Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ!

Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από τα τρομακτικά εδέσματα και ροφήματα.

Κρασί με… φίδια:


Αν τρέμετε στην ιδέα του σκουληκιού που συνοδεύει την τεκίλα, τότε μάλλον μη δοκιμάσετε το κρασί με… φίδια! Παρασκευάζεται σε χώρες όπως το Βιετνάμ και την Κίνα και όσοι θαρραλέοι το έχουν δοκιμάσει, υποστηρίζουν ότι είναι ιδιαίτερα τονωτικό και θεραπευτικό. Το κρασί ωριμάζει μέσα σε μπουκάλια όπου μέσα έχει ένα φίδι (κατά προτίμηση κόμπρα) και δεν υπάρχει κίνδυνος με το δηλητήριο καθώς εξουδετερώνεται από το αλκοόλ.

Ψάρι Fogu:

fugu
Όσο και αν ακούγεται παράξενο, αποτελεί μια απίστευτη λιχουδιά και εκλεκτό πιάτο. Το εν λόγω ψάρι είναι δηλητηριώδες και περιέχει τοξικές ουσίες που βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του και που, αν δεν αφαιρεθούν προσεκτικά από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ, το αποτέλεσμα είναι ολέθριο.

Τηγανιτές… αράχνες

spider
Η νοστιμιά που θα βρείτε κυρίως στην Καμπότζη και φυσικά δεν ενδείκνυνται για όσους πάσχουν από αραχνοφοβία! Τα αρθρόποδα που συνήθως καταλήγουν στο πιάτο, είναι κυρίως ταραντούλες και σερβίρονται με λάιμ και μαύρο πιπέρι. Και αν αναρωτιέστε ποιοι επιλέγουν ένα τέτοιο πιάτο από το μενού, ένα εστιατόριο στην παραπάνω χώρα, σερβίρει σε πελάτες του πάνω από 200 την εβδομάδα.

Ακρίδες στο τηγάνι:

akrides
Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και μπορείτε να τις βρείτε και να τις παραγγείλετε ως νοστιμιά, σε διάφορες ασιατικές κουζίνες αλλά και στο Μεξικό.

Tong zi dan made in China

eggs
Μη σας ξεγελά η φωτογραφία. Πράγματι πρόκειται για αυγά από κοτόπουλα αλλά το θέμα εδώ είναι ο τρόπος που παρασκευάζονται. Ονομάζονται Tong zi dan και κάθε άνοιξη στην πόλη Dongyang βράζουν αυγά από τα ούρα νεαρών αγοριών!

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Αραβική πίτα: πώς να φτιάξεις το νοστιμότερο σάντουιτς

Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Ψητές γλυκοπατάτες με βότανα και σκόρδο

Δίνοντας μια αλμυρή επίγευση στις γλυκοπατάτες χρησιμοποιώντας γήινα βότανα και αρωματικά και μειώνοντας την ένταση της γλυκύτητας των μπαχαρικών, θα δημιουργήσεις ένα όμορφα ισορροπημένο πιάτο.
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή
Back To Top