Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι, πάρτι και πολλά άλλα).

Συχνά παραβλέπεται στο ψήσιμο, το εκχύλισμα καρύδας φέρνει πολύ περισσότερα στο τραπέζι όσον αφορά τη γεύση από το τυπικό εκχύλισμα βανίλιας. Είναι πιο στιβαρό (που σημαίνει ότι λίγο ίσον πολύ), δίνοντας ζεστές και τροπικές νότες σε αυτές τις μπάρες.

Πέρα από αυτό, αυτές οι μπάρες είναι αρκετά απλές στην παρασκευή. Απλώς γαρνίρετε μια απλή κρούστα κράκερ με τη στρώση cheesecake καρύδας, ψήνετε και αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνετε σαντιγί και φρυγανισμένη καρύδα. Η σαντιγί που αγοράζεται από το κατάστημα λειτουργεί, αν και είμαστε πάντα λάτρεις της σπιτικής, αν μπορείτε να την κουνάτε. Πήγαμε με φρυγανισμένη ζαχαρούχα τριμμένη καρύδα, αλλά μπορείτε να ανταλλάξετε ελεύθερα με νιφάδες καρύδας ή ακόμα και μη φρυγανισμένες. Θέλετε να μάθετε πώς να τα ροδίσουν τέλεια χωρίς να καούν; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς να τοστάρετε καρύδα για να το κάνετε σωστά κάθε φορά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

16

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ώρες

mpares karidas b

Συστατικά

ΚΡΟΥΣΤΑ

σπρέι μαγειρικής

1 1/2 κ.γ. ψίχουλα κράκερ ψιλοτριμμένα (από περίπου 12 κράκερ)

6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1/4 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ

2 κουτιά (225 γρ) τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου

1/3 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1/2 κουτ. κρέμα καρύδας (από κουτί 40 γρ.)

1/2 κουτ. εκχύλισμα καρύδας

1/4 κουτ. αλάτι

1 1/2 κ.γ. σαντιγύ

3/4 κουτ. φρυγανισμένη ζαχαρούχα τριμμένη καρύδα

mpares karidas a

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 9" με σπρέι μαγειρέματος και στρώνουμε με κόλλα ψησίματος, αφήνοντας μια προεξοχή στις 2 πλευρές. Αλείφουμε την κόλλα με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα κράκερ, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι. Μεταφέρουμε στο έτοιμο ταψί και πιέζουμε απαλά στον πάτο του ταψιού σε ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνουμε την κρούστα μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 10 με 12 λεπτά. Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμενα κρυώσει.

Στο μεταξύ, για τη γέμιση, σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε το τυρί κρέμα και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα καρύδας, το εκχύλισμα καρύδας και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ψήνουμε το cheesecake μέχρι να δέσει, 40 με 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως στο ταψί. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2 ώρες.

Χρησιμοποιώντας προεξοχή της κόλλας, αφαιρούμε το cheesecake και μεταφέρουμε σε μια σανίδα κοπής. Περιχύνουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα. Κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε παγωμένο.

empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Πώς δεν θα παραβράσεις τις γαρίδες σου (ούτε θα τις αφήσεις ωμές)

Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

Βασικά μυστικά εξοικείωσης με την κουζίνα

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής για να νιώσετε άνετα στην κουζίνα σας, ωστόσο διάφορα sites παραδίδουν on line μαθήματα, ενώ στο youtube θα βρείτε πολλούς σεφ που κάνουν βήμα βήμα σε ζωντανό χρόνο όλα τα στάδια μιας συνταγής για να τα κάνετε μαζί τους.
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
Back To Top