Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Τα μύδια είναι από τις πρώτες επιλογές που μπαίνουν συνήθως σε ένα ερωτικό μενού. Ως προς το σκόρδο ως συστατικό της συγκεκριμένης συνταγής, μη σας προβληματίζει, αν μοιραστείτε οι δυο σας το πιάτο, δεν θα αποτελεί πρόβλημα!

Καλή σας όρεξη!

Αποδόσεις Υλικών:

4

Χρόνος προετοιμασίας:

0 ώρες 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

0 ώρες 25 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

425 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα

1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

Αλάτι

Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

2 κιλά μύδια, θραύσματα και αποχρωματισμένα

Φρυγανισμένο ψωμί, για σερβίρισμα

midiab

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σκεύος πάνω από μέτρια χαμηλή θερμότητα, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αναδειχτούν τα αρώματα και να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό περισσότερο.

Προσθέστε ντομάτες, κρασί και μαϊντανό και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε τα μύδια και αφήστε μέχρι όλα τα κελύφη να είναι ανοιχτά. (Απορρίψτε τα κελύφη που δεν ανοίξουν). Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό και σερβίρετε με φρυγανισμένο ζεστό ψωμί.

empty alt

Οι ποπ σταρ είναι …ανθυγιεινοί

Δύο δισεκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις που στοχεύουν στους ανηλίκους και τους νεαρούς ενήλικες διαθέτει η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κάθε χρόνο.
empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Πώς θα ξανακάνεις φρέσκο το ψωμί της μίας ημέρας

Το ψωμί της μίας ημέρας βρίσκεται στο μεταίχμιο: δεν είναι ακόμα αρκετά μπαγιάτικο για να το πετάξεις (ή έστω να φτιάξεις μπιφτέκια) αλλά ούτε και αρκετά φρέσκο για να το απολαύσεις στο έπακρο ή, ακόμα περισσότερο, να τους σερβίρεις στους επισκέπτες σου.
empty alt

Χειμερινή σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελών, ρόδι, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
Back To Top