Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό.

Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό. Ιδανικό για ποτό σε μια κρύα μέρα τους σκοτεινούς χειμερινούς μήνες, αυτό το ποτό έχει πάρει ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος στην ιστορία από την εποχή των βρετανικών αποικιών. Σήμερα, μπορεί να φτιαχτεί με μια ποικιλία διαφορετικών αλκοολούχων ποτών, σακχάρων και μπαχαρικών για να το απολαύσεις ακόμα πιο νόστιμο και ενδιαφέρον.

Φυσικά, όσο υψηλότερη ποιότητα χρησιμοποιείται στο ποτό, τόσο καλύτερη είναι η γεύση του. Όμως, ανεξάρτητα από το πώς είναι φτιαγμένα, τα hot toddies τα απολαμβάνεις καλύτερα σε μια ζεστή, αναμμένη φωτιά ενώ έχεις κάποιον αγκαλιά.

Ιστορία της Hot Toddy Day

Η λέξη «toddy» φτάνει στην εποχή της βρετανικής αποικιακής εποχής και προέρχεται από τη hindi λέξη tārī, ένα ποτό που παρασκευάζεται από το ζυμωμένο χυμό του toddy palm, που είναι ένα δέντρο που προέρχεται από την Ινδία. Το μείγμα, το οποίο παραδοσιακά αποτελείτo από αλκοόλη, ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά και συνήθως σερβιριζόταν κρύο. Αν και πήρε το όνομά του με αυτόν τον τρόπο, η σημερινή εκδοχή του σχεδόν δεν μοιάζει καθόλου με την αρχική του προέλευση.

Προφανώς, το ποτό έχει διαμορφωθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Τα σύγχρονα hot toddies μπορεί να έχουν τις ρίζες τους στη Σκωτία του 18ου αιώνα. Σε αυτό το σημείο, το ποτό ζεστάθηκε από τους Σκωτσέζους με σκοπό να βοηθήσει στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος ή άλλων παθήσεων.

Πιστεύεται επίσης ότι η ανακάλυψη του ποτού μπορεί να αποδοθεί στον Ιρλανδό γιατρό, Robert Bentley Todd, για τη συνταγή του για ένα ζεστό ρόφημα με μπράντυ, Canella (λευκή κανέλα), σιρόπι ζάχαρης και νερό. Πιστεύεται ότι εξαπλώθηκε στη Βόρεια Αμερική όταν οι Αμερικανοί άποικοι κατά τη διάρκεια του Επαναστατικού Πολέμου έπιναν ζεστά toddies ως μια μορφή «υγρού θάρρους» πριν χρειαστεί να πολεμήσουν.

Με την πάροδο του χρόνου, η δημοτικότητα αυτού του ειδικού ποτού συνέχισε να εξαπλώνεται καθώς πολλοί άνθρωποι άρχισαν να πιστεύουν στις θεραπευτικές του ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, το 1837, θεωρήθηκε ως «θεραπεία για όλους» από μια εφημερίδα στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ.

Σήμερα, ένα παραδοσιακό hot toddy θα περιέχει ένα αλκοολούχο ποτό (συχνά ουίσκι, αλλά θα μπορούσε επίσης να έχει μπράντυ ή ρούμι), καθώς και ένα μείγμα μελιού, λεμονιού, νερού και κανέλας (συχνά με τη μορφή ραβδιών κανέλας). Ορισμένες παραλλαγές μπορεί να προσθέσουν τζίντζερ, γλυκάνισο, γαρίφαλα, ξίδι από μηλίτη μήλου, σιρόπι σφενδάμου, χυμό λάιμ.

wint

Κλασική συνταγή Hot Toddy

Με τα βασικά συστατικά του αλκοόλ, του νερού, του λεμονιού και του μελιού, είναι εύκολο να φτιάξεις τη βασική μορφή αυτού του λαχταριστού ζεστού ροφήματος που αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου.

Προσθέτεις 1 σφηνάκι ουίσκι σε μια κούπα.

ρίχνεις 3/4 φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από το ουίσκι.

Προσθέτεις 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι (ή επιπλέον για επιπλέον γλυκύτητα).

Ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστεί.

Γαρνίρεις με ξυλάκι κανέλας και σφήνα λεμονιού.

Συνταγή Apple Jack Hot Toddy

Για μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στο κλασικό, δοκίμασε αυτήν τη συνταγή:

Προσθέτεις 60 ml ουίσκι applejack και 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου σε ένα ποτήρι ασφαλές για τη θερμότητα.

Ζεσταίνεις 60 ml νερού σε σχεδόν σημείου βρασμού και ρίχνεις στο ίδιο ποτήρι. ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί το σιρόπι σφενδάμου.

Βάλε μερικά γαρίφαλα σε μια φέτα λεμονιού, και βάλε τη φέτα στο ποτήρι.

Γαρνίρεις με ένα ξυλάκι κανέλας και προσθέτεις μια λεπτή φέτα μήλου.

Συνταγή Chili Cinnamon Hot Toddy

Ό,τι πρέπει για βουλωμένη μύτη ή απλώς για τόνωση, αυτή η εκδοχή θα ανεβάσει σίγουρα την εσωτερική σου θερμοκρασία.

Για αρχή, δημιούργησε ένα καρυκευμένο απλό σιρόπι με 1 φλιτζάνι μέλι, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, 1 αποξηραμένη πιπεριά τσίλι, 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού και 2 ραβδιά κανέλας (Φέρνεις σε βρασμό για 5 λεπτά, και σιγοβράζεις για περίπου 1 ώρα και μετά σουρώνεις.)

Προσθέτεις 3/4 κουταλάκι του γλυκού απλό σιρόπι σε ποτήρι.

Προσθέτεις 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατεύεις.

Προσθέτεις 2 σφηνάκια μπέρμπον και, στη συνέχεια, προσθέτεις αρκετό ζεστό νερό για να γεμίσεις το ποτήρι (χρησιμοποίησε περισσότερο νερό για πιο αδύναμο αποτέλεσμα ή λιγότερο νερό για πιο έντονη γεύση).

Γαρνίρεις με ξυλάκι κανέλα και σφήνα λεμονιού.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Οι επιστήμονες έκαναν το θαύμα τους: Αποκωδικοποίησαν την… κινόα

Πόσα θαύματα έχουν κάνει οι επιστήμονες; Σε όλα αυτά, προσθέστε και άλλο ένα! Το εν λόγω επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στη γενετική βελτίωση της κινόα, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη εμπορική αξιοποίησή της, θα βοηθήσει επίσης στην παγκόσμια διατροφική ασφάλεια, καθώς είναι ένα φυτό που...
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

Freeze! Το νέο παγωμένο ποτό λέγεται γρανίτα σανγκρία

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]
empty alt

Πες το κι έγινε viral – πώς να φτιάξεις τα δημοφιλή αυγά pesto

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει πώς θα θέλεις τα αυγά σου να μαγειρευτούν, ίσως θελήσεις να απαντήσεις, «Pestoed!» Η τελευταία τάση για viral φαγητά για την ανάληψη του TikTok αποτελείται από αυγά μαγειρεμένα σε σάλτσα πέστο και φαίνεται αυγά-νόστιμη.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
Back To Top