Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι. Η κρεμώδης καρύδα σε συνδυασμό με τζίντζερ και λάιμ δίνει σε αυτή τη σούπα μοναδική και νόστιμη γεύση. Το λεμονόχορτο είναι επίσης παραδοσιακό σε αυτή τη σούπα και θα συνιστούσαμε να προσθέσετε λίγο σε αυτή την εκδοχή, αν μπορείτε να το βρείτε. Το λεμονόχορτο θα του δώσει μια ελαφρώς φρουτώδη γεύση. Αυτή η ταϊλανδέζικη σούπα παραδοσιακά συμπληρώνεται με λάδι τσίλι για να τη ζεστάνει, αλλά το κρεμώδες γάλα καρύδας τη μαλακώνει λίγο, οπότε προσθέστε όσο ή λίγο θέλετε. Τα μπούτια κοτόπουλου μαγειρεύονται ακριβώς μέσα στη σούπα για να γίνουν εξαιρετικά τρυφερά και γευστικά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρεσκοκομμένο τζίντζερ

110 γρ. μανιτάρια shiitake, ψιλοκομμένα

6 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 (400 ml) κουτί γάλα καρύδας

1 κ.σ. σάλτσα σόγια

1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια

Χυμός από 1 λάιμ

Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα

Λάδι τσίλι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

thaic

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τζίντζερ και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 6 λεπτά.

Προσθέστε το ζωμό, το γάλα καρύδας και τη σάλτσα σόγια και αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε το κοτόπουλο, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 15 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε με χυμό λάιμ.

Γαρνίρετε με κόλιαντρο και λάδι τσίλι (αν χρησιμοποιείτε) πριν το σερβίρετε.

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top