Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα. Τέλειο για μια χειμωνιάτικη νύχτα, αλλά είναι λογικό να το λαχταράς κι όλο τον χρόνο. Μη διστάσεις να προσθέσεις επιπλέον μπρόκολο αλλά μη χάσεις την ευκαιρία να γλιστρήσεις στην κατσαρόλα και μερικά επιπλέον λαχανικά!

Για σερβίρισμα, μπορείς να το συνδυάσεις με σκορδόψωμο, φρυγανισμένο ψωμί, ή φρεσκοψημένη μπαγκέτα. Ή μπορείς να φτιάξεις σπιτικά κρουτόν και να τα προσθέσεις. Σκέψου τη σούπα παχύρευστη αρκετά – σε προϊδεάζει να βουτήξεις, κάτι σαν ένα ονειρεμένο φοντί… που όμως τρώγεται με κουτάλι σούπας.

 

Εάν υπάρξει υπόλοιπο σούπας (που το θεωρούμε ωστόσο μάλλον αρκετά απίθανο), μπορείς να το αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3 έως 4 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 6 μήνες.

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 5 ΛΕΠΤΑ

Brocolli

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μίσχοι σέλινο, σε λεπτές φέτες

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή λαχανικών

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μεγάλο μπρόκολο, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο καρότο, τριμμένο

2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

3 φλ. τεμαχισμένο τσένταρ, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

Μπαγκέτα, για σερβίρισμα

brocollic

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο δοχείο σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σέλινο και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά. Χτυπάς ελαφρά το αλεύρι και το αφήνεις να μαγειρευτεί για 1 λεπτό. Προσθέτεις αργά τον ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύεις το μπρόκολο και τα καρότα. Αφήνεις να βράσει και κατεβάζεις τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, 20 λεπτά.

Προσθέτεις αργά γάλα και σιγοβράζεις και στη συνέχεια ρίχνεις το τσένταρ. Βάζεις ζεστή σούπα σε μπολ. Καρυκεύεις με έξτρα αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σου και ρίχνεις περισσότερο τσένταρ. Σερβίρεται με μπαγκέτα, κρουτόν ή απλώς ψωμί – ιδανικά φρυγανισμένο που είναι ζεστό για να μην κρυώσει τη θερμοκρασία της σούπας.

 

 

empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Τα 11 οφέλη του γκρέιπφρουτ

Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
empty alt

6 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μετά την ημερομηνία λήξης

Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Ρύζι με κάρυ – πικάντικο και γευστικό

Αυτή η εκδοχή του ρυζιού κάρυ είναι ένα είδος πιλάφι: το ρύζι βράζει σε αρωματικό βούτυρο πριν γίνει εντελώς.
empty alt

Πένες με κοτόπουλο σε ελαφριά κι υγιεινή εκδοχή

Οι comfort food συνταγές μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν πρoσέχετ, μετράτε θερμίδες ή θέλετε να χάσετε/διατηρήσετε βάρος, αλλά μπορούν 100% να αποτελούν μέρος της υγιεινής διατροφής σας.
Back To Top