Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι πλούσια σε χρώματα […]

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι πλούσια σε χρώματα και θρεπτικά στοιχεία χωρίς να στερείται σε γεύση. Κι αυτό χάρη στο ντρέσινγκ που συνοδεύει τα λαχανικά, που πραγματικά τα απογειώνει.

Τι θα χρειαστείς

2 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. μηλόξιδο
3 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. αλάτι
8-10 καρότα, με ένα πολύ μικρό κομμάτι από το πράσινο στέλεχός τους στην άκρη
1 μικρό κεφάλι κουνουπιδιού, κομμένο σε ανθύλλια στο μέγεθος που θέλεις
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
2 αντζούγιες, λιωμένες
1 αβοκάντο
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
1 φλιτζ. Φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως μαϊντανό, κόλιανδρο, σχοινόπρασο
Μαρούλι ρομάνα, ραπανάκια, αντίδια

Πώς θα το φτιάξεις

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνεις το νερό, το ξίδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνεις να πάρουν μια βράση, μέχρι η ζάχαρη και το αλάτι να διαλυθούν.

2. Βάζεις τα καρότα και το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνεις από πάνω το μείγμα. Πιέζεις με μια σπάτουλα να βυθιστούν καλά. Μεταφέρεις τα λαχανικά μέσα στο υγρό σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς – σε δύο διαφορετικά, αν δεν θέλεις το κουνουπίδι να πάρει χρώμα από το καρότο. Τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα βάζεις στο ψυγείο. Μπορείς να τα αφήσεις εκεί ακόμα και για εβδομάδες.

3. Για να φτιάξεις το ντρέσινγκ, ρίχνεις το κρεμμυδάκι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ και τα καλύπτεις με το ξίδι και με το χυμό λεμονιού. Προσθέτεις μία πρέζα αλάτι και αφήνεις για 10 λεπτά. Προσθέτεις τις αντζούγιες και τη σάρκα του αβοκάντο. Τα λιώνεις όλα μαζί με ένα πιρούνι. Προσθέτεις τα μυρωδικά. Ρίχνεις σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Δοκιμάζεις. Αν θέλεις μια πιο πλούσια γεύση, προσθέτεις και την κρέμα γάλακτος. Ρίχνεις επιπλέον αλάτι κατά βούληση, πιπέρι και, αν θέλεις, επιπλέον χυμό λεμονιού και ξίδι.

4. Για να σερβίρεις, απλώνεις τα λαχανικά πίκλες μαζί με τα υπόλοιπα σε μια πιατέλα. Τα συνοδεύεις με το μπολ που περιέχει το ντρέσινγκ.

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

Αυγά στρουθοκάμηλου – και άλλες ιδέες για ένα βασιλικό brunch

Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.
empty alt

Κι όμως, μπορείς να καταναλώσεις και τα φύλλα κουνουπιδιού

Αν μέχρι τώρα πετούσες στα σκουπίδια τα φύλλα του κουνουπιδιού, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Γιατί όχι μόνο είναι βρώσιμα, αλλά επιπλέον μπορείς να τα απολαύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: να τα προσθέσεις σε έναν πουρέ λαχανικών, σε μια σαλάτα, να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα στιρ-φράι με...
empty alt

80 ΧΡΟΝΙΑ και του πουλιού το γάλα!

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...
empty alt

Say cheers με δύο xmas cocktails

Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.
empty alt

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα
Back To Top