Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας. Ναι, μπορείτε να φτιάξετε ψωμί σε μια σακούλα και ναι, είναι νόστιμο.

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΟΡΜΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρέματος, για μίνι ταψιά

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρισμένο

1/4 κουτ. ζάχαρη

1 συσκευασία ενεργή ξηρή μαγιά

1 φλ. ζεστό νερό

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. αλάτι

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 και ψεκάστε μίνι φόρμες με σπρέι μαγειρέματος. Σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, τοποθετήστε 1 φλιτζάνι αλεύρι, ζάχαρη και μαγιά και προσθέστε ζεστό νερό.

Σφραγίστε τη σακούλα και πιέστε μαζί με τα χέρια σας για να αναμειχθούν. Αφήστε να ξεκουραστεί 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. (Η μαγιά πρέπει να ενεργοποιηθεί.) Προσθέστε 1 φλιτζάνι αλεύρι, λάδι και αλάτι στη σακούλα, στη συνέχεια σφραγίστε και πιέστε ξανά μαζί.

Προσθέστε το υπόλοιπο φλιτζάνι αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αφαιρέστε από τη σακούλα και ζυμώστε 5 λεπτά μέχρι να γίνει λείο. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και την τοποθετείτε σε δύο ταψιά. Σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Αλείφετε την κορυφή του ψωμιού με ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο και ψήνετε μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.

Μια συνταγή που θα απολαύσετε να ετοιμάσετε και μαζί με τα παιδιά σας.

empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Τι είναι αυτό το λευκό υγρό που βγάζει το φιλέτο του σολομού;

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.
empty alt

Το σπιτικό τσάι που μυρίζει σαν γλύκισμα!

Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό! Τι θα χρειαστείς: Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους […]
empty alt

Χειμερινή σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελών, ρόδι, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Το πρόβλημα είναι γνωστό: το τέλος του Πάσχα σε βρήκε με άπειρα βαμμένα αυγά που περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι και τα τσουγκρίσματα με φίλους και συγγενείς.
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.
empty alt

Μερικά εκπληκτικά οφέλη των ροδάκινων στην υγεία και τη διατροφή σου

Τα ροδάκινα — ή Prunus persica — είναι μικρά φρούτα με θολή φλούδα και γλυκιά λευκή ή κίτρινη σάρκα.
Back To Top