Πώς θα ξεπαγώσεις το κοτόπουλο γρήγορα και με ασφάλεια
Πληροφορίες
Αποφάσισες να φτιάξεις μια ζεστή, θρεπτική κοτόσουπα ή κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγος και το πουλερικό μόλις βγήκε από την κατάψυξη, παγωμένο σαν την Ανταρκτική; Πώς θα το ξεπαγώσεις γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια; Η παρακάτω μέθοδος θα σου πάρει […]
Αποφάσισες να φτιάξεις μια ζεστή, θρεπτική κοτόσουπα ή κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγος και το πουλερικό μόλις βγήκε από την κατάψυξη, παγωμένο σαν την Ανταρκτική; Πώς θα το ξεπαγώσεις γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια;
Η παρακάτω μέθοδος θα σου πάρει γύρω στη μισή ώρα, για ένα κοτόπουλο περίπου ενός κιλού.
1. Γεμίζεις μια λεκάνη με κρύο νερό και βυθίζεις το κοτόπουλο. Ανανεώνεις το νερό τακτικά, με κρύο νερό από τη βρύση. Μη χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό, γιατί η επιφάνεια του κοτόπουλου θα ξεπαγώσει πολύ πιο γρήγορα από το εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών.
2. Μόλις το κοτόπουλό σου ξεπαγώσει αρκετά για να το κομματιάσεις ή να ξεχωρίσεις τα ήδη κομμένα κομμάτια του, το κάνεις. Έτσι, θα επιταχύνεις το ξεπάγωμα. Αν θέλεις να ξεπαγώσεις ένα ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς να το τεμαχίσεις, φρόντισε το νερό να κατανεμηθεί όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του.
3. Εναλλακτικά, αντί να βυθίσεις το κοτόπουλο σε κρύο νερό, μπορείς να το βάλεις κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης.
Προσοχή: Μαγείρεψε το κοτόπουλό σου αμέσως μετά το ξεπάγωμα και ποτέ μη βάλεις ξανά στην κατάψυξη φαγητό που έχεις ξεπαγώσει μία φορά.
Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
Ποιος δε θέλει να μοιάζει (και φυσικά να είναι) νεότερος… Αν και τον κυρίαρχο ρόλο τον έχουν τα γονίδια, μια ζωτικής σημασίας θέση στο κυνήγι της αιώνιας νεότητας έχει και το κεφάλαιο «διατροφή».
Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.