Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή. Για να επιτύχετε τέτοια αέρινα αποτελέσματα, πρέπει να αναμίξετε ξεχωριστά τα υγρά και τα ξηρά συστατικά σας. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική εργασία της γλουτένης και στη δημιουργία μιας πιο σκληρής τηγανίτας. Υποσχόμαστε ότι είναι εύκολο!
Τι είδους ρικότα πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Σχεδόν πάντα χρησιμοποιούμε ρικότα με πολλά λιπαρά. Είναι πλουσιότερο και πολύ πιο γευστικό. Το αποβουτυρωμένο δουλεύει μια χαρά εδώ, όμως. Εσείς επιλέγετε.
ΥΛΙΚΑ
8
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουτ. αλάτι
3/4 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο – πλήρες
1/2 φλ. ρικότα
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Βούτυρο, για μαγείρεμα
Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα (ή μέλι)
Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σκόνη ψησίματος, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί το γάλα και τη ρικότα και, στη συνέχεια, προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατέψτε με βανίλια, χυμό λεμονιού και ξύσμα.
Προσθέστε υγρά υλικά σε στεγνά υλικά και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και ρίξτε τη ζύμη για τηγανίτες σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες σε κουρκούτι και η κρέπα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν, άλλα 3 λεπτά.
Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου και ζάχαρη άχνη.