Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας. Ναι, μπορείτε να φτιάξετε ψωμί σε μια σακούλα και ναι, είναι νόστιμο.

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΟΡΜΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρέματος, για μίνι ταψιά

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρισμένο

1/4 κουτ. ζάχαρη

1 συσκευασία ενεργή ξηρή μαγιά

1 φλ. ζεστό νερό

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. αλάτι

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 και ψεκάστε μίνι φόρμες με σπρέι μαγειρέματος. Σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, τοποθετήστε 1 φλιτζάνι αλεύρι, ζάχαρη και μαγιά και προσθέστε ζεστό νερό.

Σφραγίστε τη σακούλα και πιέστε μαζί με τα χέρια σας για να αναμειχθούν. Αφήστε να ξεκουραστεί 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. (Η μαγιά πρέπει να ενεργοποιηθεί.) Προσθέστε 1 φλιτζάνι αλεύρι, λάδι και αλάτι στη σακούλα, στη συνέχεια σφραγίστε και πιέστε ξανά μαζί.

Προσθέστε το υπόλοιπο φλιτζάνι αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αφαιρέστε από τη σακούλα και ζυμώστε 5 λεπτά μέχρι να γίνει λείο. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και την τοποθετείτε σε δύο ταψιά. Σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Αλείφετε την κορυφή του ψωμιού με ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο και ψήνετε μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.

Μια συνταγή που θα απολαύσετε να ετοιμάσετε και μαζί με τα παιδιά σας.

empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top