Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό.

Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό. Ιδανικό για ποτό σε μια κρύα μέρα τους σκοτεινούς χειμερινούς μήνες, αυτό το ποτό έχει πάρει ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος στην ιστορία από την εποχή των βρετανικών αποικιών. Σήμερα, μπορεί να φτιαχτεί με μια ποικιλία διαφορετικών αλκοολούχων ποτών, σακχάρων και μπαχαρικών για να το απολαύσεις ακόμα πιο νόστιμο και ενδιαφέρον.

Φυσικά, όσο υψηλότερη ποιότητα χρησιμοποιείται στο ποτό, τόσο καλύτερη είναι η γεύση του. Όμως, ανεξάρτητα από το πώς είναι φτιαγμένα, τα hot toddies τα απολαμβάνεις καλύτερα σε μια ζεστή, αναμμένη φωτιά ενώ έχεις κάποιον αγκαλιά.

Ιστορία της Hot Toddy Day

Η λέξη «toddy» φτάνει στην εποχή της βρετανικής αποικιακής εποχής και προέρχεται από τη hindi λέξη tārī, ένα ποτό που παρασκευάζεται από το ζυμωμένο χυμό του toddy palm, που είναι ένα δέντρο που προέρχεται από την Ινδία. Το μείγμα, το οποίο παραδοσιακά αποτελείτo από αλκοόλη, ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά και συνήθως σερβιριζόταν κρύο. Αν και πήρε το όνομά του με αυτόν τον τρόπο, η σημερινή εκδοχή του σχεδόν δεν μοιάζει καθόλου με την αρχική του προέλευση.

Προφανώς, το ποτό έχει διαμορφωθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Τα σύγχρονα hot toddies μπορεί να έχουν τις ρίζες τους στη Σκωτία του 18ου αιώνα. Σε αυτό το σημείο, το ποτό ζεστάθηκε από τους Σκωτσέζους με σκοπό να βοηθήσει στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος ή άλλων παθήσεων.

Πιστεύεται επίσης ότι η ανακάλυψη του ποτού μπορεί να αποδοθεί στον Ιρλανδό γιατρό, Robert Bentley Todd, για τη συνταγή του για ένα ζεστό ρόφημα με μπράντυ, Canella (λευκή κανέλα), σιρόπι ζάχαρης και νερό. Πιστεύεται ότι εξαπλώθηκε στη Βόρεια Αμερική όταν οι Αμερικανοί άποικοι κατά τη διάρκεια του Επαναστατικού Πολέμου έπιναν ζεστά toddies ως μια μορφή «υγρού θάρρους» πριν χρειαστεί να πολεμήσουν.

Με την πάροδο του χρόνου, η δημοτικότητα αυτού του ειδικού ποτού συνέχισε να εξαπλώνεται καθώς πολλοί άνθρωποι άρχισαν να πιστεύουν στις θεραπευτικές του ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, το 1837, θεωρήθηκε ως «θεραπεία για όλους» από μια εφημερίδα στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ.

Σήμερα, ένα παραδοσιακό hot toddy θα περιέχει ένα αλκοολούχο ποτό (συχνά ουίσκι, αλλά θα μπορούσε επίσης να έχει μπράντυ ή ρούμι), καθώς και ένα μείγμα μελιού, λεμονιού, νερού και κανέλας (συχνά με τη μορφή ραβδιών κανέλας). Ορισμένες παραλλαγές μπορεί να προσθέσουν τζίντζερ, γλυκάνισο, γαρίφαλα, ξίδι από μηλίτη μήλου, σιρόπι σφενδάμου, χυμό λάιμ.

wint

Κλασική συνταγή Hot Toddy

Με τα βασικά συστατικά του αλκοόλ, του νερού, του λεμονιού και του μελιού, είναι εύκολο να φτιάξεις τη βασική μορφή αυτού του λαχταριστού ζεστού ροφήματος που αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου.

Προσθέτεις 1 σφηνάκι ουίσκι σε μια κούπα.

ρίχνεις 3/4 φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από το ουίσκι.

Προσθέτεις 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι (ή επιπλέον για επιπλέον γλυκύτητα).

Ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστεί.

Γαρνίρεις με ξυλάκι κανέλας και σφήνα λεμονιού.

Συνταγή Apple Jack Hot Toddy

Για μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στο κλασικό, δοκίμασε αυτήν τη συνταγή:

Προσθέτεις 60 ml ουίσκι applejack και 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου σε ένα ποτήρι ασφαλές για τη θερμότητα.

Ζεσταίνεις 60 ml νερού σε σχεδόν σημείου βρασμού και ρίχνεις στο ίδιο ποτήρι. ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί το σιρόπι σφενδάμου.

Βάλε μερικά γαρίφαλα σε μια φέτα λεμονιού, και βάλε τη φέτα στο ποτήρι.

Γαρνίρεις με ένα ξυλάκι κανέλας και προσθέτεις μια λεπτή φέτα μήλου.

Συνταγή Chili Cinnamon Hot Toddy

Ό,τι πρέπει για βουλωμένη μύτη ή απλώς για τόνωση, αυτή η εκδοχή θα ανεβάσει σίγουρα την εσωτερική σου θερμοκρασία.

Για αρχή, δημιούργησε ένα καρυκευμένο απλό σιρόπι με 1 φλιτζάνι μέλι, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, 1 αποξηραμένη πιπεριά τσίλι, 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού και 2 ραβδιά κανέλας (Φέρνεις σε βρασμό για 5 λεπτά, και σιγοβράζεις για περίπου 1 ώρα και μετά σουρώνεις.)

Προσθέτεις 3/4 κουταλάκι του γλυκού απλό σιρόπι σε ποτήρι.

Προσθέτεις 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατεύεις.

Προσθέτεις 2 σφηνάκια μπέρμπον και, στη συνέχεια, προσθέτεις αρκετό ζεστό νερό για να γεμίσεις το ποτήρι (χρησιμοποίησε περισσότερο νερό για πιο αδύναμο αποτέλεσμα ή λιγότερο νερό για πιο έντονη γεύση).

Γαρνίρεις με ξυλάκι κανέλα και σφήνα λεμονιού.

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top