Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή. Για να επιτύχετε τέτοια αέρινα αποτελέσματα, πρέπει να αναμίξετε ξεχωριστά τα υγρά και τα ξηρά συστατικά σας. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική εργασία της γλουτένης και στη δημιουργία μιας πιο σκληρής τηγανίτας. Υποσχόμαστε ότι είναι εύκολο!

Τι είδους ρικότα πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Σχεδόν πάντα χρησιμοποιούμε ρικότα με πολλά λιπαρά. Είναι πλουσιότερο και πολύ πιο γευστικό. Το αποβουτυρωμένο δουλεύει μια χαρά εδώ, όμως. Εσείς επιλέγετε.

ΥΛΙΚΑ

8

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΤΑ

lemricb

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουτ. αλάτι

3/4 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο – πλήρες

1/2 φλ. ρικότα

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Βούτυρο, για μαγείρεμα

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα (ή μέλι)

Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

lemric

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σκόνη ψησίματος, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί το γάλα και τη ρικότα και, στη συνέχεια, προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατέψτε με βανίλια, χυμό λεμονιού και ξύσμα.

Προσθέστε υγρά υλικά σε στεγνά υλικά και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και ρίξτε τη ζύμη για τηγανίτες σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες σε κουρκούτι και η κρέπα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν, άλλα 3 λεπτά.

Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.

Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου και ζάχαρη άχνη.

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Το κοινό λάθος που κάνουμε με τη ζύμη ενός γλυκού ή φαγητού

Οι περισσότερες ζύμες περιέχουν αλεύρι, το οποίο με τη σειρά του περιέχει γλουτένη. Όσο περισσότερο ανακατεύουμε, χτυπάμε ή ζυμώνουμε ένα μείγμα με τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, τόσο πιο σφιχτό γίνεται.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top