Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι. Η κρεμώδης καρύδα σε συνδυασμό με τζίντζερ και λάιμ δίνει σε αυτή τη σούπα μοναδική και νόστιμη γεύση. Το λεμονόχορτο είναι επίσης παραδοσιακό σε αυτή τη σούπα και θα συνιστούσαμε να προσθέσετε λίγο σε αυτή την εκδοχή, αν μπορείτε να το βρείτε. Το λεμονόχορτο θα του δώσει μια ελαφρώς φρουτώδη γεύση. Αυτή η ταϊλανδέζικη σούπα παραδοσιακά συμπληρώνεται με λάδι τσίλι για να τη ζεστάνει, αλλά το κρεμώδες γάλα καρύδας τη μαλακώνει λίγο, οπότε προσθέστε όσο ή λίγο θέλετε. Τα μπούτια κοτόπουλου μαγειρεύονται ακριβώς μέσα στη σούπα για να γίνουν εξαιρετικά τρυφερά και γευστικά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρεσκοκομμένο τζίντζερ

110 γρ. μανιτάρια shiitake, ψιλοκομμένα

6 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 (400 ml) κουτί γάλα καρύδας

1 κ.σ. σάλτσα σόγια

1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια

Χυμός από 1 λάιμ

Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα

Λάδι τσίλι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

thaic

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τζίντζερ και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 6 λεπτά.

Προσθέστε το ζωμό, το γάλα καρύδας και τη σάλτσα σόγια και αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε το κοτόπουλο, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 15 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε με χυμό λάιμ.

Γαρνίρετε με κόλιαντρο και λάδι τσίλι (αν χρησιμοποιείτε) πριν το σερβίρετε.

empty alt

Οι ‘ημερομηνίες» που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά

Οι αναγραφόμενες ενδείξεις κατανάλωσης στις συσκευασίες των βρώσιμων προϊόντων είναι στο κέντρο των συζητήσεων τον τελευταίο καιρό. Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα σπιτικά και λαχταριστά νιόκι

Το Gnocchi ανήκει σε μια πολυποίκιλη οικογένεια ζυμαρικών στην ιταλική κουζίνα. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που αποτελούνται από σιμιγδάλι, συνηθισμένο αλεύρι σίτου, αυγό, τυρί, πατάτα, ψίχουλα ψωμιού, καλαμποκάλευρο ή παρόμοια συστατικά, και πιθανώς συμπεριλαμβανομένων βοτάνων,...
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
Back To Top