Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο». Αβοκάντο + μπέικον = απόλαυση χωρίς ενοχές!

Αυτές οι «πατάτες» με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μετατρέπουν μια κανονική φέτα αβοκάντο σε κάτι εξαιρετικό. Παρακάτω έχουμε συμπεριλάβει μια εκδοχή ψητές στο φούρνο, αλλά και μια εναλλακτική εκδοχής σε περίπτωση που διαθέτεις φριτέζα άερος.

Επιτέλους μια εύκολη και συναρπαστική συνταγή που θα αποενεχοποιήσει τις βραδινές επιδρομές στην κουζίνα και θα αναδείξει το τσιμπολόγημα σε gourmet αλλά και υγιεινό πειρασμό!

 

ΘΕΡΜΙΔΕΣ / ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

120

ΥΛΙΚΑ:

24 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

12-15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20-25 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 αβοκάντο

24 λεπτές λωρίδες μπέικον

1/4 φλ. σάλτσα ράντσο, για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200º. Κόβεις κάθε αβοκάντο σε 8 φέτες ίσου μεγέθους. Τυλίγεις κάθε φέτα σε μπέικον, κόβοντας το μπέικον αν χρειαστεί. Τοποθετείς σε ένα ταψί, στο ράφι προς τα κάτω.

Ψήνεις μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να είναι τραγανό, 12 έως 15 λεπτά.

Σερβίρεις με σάλτσα ράντσο.

ΓΙΑ ΦΡΙΤΕΡΑ ΑΕΡΑ

Κόβεις κάθε αβοκάντο σε 8 φέτες ίσου μεγέθους. Τυλίγεις κάθε φέτα σε μπέικον, κόβοντας το μπέικον αν χρειαστεί.

Μοιράζοντας σε παρτίδες, τακτοποιείς τις φέτες στο καλάθι φριτέζας σε ένα στρώμα. Μαγειρεύεις στους 400 ° για 8 λεπτά μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να είναι τραγανό.

Τα απολαμβάνεις ζεστά.

avocbac

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΡΑΝΤΣΟ

1 φλιτζάνι μαγιονέζα

½ φλιτζάνι sour cream

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα σχοινόπρασο

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά τη μαγιονέζα, την ξινή κρέμα, το σχοινόπρασο, το μαϊντανό, τον άνηθο, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτεις και αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρεις.

 

Εναλλακτικά μπορείς να προτιμήσεις ένα ντιπ γιαουρτιού.

 

Διατροφικά στοιχεία του σνακ (ανά μερίδα): 120 θερμίδες, 4 g πρωτεΐνης, 3 g υδατάνθρακες, 2 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 11 g λίπος, 2 g κορεσμένο λίπος, 190 mg νατρίου.

Διατροφικά στοιχεία του ντιπ (ανά μερίδα): 152,7 θερμίδες, πρωτεΐνη 0,5 g 1% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 1,1 g, λίπος 16,6g 26% ΣΗΠ, χοληστερόλη 11,2 mg 4% ΣΗΠ, νάτριο 133,7 mg 5% ΣΗΠ.

 

 

empty alt

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
empty alt

Ιδού τι να μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα στάδια των ραντεβού, εκτός από συναρπαστικά συναισθήματα, κρύβουν άφθονο στρες, ανυπομονησία και κρυφές προσμονές. Κατά το στάδιο της γνωριμίας, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όχι μόνο φέρνει κοντά το ζευγάρι αλλά και γιατί πολύ απλά ο έρωτας (ναι, είναι κλισέ), περνάει και από το...
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Λευκά, κόκκινα ή ροζέ, τα σταφύλια είναι το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τα σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για χρήση τους στην οινοποιία.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
Back To Top