Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι πλούσια σε χρώματα […]

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι πλούσια σε χρώματα και θρεπτικά στοιχεία χωρίς να στερείται σε γεύση. Κι αυτό χάρη στο ντρέσινγκ που συνοδεύει τα λαχανικά, που πραγματικά τα απογειώνει.

Τι θα χρειαστείς

2 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. μηλόξιδο
3 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. αλάτι
8-10 καρότα, με ένα πολύ μικρό κομμάτι από το πράσινο στέλεχός τους στην άκρη
1 μικρό κεφάλι κουνουπιδιού, κομμένο σε ανθύλλια στο μέγεθος που θέλεις
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
2 αντζούγιες, λιωμένες
1 αβοκάντο
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
1 φλιτζ. Φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως μαϊντανό, κόλιανδρο, σχοινόπρασο
Μαρούλι ρομάνα, ραπανάκια, αντίδια

Πώς θα το φτιάξεις

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνεις το νερό, το ξίδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνεις να πάρουν μια βράση, μέχρι η ζάχαρη και το αλάτι να διαλυθούν.

2. Βάζεις τα καρότα και το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνεις από πάνω το μείγμα. Πιέζεις με μια σπάτουλα να βυθιστούν καλά. Μεταφέρεις τα λαχανικά μέσα στο υγρό σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς – σε δύο διαφορετικά, αν δεν θέλεις το κουνουπίδι να πάρει χρώμα από το καρότο. Τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα βάζεις στο ψυγείο. Μπορείς να τα αφήσεις εκεί ακόμα και για εβδομάδες.

3. Για να φτιάξεις το ντρέσινγκ, ρίχνεις το κρεμμυδάκι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ και τα καλύπτεις με το ξίδι και με το χυμό λεμονιού. Προσθέτεις μία πρέζα αλάτι και αφήνεις για 10 λεπτά. Προσθέτεις τις αντζούγιες και τη σάρκα του αβοκάντο. Τα λιώνεις όλα μαζί με ένα πιρούνι. Προσθέτεις τα μυρωδικά. Ρίχνεις σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Δοκιμάζεις. Αν θέλεις μια πιο πλούσια γεύση, προσθέτεις και την κρέμα γάλακτος. Ρίχνεις επιπλέον αλάτι κατά βούληση, πιπέρι και, αν θέλεις, επιπλέον χυμό λεμονιού και ξίδι.

4. Για να σερβίρεις, απλώνεις τα λαχανικά πίκλες μαζί με τα υπόλοιπα σε μια πιατέλα. Τα συνοδεύεις με το μπολ που περιέχει το ντρέσινγκ.

empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Πώς θα κρυώσεις ένα μπουκάλι μπίρας σε χρόνο ρεκόρ

Η ζέστη καλά κρατεί αλλά ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες είναι γεγονός ότι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα η μπίρα δεν πίνεται ευχάριστα χλιαρή.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Αντίο ροζέ (κρασί), καλώς ήρθες gose (μπίρα)

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
empty alt

Και το Όσκαρ καλύτερου κοκτέιλ πάει… στο Golden Nights

Όσο όλοι περιμένουν να δουν ποιες διασημότητες παίρνουν βραβεία στα Όσκαρ αυτή την Κυριακή, ο Wolfgang Puck θα είναι απασχολημένος με την προετοιμασία του φαγητού για το διάσημο after πάρτι του Governor's Ball, όπως κάνει κάθε χρόνο από το 1995. Φέτος, ωστόσο, ο Puck θα έχει επίσης μαζί του τον...
Back To Top