Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός

Ο ψητός σολομός στον φούρνο είναι ήδη νόστιμος από μόνος του, αλλά προσθέτοντας μια γέμιση από τυρί φέτα, γήινο μαγειρεμένο σπανάκι και αλμυρά γλυκά ντοματίνια θα ανεβάσει το αγαπημένο σας ψάρι μερικές βαθμίδες. Για να το τελειώσετε, ο σολομός ολοκληρώνεται με ένα μείγμα από κρεμμύδι, τριμμένο κόκκινο πιπέρι και, ναι, επιπλέον φέτα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ένα πλήρες γεύμα συνοδεύοντάς το με τραγανές ψητές πατάτες ή άγριο ρύζι. Συνεχίστε να διαβάζετε για τα κλειδιά για τον τέλειο γεμιστό σολομό.

Τα χοντρά κομμάτια σολομού λειτουργούν καλύτερα.

Τα καλύτερα κομμάτια σολομού για γέμιση είναι αυτά που βρίσκονται στην πιο χοντρή πλευρά, γεγονός που σας δίνει άφθονο χώρο για να κάνετε μια μεγάλη, βαθιά σχισμή. Αυτά τα κομμάτια προέρχονται από το μέρος του ψαριού που είναι πιο κοντά στο κεφάλι παρά στην ουρά. Τα κομμάτια της ουράς θα είναι πολύ δύσκολο να γεμίσουν.

Μην αφήνετε τη γέμιση να βραχεί πολύ.

Δεδομένου ότι η γέμιση θέλει στραγγιστό γιαούρτι αντί για κρέμα τυριού, θα έχει λίγη επιπλέον υγρασία από τις παραδοσιακές γεμίσεις. Για να το καταπολεμήσετε και να μην στάζει η γέμιση, φροντίστε να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το σπανάκι σας! Χρησιμοποιήστε ένα διχτυωτό σουρωτήρι και χαρτοπετσέτες για να πιέσετε έξω το υπερβολικό υγρό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

480

Συστατικά

120 gr ντοματίνια, ξεσποριασμένα, ψιλοκομμένα

αλάτι

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια, πράσινα και λευκά μέρη χωρισμένα, κομμένα σε φέτες

150 gr φρέσκο ​​σπανάκι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο ​​θυμάρι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με πλήρες γάλα

1/4 κουτ. αλεσμένος κόλιανδρος

1/4 κουτ. αλεσμένο κύμινο

60 γρ φέτα, θρυμματισμένη, μοιρασμένη

4 (6-oz.) φιλέτα σολομού

1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα που τοποθετείται σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τις ντομάτες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε να καθίσει για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μαντεμένιο ή πυρίμαχο σκεύος σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε τα μέρη του σκόρδου και του λευκού κρεμμυδιού και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το σπανάκι και το θυμάρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθούν, περίπου 3 λεπτά.

Μεταφέρετε τις ντομάτες σε ένα μεσαίο μπολ και μετά τοποθετήστε το μείγμα σπανακιού σε σουρωτήρι. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Σκουπίζετε το σκεύος και το βάζετε στον φούρνο να προθερμανθεί.

Προσθέστε το μείγμα σπανάκι, το γιαούρτι, τον κόλιανδρο, το κύμινο και τη μισή φέτα σε ένα μπολ με ντομάτες και ανακατέψτε να ενωθούν.

Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και τις δύο πλευρές του φιλέτου. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό, εύκαμπτο μαχαίρι, κόψτε μια μακριά σχισμή βαθιά στην πλευρά κάθε φιλέτου σολομού χωρίς να το κόψετε στην αντίθετη πλευρά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, γεμίστε κάθε άνοιγμα με το ένα τέταρτο της γέμισης.

Βγάζετε προσεκτικά το σκεύος από τον φούρνο και ρίχνετε μέσα την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Τοποθετήστε το σολομό στο σκεύος με τη φλούδα προς τα κάτω. Ψήστε το σολομό μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα η πέτσα με ένα πιρούνι, για 8 έως 10 λεπτά. Ψήστε, παρακολουθώντας προσεκτικά, μέχρι οι κορυφές του σολομού να αρχίσουν να γίνονται ελαφρώς καφέ, περίπου 2 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την κόκκινη πιπεριά, τα μέρη του πράσινου κρεμμυδιού και την υπόλοιπη φέτα. Πασπαλίζετε πάνω από τον σολομό.

empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

Tips για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος να ετοιμάσεις ένα υγιεινό πρωινό

Κάθε τόσο βάζεις στόχο να πίνεις για πρωινό ένα πλούσιο, θρεπτικό και χορταστικό σμούθι, αλλά καταλήγεις να ξυπνάς τελευταία στιγμή και να τρέχεις στο γραφείο μόνο με έναν καφέ και ένα κουλουράκι; Υπάρχει τρόπος να ετοιμάσεις από πριν τα σμούθι όχι μόνο της επόμενης μέρας, αλλά ολόκληρης […]
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Ώρα να φτιάξεις μπισκότα από gingerbread

Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα! Το αν σας αρέσει ή όχι το gingerbread είναι κάπως άσχετο.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
Back To Top