Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι, πάρτι και πολλά άλλα).

Συχνά παραβλέπεται στο ψήσιμο, το εκχύλισμα καρύδας φέρνει πολύ περισσότερα στο τραπέζι όσον αφορά τη γεύση από το τυπικό εκχύλισμα βανίλιας. Είναι πιο στιβαρό (που σημαίνει ότι λίγο ίσον πολύ), δίνοντας ζεστές και τροπικές νότες σε αυτές τις μπάρες.

Πέρα από αυτό, αυτές οι μπάρες είναι αρκετά απλές στην παρασκευή. Απλώς γαρνίρετε μια απλή κρούστα κράκερ με τη στρώση cheesecake καρύδας, ψήνετε και αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνετε σαντιγί και φρυγανισμένη καρύδα. Η σαντιγί που αγοράζεται από το κατάστημα λειτουργεί, αν και είμαστε πάντα λάτρεις της σπιτικής, αν μπορείτε να την κουνάτε. Πήγαμε με φρυγανισμένη ζαχαρούχα τριμμένη καρύδα, αλλά μπορείτε να ανταλλάξετε ελεύθερα με νιφάδες καρύδας ή ακόμα και μη φρυγανισμένες. Θέλετε να μάθετε πώς να τα ροδίσουν τέλεια χωρίς να καούν; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς να τοστάρετε καρύδα για να το κάνετε σωστά κάθε φορά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

16

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ώρες

mpares karidas b

Συστατικά

ΚΡΟΥΣΤΑ

σπρέι μαγειρικής

1 1/2 κ.γ. ψίχουλα κράκερ ψιλοτριμμένα (από περίπου 12 κράκερ)

6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1/4 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ

2 κουτιά (225 γρ) τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου

1/3 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1/2 κουτ. κρέμα καρύδας (από κουτί 40 γρ.)

1/2 κουτ. εκχύλισμα καρύδας

1/4 κουτ. αλάτι

1 1/2 κ.γ. σαντιγύ

3/4 κουτ. φρυγανισμένη ζαχαρούχα τριμμένη καρύδα

mpares karidas a

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 9" με σπρέι μαγειρέματος και στρώνουμε με κόλλα ψησίματος, αφήνοντας μια προεξοχή στις 2 πλευρές. Αλείφουμε την κόλλα με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα κράκερ, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι. Μεταφέρουμε στο έτοιμο ταψί και πιέζουμε απαλά στον πάτο του ταψιού σε ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνουμε την κρούστα μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 10 με 12 λεπτά. Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμενα κρυώσει.

Στο μεταξύ, για τη γέμιση, σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε το τυρί κρέμα και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα καρύδας, το εκχύλισμα καρύδας και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ψήνουμε το cheesecake μέχρι να δέσει, 40 με 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως στο ταψί. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2 ώρες.

Χρησιμοποιώντας προεξοχή της κόλλας, αφαιρούμε το cheesecake και μεταφέρουμε σε μια σανίδα κοπής. Περιχύνουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα. Κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε παγωμένο.

empty alt

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής
empty alt

Λαχταριστά λευκά λαζάνια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας χορτάσει απολαυστικά
Back To Top