Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρως κάθε μέρα πάστες, σοκολάτες και σοκολατάκια. Αν όμως καταφέρεις να τιθασεύσεις την όρεξή σου και να την καταναλώνεις με μέτρο, μπορεί να σε ωφελήσει πολύ.

Η τελευταία έρευνα σε αυτό τον τομέα έδειξε ότι όταν τρως λίγη σοκολάτα μπορείς να προστατέψει την καρδιά σου από τον κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμίας, κολπικής δηλαδή μαρμαρυγής που είναι η βασική αιτία εγκεφαλικών επεισοδίων.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία για πάνω από 55.000 εθελοντές που αναλύθηκαν, ειδικά οι άντρες μπορούν να μειώσουν έως και κατά ένα πέμπτο την πιθανότητα εμφάνισης αρρυθμίας.

Ανάλογα με την ποσότητα που έτρωγαν, μειωνόταν και ο κίνδυνος, δηλαδή όσοι έτρωγαν 1-3 μερίδες το μήνα είχαν 10% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αρρυθμία, με μία μερίδα την εβδομάδα είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες και όσοι έτρωγαν 2-6 μερίδες την εβδομάδα μείωναν τον κίνδυνο κατά 20%.

Τα νέα, όμως, κάπου εδώ γίνονται άσχημα για τις γυναίκες. Ναι, υπάρχει ανισότητα και στην κατανάλωση σοκολάτας, αφού οι άντρες φαίνεται να ωφελούνται περισσότερο όταν τρώνε μεγαλύτερη ποσότητα από εκείνες. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες απολαμβάνουν τα οφέλη της σοκολάτας με μόλις 30 γραμμάρια την εβδομάδα (ένα δάκρυ κύλησε…) ενώ οι άντρες με 60 έως και 180 γραμμάρια την εβδομάδα!

Η προστατευτική δράση της σοκολάτας, σύμφωνα με τους επιστήμονες οφείλεται στα φλαβονοειδή που περιέχει, που διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιπηκτικές ιδιότητες. Αν και η συγκεκριμένη έρευνα από το Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο του Άαρχους στη Δανία και άλλα ερευνητικά κέντρα, δεν εστίαζε σε συγκεκριμένο είδος σοκολάτας, είναι γενικά αποδεκτό ότι η μαύρη περιέχει περισσότερα προστατευτικά συστατικά.

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top