Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας. Ναι, μπορείτε να φτιάξετε ψωμί σε μια σακούλα και ναι, είναι νόστιμο.

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΟΡΜΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρέματος, για μίνι ταψιά

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρισμένο

1/4 κουτ. ζάχαρη

1 συσκευασία ενεργή ξηρή μαγιά

1 φλ. ζεστό νερό

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. αλάτι

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 και ψεκάστε μίνι φόρμες με σπρέι μαγειρέματος. Σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, τοποθετήστε 1 φλιτζάνι αλεύρι, ζάχαρη και μαγιά και προσθέστε ζεστό νερό.

Σφραγίστε τη σακούλα και πιέστε μαζί με τα χέρια σας για να αναμειχθούν. Αφήστε να ξεκουραστεί 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. (Η μαγιά πρέπει να ενεργοποιηθεί.) Προσθέστε 1 φλιτζάνι αλεύρι, λάδι και αλάτι στη σακούλα, στη συνέχεια σφραγίστε και πιέστε ξανά μαζί.

Προσθέστε το υπόλοιπο φλιτζάνι αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αφαιρέστε από τη σακούλα και ζυμώστε 5 λεπτά μέχρι να γίνει λείο. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και την τοποθετείτε σε δύο ταψιά. Σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Αλείφετε την κορυφή του ψωμιού με ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο και ψήνετε μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.

Μια συνταγή που θα απολαύσετε να ετοιμάσετε και μαζί με τα παιδιά σας.

empty alt

Σάλτσα στρειδιών: τι είναι και με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι, πραγματικά, η σάλτσα στρειδιών, που ίσως χρησιμοποιείς ήδη στις συνταγές σου, ειδικά σε εκείνες στο γουόκ, μαζί με ρύζι, λαχανικά και άλλα υλικά; Βασικά, είναι αυτό που λέει το όνομά της: καραμελωμένος ζωμός στρειδιών (υποπροϊόν του μαγειρέματος των στρειδιών σε...
empty alt

Πώς το κόβουν το καρπούζι;

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Αγγούρι: ένα υπερόπλο στο νεσεσέρ της ομορφιάς σας

Εκτός από δροσερό και νόστιμο, έχει πολλά οφέλη για το δέρμα σας
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Μια γευστική κι υγιεινή οπτασία στο πιάτο σου

Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις...
Back To Top