Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει. Από την άλλη, σου φαίνεται επίφοβο να το αφήσεις για πολλές ώρες πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Τελικά, πώς διατηρείται καλύτερα το ζωικό βούτυρο;

Δεδομένου ότι αποτελείται κυρίως από λίπος, το ζωικό βούτυρο είναι λιγότερο ευάλωτο στην ανάπτυξη βακτηρίων, κι αυτό αφορά ιδιαίτερα το αλατισμένο λόγω της περιεκτικότητάς του σε νάτριο.

Το αλατισμένο βούτυρο, επομένως, μπορεί να μείνει με ασφάλεια εκτός ψυγείου έως και για δύο εβδομάδες. Όμως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να φυλάσσεται σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, γιατί όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα αλλοιώνεται γρηγορότερα.

Όσο για το ανάλατο βούτυρο, το καλύτερο είναι να διατηρείται πάντα στο ψυγείο. Όμως τώρα το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία της κουζίνας ξεπερνάει τους 20 βαθμούς Κελσίου, κάνε το ίδιο και με το αλατισμένο.

empty alt

80 ΧΡΟΝΙΑ και του πουλιού το γάλα!

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Μπιφτέκι: το προτιμάς μίνιμαλ ή… υπερπαραγωγή;

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.
empty alt

Γαρίδες ποπ κορν… τραγανή κι απολαυστική πρόκληση

Μερικές απολαύσεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τις γευτείς στην άνεση του σπιτιού σου. Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν πρέπει να είναι δύο πράγματα: Εύκολη στην παρασκευή και εύκολη στην κατανάλωση.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top