Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας. Ναι, μπορείτε να φτιάξετε ψωμί σε μια σακούλα και ναι, είναι νόστιμο.

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΟΡΜΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρέματος, για μίνι ταψιά

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρισμένο

1/4 κουτ. ζάχαρη

1 συσκευασία ενεργή ξηρή μαγιά

1 φλ. ζεστό νερό

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. αλάτι

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 και ψεκάστε μίνι φόρμες με σπρέι μαγειρέματος. Σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, τοποθετήστε 1 φλιτζάνι αλεύρι, ζάχαρη και μαγιά και προσθέστε ζεστό νερό.

Σφραγίστε τη σακούλα και πιέστε μαζί με τα χέρια σας για να αναμειχθούν. Αφήστε να ξεκουραστεί 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. (Η μαγιά πρέπει να ενεργοποιηθεί.) Προσθέστε 1 φλιτζάνι αλεύρι, λάδι και αλάτι στη σακούλα, στη συνέχεια σφραγίστε και πιέστε ξανά μαζί.

Προσθέστε το υπόλοιπο φλιτζάνι αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αφαιρέστε από τη σακούλα και ζυμώστε 5 λεπτά μέχρι να γίνει λείο. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και την τοποθετείτε σε δύο ταψιά. Σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Αλείφετε την κορυφή του ψωμιού με ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο και ψήνετε μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.

Μια συνταγή που θα απολαύσετε να ετοιμάσετε και μαζί με τα παιδιά σας.

empty alt

Τα τυριά της Λήμνου

H Λήμνος, ο σιτοβολόνας της Αθήνας τους κλασικούς χρόνους της Αρχαιότητας, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τη μεγάλη παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών, που είναι φημισμένα για την ποιότητα παρασκευής και τη...
empty alt

3 tips για να μην χάνεις ποτέ το πρωινό σου

Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά.
empty alt

10 τρόφιμα που μπορεί να εξαφανιστούν για πάντα σε μερικά χρόνια

  Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Γκασπάτσο: η σούπα που τρώγεται κρύα!

Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Απολαυστικό fondue με πουρέ πατάτας

Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα απογειώσει τον πουρέ σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ ένα fondue τυριού συνδυασμένο με πουρέ πατάτας, εδώ θα μάθετε πώς θα το φτιάξετε.
Back To Top