Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό.

Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό. Ιδανικό για ποτό σε μια κρύα μέρα τους σκοτεινούς χειμερινούς μήνες, αυτό το ποτό έχει πάρει ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος στην ιστορία από την εποχή των βρετανικών αποικιών. Σήμερα, μπορεί να φτιαχτεί με μια ποικιλία διαφορετικών αλκοολούχων ποτών, σακχάρων και μπαχαρικών για να το απολαύσεις ακόμα πιο νόστιμο και ενδιαφέρον.

Φυσικά, όσο υψηλότερη ποιότητα χρησιμοποιείται στο ποτό, τόσο καλύτερη είναι η γεύση του. Όμως, ανεξάρτητα από το πώς είναι φτιαγμένα, τα hot toddies τα απολαμβάνεις καλύτερα σε μια ζεστή, αναμμένη φωτιά ενώ έχεις κάποιον αγκαλιά.

Ιστορία της Hot Toddy Day

Η λέξη «toddy» φτάνει στην εποχή της βρετανικής αποικιακής εποχής και προέρχεται από τη hindi λέξη tārī, ένα ποτό που παρασκευάζεται από το ζυμωμένο χυμό του toddy palm, που είναι ένα δέντρο που προέρχεται από την Ινδία. Το μείγμα, το οποίο παραδοσιακά αποτελείτo από αλκοόλη, ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά και συνήθως σερβιριζόταν κρύο. Αν και πήρε το όνομά του με αυτόν τον τρόπο, η σημερινή εκδοχή του σχεδόν δεν μοιάζει καθόλου με την αρχική του προέλευση.

Προφανώς, το ποτό έχει διαμορφωθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Τα σύγχρονα hot toddies μπορεί να έχουν τις ρίζες τους στη Σκωτία του 18ου αιώνα. Σε αυτό το σημείο, το ποτό ζεστάθηκε από τους Σκωτσέζους με σκοπό να βοηθήσει στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος ή άλλων παθήσεων.

Πιστεύεται επίσης ότι η ανακάλυψη του ποτού μπορεί να αποδοθεί στον Ιρλανδό γιατρό, Robert Bentley Todd, για τη συνταγή του για ένα ζεστό ρόφημα με μπράντυ, Canella (λευκή κανέλα), σιρόπι ζάχαρης και νερό. Πιστεύεται ότι εξαπλώθηκε στη Βόρεια Αμερική όταν οι Αμερικανοί άποικοι κατά τη διάρκεια του Επαναστατικού Πολέμου έπιναν ζεστά toddies ως μια μορφή «υγρού θάρρους» πριν χρειαστεί να πολεμήσουν.

Με την πάροδο του χρόνου, η δημοτικότητα αυτού του ειδικού ποτού συνέχισε να εξαπλώνεται καθώς πολλοί άνθρωποι άρχισαν να πιστεύουν στις θεραπευτικές του ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, το 1837, θεωρήθηκε ως «θεραπεία για όλους» από μια εφημερίδα στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ.

Σήμερα, ένα παραδοσιακό hot toddy θα περιέχει ένα αλκοολούχο ποτό (συχνά ουίσκι, αλλά θα μπορούσε επίσης να έχει μπράντυ ή ρούμι), καθώς και ένα μείγμα μελιού, λεμονιού, νερού και κανέλας (συχνά με τη μορφή ραβδιών κανέλας). Ορισμένες παραλλαγές μπορεί να προσθέσουν τζίντζερ, γλυκάνισο, γαρίφαλα, ξίδι από μηλίτη μήλου, σιρόπι σφενδάμου, χυμό λάιμ.

wint

Κλασική συνταγή Hot Toddy

Με τα βασικά συστατικά του αλκοόλ, του νερού, του λεμονιού και του μελιού, είναι εύκολο να φτιάξεις τη βασική μορφή αυτού του λαχταριστού ζεστού ροφήματος που αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου.

Προσθέτεις 1 σφηνάκι ουίσκι σε μια κούπα.

ρίχνεις 3/4 φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από το ουίσκι.

Προσθέτεις 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι (ή επιπλέον για επιπλέον γλυκύτητα).

Ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστεί.

Γαρνίρεις με ξυλάκι κανέλας και σφήνα λεμονιού.

Συνταγή Apple Jack Hot Toddy

Για μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στο κλασικό, δοκίμασε αυτήν τη συνταγή:

Προσθέτεις 60 ml ουίσκι applejack και 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου σε ένα ποτήρι ασφαλές για τη θερμότητα.

Ζεσταίνεις 60 ml νερού σε σχεδόν σημείου βρασμού και ρίχνεις στο ίδιο ποτήρι. ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί το σιρόπι σφενδάμου.

Βάλε μερικά γαρίφαλα σε μια φέτα λεμονιού, και βάλε τη φέτα στο ποτήρι.

Γαρνίρεις με ένα ξυλάκι κανέλας και προσθέτεις μια λεπτή φέτα μήλου.

Συνταγή Chili Cinnamon Hot Toddy

Ό,τι πρέπει για βουλωμένη μύτη ή απλώς για τόνωση, αυτή η εκδοχή θα ανεβάσει σίγουρα την εσωτερική σου θερμοκρασία.

Για αρχή, δημιούργησε ένα καρυκευμένο απλό σιρόπι με 1 φλιτζάνι μέλι, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, 1 αποξηραμένη πιπεριά τσίλι, 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού και 2 ραβδιά κανέλας (Φέρνεις σε βρασμό για 5 λεπτά, και σιγοβράζεις για περίπου 1 ώρα και μετά σουρώνεις.)

Προσθέτεις 3/4 κουταλάκι του γλυκού απλό σιρόπι σε ποτήρι.

Προσθέτεις 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατεύεις.

Προσθέτεις 2 σφηνάκια μπέρμπον και, στη συνέχεια, προσθέτεις αρκετό ζεστό νερό για να γεμίσεις το ποτήρι (χρησιμοποίησε περισσότερο νερό για πιο αδύναμο αποτέλεσμα ή λιγότερο νερό για πιο έντονη γεύση).

Γαρνίρεις με ξυλάκι κανέλα και σφήνα λεμονιού.

empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

9 νόστιμοι τρόποι να αξιοποιήσεις μία φέτα ψωμί

Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να […]
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
Back To Top