Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή. Για να επιτύχετε τέτοια αέρινα αποτελέσματα, πρέπει να αναμίξετε ξεχωριστά τα υγρά και τα ξηρά συστατικά σας. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική εργασία της γλουτένης και στη δημιουργία μιας πιο σκληρής τηγανίτας. Υποσχόμαστε ότι είναι εύκολο!

Τι είδους ρικότα πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Σχεδόν πάντα χρησιμοποιούμε ρικότα με πολλά λιπαρά. Είναι πλουσιότερο και πολύ πιο γευστικό. Το αποβουτυρωμένο δουλεύει μια χαρά εδώ, όμως. Εσείς επιλέγετε.

ΥΛΙΚΑ

8

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΤΑ

lemricb

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουτ. αλάτι

3/4 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο – πλήρες

1/2 φλ. ρικότα

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Βούτυρο, για μαγείρεμα

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα (ή μέλι)

Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

lemric

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σκόνη ψησίματος, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί το γάλα και τη ρικότα και, στη συνέχεια, προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατέψτε με βανίλια, χυμό λεμονιού και ξύσμα.

Προσθέστε υγρά υλικά σε στεγνά υλικά και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και ρίξτε τη ζύμη για τηγανίτες σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες σε κουρκούτι και η κρέπα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν, άλλα 3 λεπτά.

Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.

Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου και ζάχαρη άχνη.

empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Tips για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Μπρόκολο και κουνουπίδι σε γευστικές comfort food εκδοχές

Ίσως στο άκουσμα των λέξεων κουνουπίδι και μπρόκολο να σκέφτεσαι μόνο υγιεινές συνταγές αδυνατίσματος με τα δύο αυτά λαχανικά να σερβίρονται βραστά ή στον ατμό ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στο γκριλ αλλά πάντα σκέτα! Όχι πια! Ακόμα κι αν είσαι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής (που και […]
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.
Back To Top