Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.

Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί. Με άλλα λόγια, είναι βασικά το απόλυτο εύκολο βραδινό δείπνο. Μη διστάσετε να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά και να ανταλλάξετε τις γαρίδες με κοτόπουλο, μπριζόλα, tofu ή edamame.

Συστατικά

⅓ φλιτζάνι έτοιμο πέστο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1 κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και αποφλοιωμένες (16-20), στεγνές

4 φλιτζάνια ρόκα

2 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα

1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

pesto garides

Εκτέλεση

Χτυπάτε το πέστο, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Αφαιρέστε 4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε και τα δύο μπολ στην άκρη.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν, για 4 έως 5 λεπτά. Αφαιρέστε τες και βάλτε τες σε ένα πιάτο.

Προσθέστε τη ρόκα και την κινόα στο μεγάλο μπολ με τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε. Μοιράζετε το μείγμα της ρόκας σε 4 μπολ. Από πάνω ρίχνετε ντομάτες, αβοκάντο και γαρίδες. Περιχύστε κάθε μπολ με 1 κουταλιά της σούπας από το κρατημένο μείγμα πέστο.

Μπορείτε  να καλύψτε και να βάλετε το dressing στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 2 1/2 φλιτζάνια

Ανά μερίδα: 429 θερμίδες, πρωτεΐνη 30,9 γρ., υδατάνθρακες 29,3 γρ., φυτικές ίνες 7,2 γρ., σάκχαρα 5 γρ? λιπαρά 22 γρ. κορεσμένα λιπαρά 3,6 γρ. χοληστερόλη 187,5mg; βιταμίνη α iu 1125,6 IU; βιταμίνη C 14,4 mg; φυλλικό οξύ 108,9 mcg; ασβέστιο 205,4mg; σίδηρος 2,9mg; μαγνήσιο 130,5 mg; κάλιο 901,1 mg; νάτριο 571,4 mg; θειαμίνη 0,2 mg.

Ανταλλαγές: 4 λιπαρά, 3 άπαχες πρωτεΐνες, 1 1/2 άμυλο, 1/2 φυτικό

empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Ομελέτα – τορτίγια: σημειώσατε χ!

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
empty alt

Freeze! Το νέο παγωμένο ποτό λέγεται γρανίτα σανγκρία

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
Back To Top