Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.

Τα βγάζεις λοιπόν από το ψυγείο και τα τοποθετείς πάνω στην επιφάνεια κοπής. Και μετά… τα λιώνεις. Κι όμως. Με κάποιο μαγικό τρόπο, σύμφωνα με το Bonappetit.com, έτσι θα γίνουν νόστιμα και τραγανά. Πώς θα το κάνεις; Τα ζουλάς με έναν πλάστη, ένα άδειο γυάλινο μπουκάλι που ξέχασες να βάλεις στην ανακύκλωση ή ακόμα και με τα χέρια σου σε γροθιές, το ένα πάνω στο άλλο.

Όταν αρχίσουν να ανοίγουν και να κόβονται σε μπουκίτσες (αυτό είναι το ζητούμενο) τα μεταφέρεις σε ένα μπολ. Τα πασπαλίζεις με άφθονο αλάτι και στη συνέχεια τα μεταφέρεις σε ένα στραγγιστήρι και τα αφήνεις εκεί για περίπου δέκα λεπτά. Έτσι, θα απομακρυνθεί μια ποσότητα από το νερό τους – και λιγότερη υγρασία σημαίνει περισσότερη γεύση.

Μετά τα δέκα λεπτά, παίρνεις τα στραγγισμένα αγγουράκια, τα βάζεις ξανά σε ένα μπολ και προσθέτεις το ντρέσινγκ. Περιχύνεις με κάποιο όξινο συστατικό (όπως ξίδι ή χυμό λεμονιού), ανακατεύεις, δοκιμάζεις και αν θέλεις, προσθέτεις λίγο ακόμα. Ρίχνεις και μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιολάδου.

Μπορείς, ακόμα, να προσθέσεις λίγο κρεμμυδάκι τουρσί ή, αν έχεις διάθεση για πειραματισμούς, μερικές σταγόνες από σος σόγιας, σησάμι και μερικές φέτες φρέσκα κρεμμυδάκια (σε αυτή την περίπτωση δεν το γλιτώνεις το μαχαίρι). Εναλλακτικά, πασπαλίζεις με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό, άνηθο ή κόλιανδρο και απολαμβάνεις!

empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού
empty alt

Δροσερή σαλάτα με σπανάκι, φράουλες, αβοκάντο & καρύδια

Πάρτε μια γεύση καλοκαιριού με αυτή την υπέροχη σαλάτα

Back To Top