Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος. Ο λόγος για το σπιτικό ρολό κιμά. Υπάρχει όμως ένα μυστικό που μπορεί να το κάνει πιο γευστικό. Ποιο είναι αυτό; Ο βραβευμένος σεφ Rocco DiSpirito, συγγραφέας του βιβλίου «Rocco’s Healthy + Delicious: More than 200 (Mostly) Plant-Based Recipes for Everyday Life», προτείνει να προσθέσεις λίγο καφέ εσπρέσο σε σκόνη.

«Κι όμως, μόλις δύο κουταλάκια του γλυκού εσπρέσο πάνω στο ρολό κιμά δίνει ένταση στη γεύση του», μας διαβεβαιώνει. Ο ίδιος συνιστά επίσης, αντί για ψωμί, να χρησιμοποιήσεις δημητριακά ρυζιού (που προσθέτουμε στο γάλα το πρωί).

«Στο ρολό κιμά, το ψωμί είναι αυτό που δίνει όγκο και υφή», εξηγεί ο σεφ και συγγραφέας. «Αλλά ανακάλυψα ότι τα δημητριακά ρυζιού κάνουν καλύτερη δουλειά από άποψη γεύσης και υφής, όταν συνδυάζονται με κρέας και ζωμό».

Το παραπάνω μείγμα κάνει το ρολό ιδιαίτερα τρυφερό και ζουμερό. Ιδανικά, χρησιμοποίησε άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, αν και λίγο λίπος θα δώσει στη συνταγή ακόμα περισσότερη υγρασία.

Ένα ακόμα tip που μοιράζεται ο παραπάνω ειδικός, για να σου βγει τρυφερό το ρολό; Μην ανακατέψεις υπερβολικά το μείγμα! «Έτσι, θα γίνει σκληρό. Ανακάτεψέ το απαλά, μέχρι να αποκτήσει την υφή της βρεγμένης άμμου στην άκρη της θάλασσας. Μόλις ψηθεί, θα δέσει».

empty alt

Πώς πρέπει να ψωνίζεις όταν έχει καύσωνα

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Βύσσινο, μια απόλαυση με πολλά οφέλη

Το βύσσινο είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις – είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα.
Back To Top