Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό.

Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό. Ιδανικό για ποτό σε μια κρύα μέρα τους σκοτεινούς χειμερινούς μήνες, αυτό το ποτό έχει πάρει ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος στην ιστορία από την εποχή των βρετανικών αποικιών. Σήμερα, μπορεί να φτιαχτεί με μια ποικιλία διαφορετικών αλκοολούχων ποτών, σακχάρων και μπαχαρικών για να το απολαύσεις ακόμα πιο νόστιμο και ενδιαφέρον.

Φυσικά, όσο υψηλότερη ποιότητα χρησιμοποιείται στο ποτό, τόσο καλύτερη είναι η γεύση του. Όμως, ανεξάρτητα από το πώς είναι φτιαγμένα, τα hot toddies τα απολαμβάνεις καλύτερα σε μια ζεστή, αναμμένη φωτιά ενώ έχεις κάποιον αγκαλιά.

Ιστορία της Hot Toddy Day

Η λέξη «toddy» φτάνει στην εποχή της βρετανικής αποικιακής εποχής και προέρχεται από τη hindi λέξη tārī, ένα ποτό που παρασκευάζεται από το ζυμωμένο χυμό του toddy palm, που είναι ένα δέντρο που προέρχεται από την Ινδία. Το μείγμα, το οποίο παραδοσιακά αποτελείτo από αλκοόλη, ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά και συνήθως σερβιριζόταν κρύο. Αν και πήρε το όνομά του με αυτόν τον τρόπο, η σημερινή εκδοχή του σχεδόν δεν μοιάζει καθόλου με την αρχική του προέλευση.

Προφανώς, το ποτό έχει διαμορφωθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Τα σύγχρονα hot toddies μπορεί να έχουν τις ρίζες τους στη Σκωτία του 18ου αιώνα. Σε αυτό το σημείο, το ποτό ζεστάθηκε από τους Σκωτσέζους με σκοπό να βοηθήσει στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος ή άλλων παθήσεων.

Πιστεύεται επίσης ότι η ανακάλυψη του ποτού μπορεί να αποδοθεί στον Ιρλανδό γιατρό, Robert Bentley Todd, για τη συνταγή του για ένα ζεστό ρόφημα με μπράντυ, Canella (λευκή κανέλα), σιρόπι ζάχαρης και νερό. Πιστεύεται ότι εξαπλώθηκε στη Βόρεια Αμερική όταν οι Αμερικανοί άποικοι κατά τη διάρκεια του Επαναστατικού Πολέμου έπιναν ζεστά toddies ως μια μορφή «υγρού θάρρους» πριν χρειαστεί να πολεμήσουν.

Με την πάροδο του χρόνου, η δημοτικότητα αυτού του ειδικού ποτού συνέχισε να εξαπλώνεται καθώς πολλοί άνθρωποι άρχισαν να πιστεύουν στις θεραπευτικές του ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, το 1837, θεωρήθηκε ως «θεραπεία για όλους» από μια εφημερίδα στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ.

Σήμερα, ένα παραδοσιακό hot toddy θα περιέχει ένα αλκοολούχο ποτό (συχνά ουίσκι, αλλά θα μπορούσε επίσης να έχει μπράντυ ή ρούμι), καθώς και ένα μείγμα μελιού, λεμονιού, νερού και κανέλας (συχνά με τη μορφή ραβδιών κανέλας). Ορισμένες παραλλαγές μπορεί να προσθέσουν τζίντζερ, γλυκάνισο, γαρίφαλα, ξίδι από μηλίτη μήλου, σιρόπι σφενδάμου, χυμό λάιμ.

wint

Κλασική συνταγή Hot Toddy

Με τα βασικά συστατικά του αλκοόλ, του νερού, του λεμονιού και του μελιού, είναι εύκολο να φτιάξεις τη βασική μορφή αυτού του λαχταριστού ζεστού ροφήματος που αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου.

Προσθέτεις 1 σφηνάκι ουίσκι σε μια κούπα.

ρίχνεις 3/4 φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από το ουίσκι.

Προσθέτεις 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι (ή επιπλέον για επιπλέον γλυκύτητα).

Ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστεί.

Γαρνίρεις με ξυλάκι κανέλας και σφήνα λεμονιού.

Συνταγή Apple Jack Hot Toddy

Για μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στο κλασικό, δοκίμασε αυτήν τη συνταγή:

Προσθέτεις 60 ml ουίσκι applejack και 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου σε ένα ποτήρι ασφαλές για τη θερμότητα.

Ζεσταίνεις 60 ml νερού σε σχεδόν σημείου βρασμού και ρίχνεις στο ίδιο ποτήρι. ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί το σιρόπι σφενδάμου.

Βάλε μερικά γαρίφαλα σε μια φέτα λεμονιού, και βάλε τη φέτα στο ποτήρι.

Γαρνίρεις με ένα ξυλάκι κανέλας και προσθέτεις μια λεπτή φέτα μήλου.

Συνταγή Chili Cinnamon Hot Toddy

Ό,τι πρέπει για βουλωμένη μύτη ή απλώς για τόνωση, αυτή η εκδοχή θα ανεβάσει σίγουρα την εσωτερική σου θερμοκρασία.

Για αρχή, δημιούργησε ένα καρυκευμένο απλό σιρόπι με 1 φλιτζάνι μέλι, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, 1 αποξηραμένη πιπεριά τσίλι, 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού και 2 ραβδιά κανέλας (Φέρνεις σε βρασμό για 5 λεπτά, και σιγοβράζεις για περίπου 1 ώρα και μετά σουρώνεις.)

Προσθέτεις 3/4 κουταλάκι του γλυκού απλό σιρόπι σε ποτήρι.

Προσθέτεις 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατεύεις.

Προσθέτεις 2 σφηνάκια μπέρμπον και, στη συνέχεια, προσθέτεις αρκετό ζεστό νερό για να γεμίσεις το ποτήρι (χρησιμοποίησε περισσότερο νερό για πιο αδύναμο αποτέλεσμα ή λιγότερο νερό για πιο έντονη γεύση).

Γαρνίρεις με ξυλάκι κανέλα και σφήνα λεμονιού.

empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα «καπάκια» από τις φράουλες

Όταν καθαρίζεις τις φράουλες, αφού φυσικά προηγουμένως τις πλύνεις πολύ-πολύ καλά, κόβεις το πάνω μέρος τους, μαζί με τα φύλλα, και το πετάς κατευθείαν στα σκουπίδια, σωστά; Κι όμως, υπάρχει ένας –τουλάχιστον– τρόπος για να το αξιοποιήσεις: να το χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις το νερό σου.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Ζεστό κακάο με Rumchata

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
Back To Top