Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι, πάρτι και πολλά άλλα).

Συχνά παραβλέπεται στο ψήσιμο, το εκχύλισμα καρύδας φέρνει πολύ περισσότερα στο τραπέζι όσον αφορά τη γεύση από το τυπικό εκχύλισμα βανίλιας. Είναι πιο στιβαρό (που σημαίνει ότι λίγο ίσον πολύ), δίνοντας ζεστές και τροπικές νότες σε αυτές τις μπάρες.

Πέρα από αυτό, αυτές οι μπάρες είναι αρκετά απλές στην παρασκευή. Απλώς γαρνίρετε μια απλή κρούστα κράκερ με τη στρώση cheesecake καρύδας, ψήνετε και αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνετε σαντιγί και φρυγανισμένη καρύδα. Η σαντιγί που αγοράζεται από το κατάστημα λειτουργεί, αν και είμαστε πάντα λάτρεις της σπιτικής, αν μπορείτε να την κουνάτε. Πήγαμε με φρυγανισμένη ζαχαρούχα τριμμένη καρύδα, αλλά μπορείτε να ανταλλάξετε ελεύθερα με νιφάδες καρύδας ή ακόμα και μη φρυγανισμένες. Θέλετε να μάθετε πώς να τα ροδίσουν τέλεια χωρίς να καούν; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς να τοστάρετε καρύδα για να το κάνετε σωστά κάθε φορά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

16

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ώρες

mpares karidas b

Συστατικά

ΚΡΟΥΣΤΑ

σπρέι μαγειρικής

1 1/2 κ.γ. ψίχουλα κράκερ ψιλοτριμμένα (από περίπου 12 κράκερ)

6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1/4 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ

2 κουτιά (225 γρ) τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου

1/3 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1/2 κουτ. κρέμα καρύδας (από κουτί 40 γρ.)

1/2 κουτ. εκχύλισμα καρύδας

1/4 κουτ. αλάτι

1 1/2 κ.γ. σαντιγύ

3/4 κουτ. φρυγανισμένη ζαχαρούχα τριμμένη καρύδα

mpares karidas a

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 9" με σπρέι μαγειρέματος και στρώνουμε με κόλλα ψησίματος, αφήνοντας μια προεξοχή στις 2 πλευρές. Αλείφουμε την κόλλα με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα κράκερ, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι. Μεταφέρουμε στο έτοιμο ταψί και πιέζουμε απαλά στον πάτο του ταψιού σε ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνουμε την κρούστα μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 10 με 12 λεπτά. Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμενα κρυώσει.

Στο μεταξύ, για τη γέμιση, σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε το τυρί κρέμα και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα καρύδας, το εκχύλισμα καρύδας και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ψήνουμε το cheesecake μέχρι να δέσει, 40 με 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως στο ταψί. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2 ώρες.

Χρησιμοποιώντας προεξοχή της κόλλας, αφαιρούμε το cheesecake και μεταφέρουμε σε μια σανίδα κοπής. Περιχύνουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα. Κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε παγωμένο.

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Αν έχεις slow cooker, έτσι θα φτιάξεις την πιο εύκολη και νόστιμη μπολονέζ

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]
empty alt

Ομελέτα – τορτίγια: σημειώσατε χ!

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας

Back To Top