, λάιμ σος και νουντλς

Εύκολη, γρήγορη, απλή και πάνω απ’ όλα απολαυστική συνταγή
Back To Top