Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.

Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί. Με άλλα λόγια, είναι βασικά το απόλυτο εύκολο βραδινό δείπνο. Μη διστάσετε να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά και να ανταλλάξετε τις γαρίδες με κοτόπουλο, μπριζόλα, tofu ή edamame.

Συστατικά

⅓ φλιτζάνι έτοιμο πέστο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1 κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και αποφλοιωμένες (16-20), στεγνές

4 φλιτζάνια ρόκα

2 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα

1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

pesto garides

Εκτέλεση

Χτυπάτε το πέστο, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Αφαιρέστε 4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε και τα δύο μπολ στην άκρη.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν, για 4 έως 5 λεπτά. Αφαιρέστε τες και βάλτε τες σε ένα πιάτο.

Προσθέστε τη ρόκα και την κινόα στο μεγάλο μπολ με τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε. Μοιράζετε το μείγμα της ρόκας σε 4 μπολ. Από πάνω ρίχνετε ντομάτες, αβοκάντο και γαρίδες. Περιχύστε κάθε μπολ με 1 κουταλιά της σούπας από το κρατημένο μείγμα πέστο.

Μπορείτε  να καλύψτε και να βάλετε το dressing στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 2 1/2 φλιτζάνια

Ανά μερίδα: 429 θερμίδες, πρωτεΐνη 30,9 γρ., υδατάνθρακες 29,3 γρ., φυτικές ίνες 7,2 γρ., σάκχαρα 5 γρ? λιπαρά 22 γρ. κορεσμένα λιπαρά 3,6 γρ. χοληστερόλη 187,5mg; βιταμίνη α iu 1125,6 IU; βιταμίνη C 14,4 mg; φυλλικό οξύ 108,9 mcg; ασβέστιο 205,4mg; σίδηρος 2,9mg; μαγνήσιο 130,5 mg; κάλιο 901,1 mg; νάτριο 571,4 mg; θειαμίνη 0,2 mg.

Ανταλλαγές: 4 λιπαρά, 3 άπαχες πρωτεΐνες, 1 1/2 άμυλο, 1/2 φυτικό

empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

9 τρόποι να κόψεις 500 θερμίδες την ημέρα χωρίς γυμναστική!

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς […]
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

9 tips για να στύψεις ένα λεμόνι μέχρι την τελευταία σταγόνα

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους! 1.
empty alt

Πώς να βγάλετε μια έντονη μυρωδιά από την επιφάνεια κοπής

  Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Back To Top