Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο

Mε τραγανή χρυσαφένια ψίχα ψωμιού και περιχυμένη με μια λαχταριστή σάλτσα μανιταριών, αυτή η χορτοφαγική εκδοχή σνίτσελ θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του κρέατος και τους χορτοφάγους.

Το κόψιμο και το πανάρισμα «σνίτσελ» λάχανου μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά είναι πραγματικά απλό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι κάθε σνίτσελ έχει λίγο από το κεντρικό στέλεχος του λάχανου συνδεδεμένο με αυτό όταν κόβεται—αυτό θα κρατήσει το κοτόπουλο ενωμένο ώστε να μην διαλύεται—και μην ντρέπεστε με το αυγό ή τη φρυγανιά στο πανάρισμα. Η πλήρης, ομοιόμορφη κάλυψη θα δημιουργήσει το πιο νόστιμο σνίτσελ.

Ενώ το σνίτσελ στην κλασική του μορφή σερβίρεται με μια απλή γαρνιτούρα μαϊντανού και λεμονιού, έχουμε αυξήσει αυτή την εκδοχή με μια πλούσια σάλτσα μανιταριών. Είναι απολύτως απαραίτητο; Όχι πραγματικά. Αλλά όταν δίνεται η επιλογή προσθήκης βαρύτητας, είπε ποτέ κανείς όχι;

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 25 λεπτά

Συστατικά

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΩΝ

6 κ.σ. φυτικό λάδι, διαιρεμένο

230 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κουτ. (ή περισσότερο) αλάτι, διαιρεμένο

1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 κουτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουτ. ξηρό λευκό κρασί

2 κ.σ. ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 κλωναράκι θυμάρι

1 κουτ. σάλτσα Worcestershire

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΣΝΙΤΣΕΛ

1 κεφάλι πράσινο λάχανο

2 1/2 κουτ. αλάτι, συν περισσότερο

1 φλ. (120 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

2 1/2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

2 1/2 κουτ. τριμμένη φρυγανιά

1 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα (1 1/2 έως 2 κ.σ.)

1/4 κουτ. φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, για 12 έως 15 λεπτά. Καρυκεύστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, για 4 έως 5 λεπτά. Ρίξτε το αλεύρι για να σχηματιστεί μια παχύρρευστη πάστα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει πολύ ανοιχτό χρυσό και να δημιουργηθούν φυσαλίδες στο κάτω μέρος του τηγανιού, περίπου 1 λεπτό. Χτυπάτε με το κρασί μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό, το θυμάρι, το Worcestershire και το πιπέρι. Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί και να πήξει, 5 έως 10 λεπτά.

Ανακατέψτε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Διατηρήστε το ζεστό μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Σημείωση: Η σάλτσα μπορεί να παρασκευαστεί 3 ημέρες νωρίτερα. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο και βάζετε στο ψυγείο.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ

Ξεφλουδίστε τα χαλαρά εξωτερικά φύλλα λάχανου. Κόβετε στη μέση από τη ρίζα και μετά κόβετε κάθε μισό σε 2 ίσες φέτες. Κόψτε 2 κομμάτια για σνίτσελ από κάθε σφήνα (συνολικά 8), βεβαιωθείτε ότι το καθένα έχει κάποιο μίσχο ρίζας συνδεδεμένο για να το συγκρατεί. (Θα μείνει μια πλαϊνή σφήνα αποσυνδεδεμένου λάχανου από κάθε μεγαλύτερη σφήνα - κρατήστε για άλλη χρήση.)

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Στρώνετε χαρτί ψησίματος στο ταψί. Τοποθετήστε μια σχάρα μέσα σε ένα άλλο ταψί.

Σε ένα φαρδύ ρηχό σκεύος βάζετε το αλεύρι. Σε ένα δεύτερο ρηχό πιάτο χτυπάτε τα αυγά και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο, συνδυάστε τη φρυγανιά, το πιπέρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ λάχανου και από τις δύο πλευρές με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Δουλεύοντας ένα-ένα, αλείφετε το σνίτσελ με αλεύρι και μετά βουτάτε στο μείγμα αυγών, φροντίζοντας όλο το λάχανο να καλυφθεί πλήρως. Βυθίστε στο μείγμα φρυγανιάς, πιέζοντας σταθερά για να κολλήσει. Τοποθετήστε τα παναρισμένα σνίτσελ στο χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι, για λάδι σε βάθος 1/4". Ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, τηγανίζετε τα παναρισμένα σνίτσελ μέχρι να ροδίσουν, για 2 έως 3 λεπτά. Αναποδογυρίζετε προσεκτικά και τηγανίζετε, αλείφοντας τυχόν ανοιχτόχρωμα κομμάτια με μια κουταλιά λάδι, μέχρι να ροδίσουν από την άλλη πλευρά, 1 με 2 λεπτά ακόμα. Μεταφορά στην προετοιμασμένη σχάρα. Καρυκεύετε με αλάτι. Τα τοποθετείτε στον φούρνο που έχετε πλέον κλείσει για να διατηρηθούν ζεστά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο παναρισμένο σνίτσελ, ρυθμίζοντας τη θερμότητα για να διατηρείται η θερμοκρασία του λαδιού και προσθέτοντας περισσότερο όσο χρειάζεται.

Μοιράζουμε τα σνίτσελ στα πιάτα. Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα και τον μαϊντανό.

empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Ένα εξωτικό θαλασσινό πιάτο που θα σας χορτάσει με υγιεινό τρόπο

Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño […]
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
Back To Top