Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Τα μύδια είναι από τις πρώτες επιλογές που μπαίνουν συνήθως σε ένα ερωτικό μενού. Ως προς το σκόρδο ως συστατικό της συγκεκριμένης συνταγής, μη σας προβληματίζει, αν μοιραστείτε οι δυο σας το πιάτο, δεν θα αποτελεί πρόβλημα!

Καλή σας όρεξη!

Αποδόσεις Υλικών:

4

Χρόνος προετοιμασίας:

0 ώρες 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

0 ώρες 25 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

425 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα

1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

Αλάτι

Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

2 κιλά μύδια, θραύσματα και αποχρωματισμένα

Φρυγανισμένο ψωμί, για σερβίρισμα

midiab

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σκεύος πάνω από μέτρια χαμηλή θερμότητα, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αναδειχτούν τα αρώματα και να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό περισσότερο.

Προσθέστε ντομάτες, κρασί και μαϊντανό και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε τα μύδια και αφήστε μέχρι όλα τα κελύφη να είναι ανοιχτά. (Απορρίψτε τα κελύφη που δεν ανοίξουν). Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό και σερβίρετε με φρυγανισμένο ζεστό ψωμί.

empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε κρέας

Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Tis the season to be jolly-cocktail

Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit
Back To Top