Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ!

Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από τα τρομακτικά εδέσματα και ροφήματα.

Κρασί με… φίδια:


Αν τρέμετε στην ιδέα του σκουληκιού που συνοδεύει την τεκίλα, τότε μάλλον μη δοκιμάσετε το κρασί με… φίδια! Παρασκευάζεται σε χώρες όπως το Βιετνάμ και την Κίνα και όσοι θαρραλέοι το έχουν δοκιμάσει, υποστηρίζουν ότι είναι ιδιαίτερα τονωτικό και θεραπευτικό. Το κρασί ωριμάζει μέσα σε μπουκάλια όπου μέσα έχει ένα φίδι (κατά προτίμηση κόμπρα) και δεν υπάρχει κίνδυνος με το δηλητήριο καθώς εξουδετερώνεται από το αλκοόλ.

Ψάρι Fogu:

fugu
Όσο και αν ακούγεται παράξενο, αποτελεί μια απίστευτη λιχουδιά και εκλεκτό πιάτο. Το εν λόγω ψάρι είναι δηλητηριώδες και περιέχει τοξικές ουσίες που βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του και που, αν δεν αφαιρεθούν προσεκτικά από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ, το αποτέλεσμα είναι ολέθριο.

Τηγανιτές… αράχνες

spider
Η νοστιμιά που θα βρείτε κυρίως στην Καμπότζη και φυσικά δεν ενδείκνυνται για όσους πάσχουν από αραχνοφοβία! Τα αρθρόποδα που συνήθως καταλήγουν στο πιάτο, είναι κυρίως ταραντούλες και σερβίρονται με λάιμ και μαύρο πιπέρι. Και αν αναρωτιέστε ποιοι επιλέγουν ένα τέτοιο πιάτο από το μενού, ένα εστιατόριο στην παραπάνω χώρα, σερβίρει σε πελάτες του πάνω από 200 την εβδομάδα.

Ακρίδες στο τηγάνι:

akrides
Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και μπορείτε να τις βρείτε και να τις παραγγείλετε ως νοστιμιά, σε διάφορες ασιατικές κουζίνες αλλά και στο Μεξικό.

Tong zi dan made in China

eggs
Μη σας ξεγελά η φωτογραφία. Πράγματι πρόκειται για αυγά από κοτόπουλα αλλά το θέμα εδώ είναι ο τρόπος που παρασκευάζονται. Ονομάζονται Tong zi dan και κάθε άνοιξη στην πόλη Dongyang βράζουν αυγά από τα ούρα νεαρών αγοριών!

empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

Βραδινή λιγούρα; Δες τι μπορείς να τρως!

Το ακούς συνέχεια: δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο, δεν κάνει να κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι, δεν θα προλάβεις να κάψεις τις θερμίδες και άλλα τέτοια.
empty alt

Τα 12 πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών και οι συνταγές στις οποίες θα τα χρησιμοποιήσεις

Όταν σκεφτόμαστε τη φράση «ιταλική κουζίνα», η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως ένα πιάτο Spaghetti, όμως ζυμαρικά δεν είναι μόνο τα κλασικά αυτά μακρόστενα μακαρόνια.
empty alt

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
empty alt

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα
Back To Top