Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.

Τα βγάζεις λοιπόν από το ψυγείο και τα τοποθετείς πάνω στην επιφάνεια κοπής. Και μετά… τα λιώνεις. Κι όμως. Με κάποιο μαγικό τρόπο, σύμφωνα με το Bonappetit.com, έτσι θα γίνουν νόστιμα και τραγανά. Πώς θα το κάνεις; Τα ζουλάς με έναν πλάστη, ένα άδειο γυάλινο μπουκάλι που ξέχασες να βάλεις στην ανακύκλωση ή ακόμα και με τα χέρια σου σε γροθιές, το ένα πάνω στο άλλο.

Όταν αρχίσουν να ανοίγουν και να κόβονται σε μπουκίτσες (αυτό είναι το ζητούμενο) τα μεταφέρεις σε ένα μπολ. Τα πασπαλίζεις με άφθονο αλάτι και στη συνέχεια τα μεταφέρεις σε ένα στραγγιστήρι και τα αφήνεις εκεί για περίπου δέκα λεπτά. Έτσι, θα απομακρυνθεί μια ποσότητα από το νερό τους – και λιγότερη υγρασία σημαίνει περισσότερη γεύση.

Μετά τα δέκα λεπτά, παίρνεις τα στραγγισμένα αγγουράκια, τα βάζεις ξανά σε ένα μπολ και προσθέτεις το ντρέσινγκ. Περιχύνεις με κάποιο όξινο συστατικό (όπως ξίδι ή χυμό λεμονιού), ανακατεύεις, δοκιμάζεις και αν θέλεις, προσθέτεις λίγο ακόμα. Ρίχνεις και μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιολάδου.

Μπορείς, ακόμα, να προσθέσεις λίγο κρεμμυδάκι τουρσί ή, αν έχεις διάθεση για πειραματισμούς, μερικές σταγόνες από σος σόγιας, σησάμι και μερικές φέτες φρέσκα κρεμμυδάκια (σε αυτή την περίπτωση δεν το γλιτώνεις το μαχαίρι). Εναλλακτικά, πασπαλίζεις με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό, άνηθο ή κόλιανδρο και απολαμβάνεις!

empty alt

Πώς θα φέρεις γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα στα κέικ, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά μπορεί να μη δέσει καλά η ζύμη.
empty alt

Για να ξέρεις τι τρως: φρούτα και λαχανικά του Ιούνιου

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολή, ειδικά στις μέρες μας όπου έχουμε τη δυνατότητα να τρώμε τα πάντα ασχέτως εποχής και περιοχής, αλλά ίσως κάτι ήξεραν οι παλαιότεροι που έλεγαν ότι «κάθε πράγματα στον καιρό του».
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις γρήγορα τις πατάτες

Σίγουρα θα σου έχει τύχει στη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας να μαγειρεύεις ένα φαγητό με πατάτες αλλά αυτές να μη λένε να ψηθούν, παρόλο που έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στο φούρνο εδώ και μια αιωνιότητα.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Γευστικό ταξίδι με προορισμό τη μεξικάνικη κουζίνα!

  Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Φθινοπωρινό ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.
Back To Top