Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο

Mε τραγανή χρυσαφένια ψίχα ψωμιού και περιχυμένη με μια λαχταριστή σάλτσα μανιταριών, αυτή η χορτοφαγική εκδοχή σνίτσελ θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του κρέατος και τους χορτοφάγους.

Το κόψιμο και το πανάρισμα «σνίτσελ» λάχανου μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά είναι πραγματικά απλό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι κάθε σνίτσελ έχει λίγο από το κεντρικό στέλεχος του λάχανου συνδεδεμένο με αυτό όταν κόβεται—αυτό θα κρατήσει το κοτόπουλο ενωμένο ώστε να μην διαλύεται—και μην ντρέπεστε με το αυγό ή τη φρυγανιά στο πανάρισμα. Η πλήρης, ομοιόμορφη κάλυψη θα δημιουργήσει το πιο νόστιμο σνίτσελ.

Ενώ το σνίτσελ στην κλασική του μορφή σερβίρεται με μια απλή γαρνιτούρα μαϊντανού και λεμονιού, έχουμε αυξήσει αυτή την εκδοχή με μια πλούσια σάλτσα μανιταριών. Είναι απολύτως απαραίτητο; Όχι πραγματικά. Αλλά όταν δίνεται η επιλογή προσθήκης βαρύτητας, είπε ποτέ κανείς όχι;

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 25 λεπτά

Συστατικά

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΩΝ

6 κ.σ. φυτικό λάδι, διαιρεμένο

230 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κουτ. (ή περισσότερο) αλάτι, διαιρεμένο

1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 κουτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουτ. ξηρό λευκό κρασί

2 κ.σ. ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 κλωναράκι θυμάρι

1 κουτ. σάλτσα Worcestershire

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΣΝΙΤΣΕΛ

1 κεφάλι πράσινο λάχανο

2 1/2 κουτ. αλάτι, συν περισσότερο

1 φλ. (120 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

2 1/2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

2 1/2 κουτ. τριμμένη φρυγανιά

1 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα (1 1/2 έως 2 κ.σ.)

1/4 κουτ. φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, για 12 έως 15 λεπτά. Καρυκεύστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, για 4 έως 5 λεπτά. Ρίξτε το αλεύρι για να σχηματιστεί μια παχύρρευστη πάστα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει πολύ ανοιχτό χρυσό και να δημιουργηθούν φυσαλίδες στο κάτω μέρος του τηγανιού, περίπου 1 λεπτό. Χτυπάτε με το κρασί μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό, το θυμάρι, το Worcestershire και το πιπέρι. Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί και να πήξει, 5 έως 10 λεπτά.

Ανακατέψτε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Διατηρήστε το ζεστό μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Σημείωση: Η σάλτσα μπορεί να παρασκευαστεί 3 ημέρες νωρίτερα. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο και βάζετε στο ψυγείο.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ

Ξεφλουδίστε τα χαλαρά εξωτερικά φύλλα λάχανου. Κόβετε στη μέση από τη ρίζα και μετά κόβετε κάθε μισό σε 2 ίσες φέτες. Κόψτε 2 κομμάτια για σνίτσελ από κάθε σφήνα (συνολικά 8), βεβαιωθείτε ότι το καθένα έχει κάποιο μίσχο ρίζας συνδεδεμένο για να το συγκρατεί. (Θα μείνει μια πλαϊνή σφήνα αποσυνδεδεμένου λάχανου από κάθε μεγαλύτερη σφήνα - κρατήστε για άλλη χρήση.)

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Στρώνετε χαρτί ψησίματος στο ταψί. Τοποθετήστε μια σχάρα μέσα σε ένα άλλο ταψί.

Σε ένα φαρδύ ρηχό σκεύος βάζετε το αλεύρι. Σε ένα δεύτερο ρηχό πιάτο χτυπάτε τα αυγά και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο, συνδυάστε τη φρυγανιά, το πιπέρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ λάχανου και από τις δύο πλευρές με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Δουλεύοντας ένα-ένα, αλείφετε το σνίτσελ με αλεύρι και μετά βουτάτε στο μείγμα αυγών, φροντίζοντας όλο το λάχανο να καλυφθεί πλήρως. Βυθίστε στο μείγμα φρυγανιάς, πιέζοντας σταθερά για να κολλήσει. Τοποθετήστε τα παναρισμένα σνίτσελ στο χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι, για λάδι σε βάθος 1/4". Ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, τηγανίζετε τα παναρισμένα σνίτσελ μέχρι να ροδίσουν, για 2 έως 3 λεπτά. Αναποδογυρίζετε προσεκτικά και τηγανίζετε, αλείφοντας τυχόν ανοιχτόχρωμα κομμάτια με μια κουταλιά λάδι, μέχρι να ροδίσουν από την άλλη πλευρά, 1 με 2 λεπτά ακόμα. Μεταφορά στην προετοιμασμένη σχάρα. Καρυκεύετε με αλάτι. Τα τοποθετείτε στον φούρνο που έχετε πλέον κλείσει για να διατηρηθούν ζεστά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο παναρισμένο σνίτσελ, ρυθμίζοντας τη θερμότητα για να διατηρείται η θερμοκρασία του λαδιού και προσθέτοντας περισσότερο όσο χρειάζεται.

Μοιράζουμε τα σνίτσελ στα πιάτα. Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα και τον μαϊντανό.

empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα

Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Πράσινο και λαχταριστό: Ένα υπέροχο παγωτό που κάνει καλό και στην υγεία σου

Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα.
Back To Top