Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Τα μύδια είναι από τις πρώτες επιλογές που μπαίνουν συνήθως σε ένα ερωτικό μενού. Ως προς το σκόρδο ως συστατικό της συγκεκριμένης συνταγής, μη σας προβληματίζει, αν μοιραστείτε οι δυο σας το πιάτο, δεν θα αποτελεί πρόβλημα!

Καλή σας όρεξη!

Αποδόσεις Υλικών:

4

Χρόνος προετοιμασίας:

0 ώρες 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

0 ώρες 25 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

425 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα

1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

Αλάτι

Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

2 κιλά μύδια, θραύσματα και αποχρωματισμένα

Φρυγανισμένο ψωμί, για σερβίρισμα

midiab

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σκεύος πάνω από μέτρια χαμηλή θερμότητα, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αναδειχτούν τα αρώματα και να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό περισσότερο.

Προσθέστε ντομάτες, κρασί και μαϊντανό και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε τα μύδια και αφήστε μέχρι όλα τα κελύφη να είναι ανοιχτά. (Απορρίψτε τα κελύφη που δεν ανοίξουν). Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό και σερβίρετε με φρυγανισμένο ζεστό ψωμί.

empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
empty alt

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
Back To Top