Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι, πάρτι και πολλά άλλα).

Συχνά παραβλέπεται στο ψήσιμο, το εκχύλισμα καρύδας φέρνει πολύ περισσότερα στο τραπέζι όσον αφορά τη γεύση από το τυπικό εκχύλισμα βανίλιας. Είναι πιο στιβαρό (που σημαίνει ότι λίγο ίσον πολύ), δίνοντας ζεστές και τροπικές νότες σε αυτές τις μπάρες.

Πέρα από αυτό, αυτές οι μπάρες είναι αρκετά απλές στην παρασκευή. Απλώς γαρνίρετε μια απλή κρούστα κράκερ με τη στρώση cheesecake καρύδας, ψήνετε και αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνετε σαντιγί και φρυγανισμένη καρύδα. Η σαντιγί που αγοράζεται από το κατάστημα λειτουργεί, αν και είμαστε πάντα λάτρεις της σπιτικής, αν μπορείτε να την κουνάτε. Πήγαμε με φρυγανισμένη ζαχαρούχα τριμμένη καρύδα, αλλά μπορείτε να ανταλλάξετε ελεύθερα με νιφάδες καρύδας ή ακόμα και μη φρυγανισμένες. Θέλετε να μάθετε πώς να τα ροδίσουν τέλεια χωρίς να καούν; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς να τοστάρετε καρύδα για να το κάνετε σωστά κάθε φορά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

16

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ώρες

mpares karidas b

Συστατικά

ΚΡΟΥΣΤΑ

σπρέι μαγειρικής

1 1/2 κ.γ. ψίχουλα κράκερ ψιλοτριμμένα (από περίπου 12 κράκερ)

6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1/4 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ

2 κουτιά (225 γρ) τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου

1/3 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1/2 κουτ. κρέμα καρύδας (από κουτί 40 γρ.)

1/2 κουτ. εκχύλισμα καρύδας

1/4 κουτ. αλάτι

1 1/2 κ.γ. σαντιγύ

3/4 κουτ. φρυγανισμένη ζαχαρούχα τριμμένη καρύδα

mpares karidas a

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 9" με σπρέι μαγειρέματος και στρώνουμε με κόλλα ψησίματος, αφήνοντας μια προεξοχή στις 2 πλευρές. Αλείφουμε την κόλλα με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα κράκερ, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι. Μεταφέρουμε στο έτοιμο ταψί και πιέζουμε απαλά στον πάτο του ταψιού σε ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνουμε την κρούστα μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 10 με 12 λεπτά. Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμενα κρυώσει.

Στο μεταξύ, για τη γέμιση, σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε το τυρί κρέμα και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα καρύδας, το εκχύλισμα καρύδας και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ψήνουμε το cheesecake μέχρι να δέσει, 40 με 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως στο ταψί. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2 ώρες.

Χρησιμοποιώντας προεξοχή της κόλλας, αφαιρούμε το cheesecake και μεταφέρουμε σε μια σανίδα κοπής. Περιχύνουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα. Κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε παγωμένο.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

5 υλικά που μπορείς να προσθέσεις σε ένα σπιτικό χυμό (και δεν είναι φρούτα ή λαχανικά)

Οι χυμοί φαίνεται να έχουν γίνει τα νέα κοκτέιλ, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τα juice bars αυξάνονται όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, ενώ οι πιο «ενημερωμένες» καφετέριες διαθέτουν πλέον ένα μενού με άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Ένα εξωτικό θαλασσινό πιάτο που θα σας χορτάσει με υγιεινό τρόπο

Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño […]
Back To Top