Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.

Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί. Με άλλα λόγια, είναι βασικά το απόλυτο εύκολο βραδινό δείπνο. Μη διστάσετε να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά και να ανταλλάξετε τις γαρίδες με κοτόπουλο, μπριζόλα, tofu ή edamame.

Συστατικά

⅓ φλιτζάνι έτοιμο πέστο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1 κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και αποφλοιωμένες (16-20), στεγνές

4 φλιτζάνια ρόκα

2 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα

1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

pesto garides

Εκτέλεση

Χτυπάτε το πέστο, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Αφαιρέστε 4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε και τα δύο μπολ στην άκρη.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν, για 4 έως 5 λεπτά. Αφαιρέστε τες και βάλτε τες σε ένα πιάτο.

Προσθέστε τη ρόκα και την κινόα στο μεγάλο μπολ με τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε. Μοιράζετε το μείγμα της ρόκας σε 4 μπολ. Από πάνω ρίχνετε ντομάτες, αβοκάντο και γαρίδες. Περιχύστε κάθε μπολ με 1 κουταλιά της σούπας από το κρατημένο μείγμα πέστο.

Μπορείτε  να καλύψτε και να βάλετε το dressing στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 2 1/2 φλιτζάνια

Ανά μερίδα: 429 θερμίδες, πρωτεΐνη 30,9 γρ., υδατάνθρακες 29,3 γρ., φυτικές ίνες 7,2 γρ., σάκχαρα 5 γρ? λιπαρά 22 γρ. κορεσμένα λιπαρά 3,6 γρ. χοληστερόλη 187,5mg; βιταμίνη α iu 1125,6 IU; βιταμίνη C 14,4 mg; φυλλικό οξύ 108,9 mcg; ασβέστιο 205,4mg; σίδηρος 2,9mg; μαγνήσιο 130,5 mg; κάλιο 901,1 mg; νάτριο 571,4 mg; θειαμίνη 0,2 mg.

Ανταλλαγές: 4 λιπαρά, 3 άπαχες πρωτεΐνες, 1 1/2 άμυλο, 1/2 φυτικό

empty alt

Αυτά τα λιπαρά αδυνατίζουν

Από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς που περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή και τα φυτικά λιπαρά βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών.
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια τα κάνεις υπέροχα δροσιστικά επιδόρπια

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Τραγανές φλούδες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
Back To Top