Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή. Για να επιτύχετε τέτοια αέρινα αποτελέσματα, πρέπει να αναμίξετε ξεχωριστά τα υγρά και τα ξηρά συστατικά σας. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική εργασία της γλουτένης και στη δημιουργία μιας πιο σκληρής τηγανίτας. Υποσχόμαστε ότι είναι εύκολο!

Τι είδους ρικότα πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Σχεδόν πάντα χρησιμοποιούμε ρικότα με πολλά λιπαρά. Είναι πλουσιότερο και πολύ πιο γευστικό. Το αποβουτυρωμένο δουλεύει μια χαρά εδώ, όμως. Εσείς επιλέγετε.

ΥΛΙΚΑ

8

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΤΑ

lemricb

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουτ. αλάτι

3/4 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο – πλήρες

1/2 φλ. ρικότα

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Βούτυρο, για μαγείρεμα

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα (ή μέλι)

Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

lemric

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σκόνη ψησίματος, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί το γάλα και τη ρικότα και, στη συνέχεια, προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατέψτε με βανίλια, χυμό λεμονιού και ξύσμα.

Προσθέστε υγρά υλικά σε στεγνά υλικά και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και ρίξτε τη ζύμη για τηγανίτες σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες σε κουρκούτι και η κρέπα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν, άλλα 3 λεπτά.

Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.

Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου και ζάχαρη άχνη.

empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Μπέικον + αβοκάντο = βόμβα απόλαυσης

Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό
Back To Top