Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να επιλέξεις […]

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα;

Καταρχάς, γιατί να επιλέξεις λιαστές ντομάτες σε σακουλάκι; Η απάντηση είναι απλή: Είναι πολύ πιο οικονομικές από εκείνες που πωλούνται σε βαζάκι, ενώ καθώς δεν περιέχουν ήδη συγκεκριμένα μπαχαρικά μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε περισσότερες, διαφορετικές συνταγές καρυκεύοντάς τις κατά βούληση.

Επανερχόμαστε όμως στο πρώτο ερώτημα: Πώς τους ξαναδίνεις ζωή; Μια εύκολη λύση, σύμφωνα με το Cook’s Illustrated, είναι να βάλεις ½ φλιτζ. λιαστές ντομάτες σε σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, να τις σκεπάσεις με 1 φλιτζάνι ζωμό (κότας ή λαχανικών, ανάλογα με τη συνταγή) ή με 1 φλιτζ. ζεστό νερό στο οποίο έχεις διαλύσει ½ κ.γ. αλάτι, και να τοποθετήσεις το σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφήνεις τις ντομάτες να μουλιάσουν για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορείς να τις τρυπήσεις με ένα πιρούνι. Όσες δεν χρησιμοποιήσεις άμεσα μπορείς να τις διατηρήσεις σε αεροστεγές σκεύος μέσα σε ελαιόλαδο, μέχρι για 2 εβδομάδες.

empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Smoothies με ανανά, εξωτικό άρωμα με φουλ πολύτιμα συστατικά

Τα φρούτα ταιριάζουν εύκολα με ποικιλία τροφών που περιέχουν πολύτιμα συστατικά και όταν συνδυάζονται δημιουργούν απολαυστικά smoothies που σου προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο μάξιμουμ!   Πράσινο smoothie ανανά Χρησιμοποίησε ώριμες μπανάνες συνδυάζοντας με κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι, σπανάκι και...
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο

Back To Top