Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού». Ή να παρατηρήσεις στο σουπερμάρκετ, στα ψυγεία με τα ψάρια και τα θαλασσινά, μικρές κόκκινες μπάρες που μοιάζουν με καβουρόψιχα αλλά δεν είναι. Στην πραγματικότητα η απομίμηση καβουριού, που ονομάζεται και σουρίμι, δεν περιέχει σάρκα από καβούρι παρόλο που στην εμφάνιση και στη γεύση θυμίζει το αγαπημένο θαλασσινό.

Συγκεκριμένα, το σουρίμι φτιάχνεται από λευκά ψάρια, όπως μπακαλιάρο ή τιλάπια. Το κρέας τους πλένεται πολλές φορές, μέχρι να απομακρυνθεί η χαρακτηριστική μυρωδιά του, και στη συνέχεια αναμειγνύεται με άμυλα, σάκχαρα και κάποιες φορές με ασπράδι αυγού, χρωστικές ουσίες και πρόσθετα γεύσης. Στη συνέχεια στερεοποιείται σε νιφάδες ή σε μπάρες.

Η κατανάλωσή του θεωρείται ασφαλής. Σε περίπτωση όμως που υποφέρεις από κάποια αλλεργία, π.χ. στο αυγό ή στο ψάρι, πρέπει να ξεκαθαρίζεις πάντα στο εστιατόριο αν το «καβούρι» που περιέχει ένα πιάτο από τον κατάλογο είναι αυθεντικό ή απομίμηση.

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Αραβική πίτα: πώς να φτιάξεις το νοστιμότερο σάντουιτς

Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Ψητές γλυκοπατάτες με βότανα και σκόρδο

Δίνοντας μια αλμυρή επίγευση στις γλυκοπατάτες χρησιμοποιώντας γήινα βότανα και αρωματικά και μειώνοντας την ένταση της γλυκύτητας των μπαχαρικών, θα δημιουργήσεις ένα όμορφα ισορροπημένο πιάτο.
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή
Back To Top