Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.

Ο λόγος για τη Μαργαρίτα των Λευκών Χριστουγέννων, ένα κοκτέιλ που προτείνει το Delish.com, ευπαρουσίαστο και νόστιμο μαζί, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου.

Τι θα χρειαστείς;

1 κονσέρβα γάλα καρύδας (περίπου 400 ml)

350 ml τεκίλα

200 ml λικέρ Triple Sec

½ φλιτζ. χυμό λάιμ (ή λεμονιού)

2 φλιτζ. πάγο

½ φλιτζ. μέντα ή δυόσμο για γαρνιτούρα

1 λάιμ (ή 1 λεμόνι) κομμένο σε φέτες για γαρνιτούρα

Ξύσμα λεμονιού για το χείλος του ποτηριού

Ζάχαρη για το χείλος του ποτηριού

Κράνμπερι για γαρνιτούρα

Πώς θα το φτιάξεις;

1. Ρίχνεις το γάλα καρύδας, την τεκίλα, το λικέρ, το χυμό λάιμ και τον πάγο σε ένα μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

2. Απλώνεις στο χείλος των ποτηριών το ξύσμα του λάιμ και βυθίζεις κάθε ποτήρι σε μια πιατέλα με ζάχαρη. Μοιράζεις το κοκτέιλ στα ποτήρια και γαρνίρεις με λάιμ και κράνμπερι. Σερβίρεις.

empty alt

Έτσι θα κάνεις το κουνουπίδι και το μπρόκολο πιο νόστιμα από ποτέ!

Μετά τις κραιπάλες των γιορτών, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να προσέξουμε (περισσότερο) τη διατροφή μας και το ρίχνουμε στο μπρόκολο και το κουνουπίδι.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Γευστικές μπουκιές για μάξιμουμ ενέργεια

Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας.
empty alt

Απολαυστική και ωφέλιμη χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
empty alt

Ψημένος σολομός με μουστάρδα και μέλι

Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις...

Back To Top