Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας. Η σπιτική βινεγκρέτ από παπαρουνόσπορο (υπερ-απλή!) είναι απίστευτα εθιστική και απογειώνει αυτή τη σαλάτα. Κρατήστε την έξτρα βινεγκρέτ στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε την σε όλα! Προσθέστε λίγο απλό ψητό κοτόπουλο για να μετατρέψετε αυτή τη σαλάτα σε γεύμα.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

3 φλ. baby σπανάκι

3 φλ. ρόκα

2-3 μανταρίνια, σε ξεφλουδισμένες φέτες

1 φλ. καβουρδισμένα καρύδια

3/4 φλ. αποξηραμένα κράνμπερι ή φρέσκο ρόδι

1/2 φλ. φλοίδες παρμεζάνα

Πρέζα θαλασσινό αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

1 κ.σ. χυμός πορτοκάλι

1 κ.σ. μέλι

2 κουτ. σπόροι παπαρούνας

1 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

salatesp

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μαζί το σπανάκι, τη ρόκα, τα μανταρίνια, τα καρύδια και τα κράνμπερι ή τα σπόρια ροδιού.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί το ξύδι από κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τους σπόρους παπαρούνας και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι ενώ ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω παρμεζάνα και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.

Τολμήστε να προσθέσετε ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας, όπως τοματίνια.

empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

Μενού για… Όσκαρ: Τι θα απολαύσουν οι σταρ μετά την απονομή

And the Oscar goes to… Εντάξει τους νικητές θα τους μάθουμε οσονούπω- η 89η απονομή είναι κοντά, αλλά το ψητό είναι αλλού.
empty alt

Κι όμως, μπορείς να καταναλώσεις και τα φύλλα κουνουπιδιού

Αν μέχρι τώρα πετούσες στα σκουπίδια τα φύλλα του κουνουπιδιού, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Γιατί όχι μόνο είναι βρώσιμα, αλλά επιπλέον μπορείς να τα απολαύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: να τα προσθέσεις σε έναν πουρέ λαχανικών, σε μια σαλάτα, να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα στιρ-φράι με...
empty alt

Πώς θα φτιάξεις παγωμένο τσάι στο σπίτι

Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει.
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Pasta bolognese στον φούρνο

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Back To Top