Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.

Τα βγάζεις λοιπόν από το ψυγείο και τα τοποθετείς πάνω στην επιφάνεια κοπής. Και μετά… τα λιώνεις. Κι όμως. Με κάποιο μαγικό τρόπο, σύμφωνα με το Bonappetit.com, έτσι θα γίνουν νόστιμα και τραγανά. Πώς θα το κάνεις; Τα ζουλάς με έναν πλάστη, ένα άδειο γυάλινο μπουκάλι που ξέχασες να βάλεις στην ανακύκλωση ή ακόμα και με τα χέρια σου σε γροθιές, το ένα πάνω στο άλλο.

Όταν αρχίσουν να ανοίγουν και να κόβονται σε μπουκίτσες (αυτό είναι το ζητούμενο) τα μεταφέρεις σε ένα μπολ. Τα πασπαλίζεις με άφθονο αλάτι και στη συνέχεια τα μεταφέρεις σε ένα στραγγιστήρι και τα αφήνεις εκεί για περίπου δέκα λεπτά. Έτσι, θα απομακρυνθεί μια ποσότητα από το νερό τους – και λιγότερη υγρασία σημαίνει περισσότερη γεύση.

Μετά τα δέκα λεπτά, παίρνεις τα στραγγισμένα αγγουράκια, τα βάζεις ξανά σε ένα μπολ και προσθέτεις το ντρέσινγκ. Περιχύνεις με κάποιο όξινο συστατικό (όπως ξίδι ή χυμό λεμονιού), ανακατεύεις, δοκιμάζεις και αν θέλεις, προσθέτεις λίγο ακόμα. Ρίχνεις και μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιολάδου.

Μπορείς, ακόμα, να προσθέσεις λίγο κρεμμυδάκι τουρσί ή, αν έχεις διάθεση για πειραματισμούς, μερικές σταγόνες από σος σόγιας, σησάμι και μερικές φέτες φρέσκα κρεμμυδάκια (σε αυτή την περίπτωση δεν το γλιτώνεις το μαχαίρι). Εναλλακτικά, πασπαλίζεις με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό, άνηθο ή κόλιανδρο και απολαμβάνεις!

empty alt

Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για το τηγάνισμα;

Ξέρεις, φαντάζομαι, ήδη ότι γενικά το τηγάνισμα και η κατανάλωση τηγανητών φαγητών δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
empty alt

Βραδινή λιγούρα; Δες τι μπορείς να τρως!

Το ακούς συνέχεια: δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο, δεν κάνει να κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι, δεν θα προλάβεις να κάψεις τις θερμίδες και άλλα τέτοια.
empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

Για πόσο χρόνο διατηρείται φρέσκο το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να περισσέψει κρασί από ένα δείπνο, να το δοκιμάσεις μερικές ημέρες αργότερα και να απογοητευτείς τόσο, ώστε να αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με εκείνο που είχες πιει το πρώτο βράδυ.
empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

Γιατί αξίζει να φτιάξεις σπιτικά μείγματα μπαχαρικών (και πώς θα το κάνεις)

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις: 1.
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
Back To Top