Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Τα μύδια είναι από τις πρώτες επιλογές που μπαίνουν συνήθως σε ένα ερωτικό μενού. Ως προς το σκόρδο ως συστατικό της συγκεκριμένης συνταγής, μη σας προβληματίζει, αν μοιραστείτε οι δυο σας το πιάτο, δεν θα αποτελεί πρόβλημα!

Καλή σας όρεξη!

Αποδόσεις Υλικών:

4

Χρόνος προετοιμασίας:

0 ώρες 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

0 ώρες 25 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

425 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα

1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

Αλάτι

Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

2 κιλά μύδια, θραύσματα και αποχρωματισμένα

Φρυγανισμένο ψωμί, για σερβίρισμα

midiab

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σκεύος πάνω από μέτρια χαμηλή θερμότητα, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αναδειχτούν τα αρώματα και να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό περισσότερο.

Προσθέστε ντομάτες, κρασί και μαϊντανό και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε τα μύδια και αφήστε μέχρι όλα τα κελύφη να είναι ανοιχτά. (Απορρίψτε τα κελύφη που δεν ανοίξουν). Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό και σερβίρετε με φρυγανισμένο ζεστό ψωμί.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Η ελληνική διατροφή το «νέο» βιάγκρα

«Ξεχάστε το βιάγκρα, αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες», υποστηρίζει η «Daily Mail» σε πρόσφατο άρθρο της υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και στη σεξουαλική ζωή των ανδρών.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
Back To Top