Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό! Τι θα χρειαστείς: Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους […]

Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό!

Τι θα χρειαστείς:
Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους περίπου 4 εκ., χοντροτριμμένο
Ένα ξυλάκι κανέλας, ελαφρώς ανοιγμένο με μαχαίρι
6 κ.γ. δυνατό μαύρο τσάι ή 6 φακελάκια μαύρο τσάι
¾ κ.γ. σπόροι κάρδαμου, ελαφρώς σπασμένοι
2¾ φλιτζ. γάλα
¼ φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)

Πώς θα το φτιάξεις:
1. Βάζεις το τζίντζερ, την κανέλα και 3½ φλιτζ. νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η στάθμη του νερού να κατεβεί κατά το ένα τρίτο και να βγάλουν τα αρώματά τους, περίπου για 20 λεπτά.
2. Βγάζεις το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτεις το μαύρο τσάι και τους σπόρους καρδάμου και τα αφήνεις να σταθούν για 2 λεπτά.
3. Ξαναβάζεις το κατσαρολάκι στη φωτιά και προσθέτεις το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου. Αφήνεις να ζεσταθούν, ανακατεύοντας περιστασιακά (μην απομακρυνθείς από το κατσαρολάκι), μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει και να βράζει. Αμέσως το απομακρύνεις από τη φωτιά και το αφήνεις να σταθεί για 5 λεπτά. Στραγγίζεις σε λεπτό σουρωτήρι και σερβίρεις ζεστό.

empty alt

Έτσι δεν θα μαυρίσει ένα αβοκάντο που έχεις κόψει

Τα αβοκάντο φημίζονται για την ταχύτητα με την οποία μαυρίζουν από τη στιγμή που θα κοπούν. Η αλλαγή του χρώματός τους οφείλεται στην οξείδωση, τη χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και η οποία δεν χαλάει μόνο την όψη αλλά και τη […]
empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

Ομελέτα – τορτίγια: σημειώσατε χ!

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Ζυμαρικά στον φούρνο με φέτα

Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
Back To Top