Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός

Ο ψητός σολομός στον φούρνο είναι ήδη νόστιμος από μόνος του, αλλά προσθέτοντας μια γέμιση από τυρί φέτα, γήινο μαγειρεμένο σπανάκι και αλμυρά γλυκά ντοματίνια θα ανεβάσει το αγαπημένο σας ψάρι μερικές βαθμίδες. Για να το τελειώσετε, ο σολομός ολοκληρώνεται με ένα μείγμα από κρεμμύδι, τριμμένο κόκκινο πιπέρι και, ναι, επιπλέον φέτα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ένα πλήρες γεύμα συνοδεύοντάς το με τραγανές ψητές πατάτες ή άγριο ρύζι. Συνεχίστε να διαβάζετε για τα κλειδιά για τον τέλειο γεμιστό σολομό.

Τα χοντρά κομμάτια σολομού λειτουργούν καλύτερα.

Τα καλύτερα κομμάτια σολομού για γέμιση είναι αυτά που βρίσκονται στην πιο χοντρή πλευρά, γεγονός που σας δίνει άφθονο χώρο για να κάνετε μια μεγάλη, βαθιά σχισμή. Αυτά τα κομμάτια προέρχονται από το μέρος του ψαριού που είναι πιο κοντά στο κεφάλι παρά στην ουρά. Τα κομμάτια της ουράς θα είναι πολύ δύσκολο να γεμίσουν.

Μην αφήνετε τη γέμιση να βραχεί πολύ.

Δεδομένου ότι η γέμιση θέλει στραγγιστό γιαούρτι αντί για κρέμα τυριού, θα έχει λίγη επιπλέον υγρασία από τις παραδοσιακές γεμίσεις. Για να το καταπολεμήσετε και να μην στάζει η γέμιση, φροντίστε να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το σπανάκι σας! Χρησιμοποιήστε ένα διχτυωτό σουρωτήρι και χαρτοπετσέτες για να πιέσετε έξω το υπερβολικό υγρό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

480

Συστατικά

120 gr ντοματίνια, ξεσποριασμένα, ψιλοκομμένα

αλάτι

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια, πράσινα και λευκά μέρη χωρισμένα, κομμένα σε φέτες

150 gr φρέσκο ​​σπανάκι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο ​​θυμάρι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με πλήρες γάλα

1/4 κουτ. αλεσμένος κόλιανδρος

1/4 κουτ. αλεσμένο κύμινο

60 γρ φέτα, θρυμματισμένη, μοιρασμένη

4 (6-oz.) φιλέτα σολομού

1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα που τοποθετείται σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τις ντομάτες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε να καθίσει για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μαντεμένιο ή πυρίμαχο σκεύος σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε τα μέρη του σκόρδου και του λευκού κρεμμυδιού και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το σπανάκι και το θυμάρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθούν, περίπου 3 λεπτά.

Μεταφέρετε τις ντομάτες σε ένα μεσαίο μπολ και μετά τοποθετήστε το μείγμα σπανακιού σε σουρωτήρι. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Σκουπίζετε το σκεύος και το βάζετε στον φούρνο να προθερμανθεί.

Προσθέστε το μείγμα σπανάκι, το γιαούρτι, τον κόλιανδρο, το κύμινο και τη μισή φέτα σε ένα μπολ με ντομάτες και ανακατέψτε να ενωθούν.

Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και τις δύο πλευρές του φιλέτου. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό, εύκαμπτο μαχαίρι, κόψτε μια μακριά σχισμή βαθιά στην πλευρά κάθε φιλέτου σολομού χωρίς να το κόψετε στην αντίθετη πλευρά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, γεμίστε κάθε άνοιγμα με το ένα τέταρτο της γέμισης.

Βγάζετε προσεκτικά το σκεύος από τον φούρνο και ρίχνετε μέσα την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Τοποθετήστε το σολομό στο σκεύος με τη φλούδα προς τα κάτω. Ψήστε το σολομό μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα η πέτσα με ένα πιρούνι, για 8 έως 10 λεπτά. Ψήστε, παρακολουθώντας προσεκτικά, μέχρι οι κορυφές του σολομού να αρχίσουν να γίνονται ελαφρώς καφέ, περίπου 2 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την κόκκινη πιπεριά, τα μέρη του πράσινου κρεμμυδιού και την υπόλοιπη φέτα. Πασπαλίζετε πάνω από τον σολομό.

empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

8 tips για να μειώσεις στο ελάχιστο τη σπατάλη φαγητού

Το σενάριο είναι γνωστό: ανοίγεις το ψυγείο να πάρεις εκείνα τα λαχανικά που είχες αγοράσει πριν από λίγες (;) μέρες, για να διαπιστώσεις ότι έχουν γίνει ήδη αποικία για κάθε είδους μικροοργανισμούς.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
Back To Top