Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι. Η κρεμώδης καρύδα σε συνδυασμό με τζίντζερ και λάιμ δίνει σε αυτή τη σούπα μοναδική και νόστιμη γεύση. Το λεμονόχορτο είναι επίσης παραδοσιακό σε αυτή τη σούπα και θα συνιστούσαμε να προσθέσετε λίγο σε αυτή την εκδοχή, αν μπορείτε να το βρείτε. Το λεμονόχορτο θα του δώσει μια ελαφρώς φρουτώδη γεύση. Αυτή η ταϊλανδέζικη σούπα παραδοσιακά συμπληρώνεται με λάδι τσίλι για να τη ζεστάνει, αλλά το κρεμώδες γάλα καρύδας τη μαλακώνει λίγο, οπότε προσθέστε όσο ή λίγο θέλετε. Τα μπούτια κοτόπουλου μαγειρεύονται ακριβώς μέσα στη σούπα για να γίνουν εξαιρετικά τρυφερά και γευστικά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρεσκοκομμένο τζίντζερ

110 γρ. μανιτάρια shiitake, ψιλοκομμένα

6 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 (400 ml) κουτί γάλα καρύδας

1 κ.σ. σάλτσα σόγια

1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια

Χυμός από 1 λάιμ

Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα

Λάδι τσίλι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

thaic

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τζίντζερ και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 6 λεπτά.

Προσθέστε το ζωμό, το γάλα καρύδας και τη σάλτσα σόγια και αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε το κοτόπουλο, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 15 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε με χυμό λάιμ.

Γαρνίρετε με κόλιαντρο και λάδι τσίλι (αν χρησιμοποιείτε) πριν το σερβίρετε.

empty alt

Φτιάξε ένα δροσερό γλυκό με το καρπούζι που περίσσεψε

Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις.
empty alt

Πώς θα ξεπαγώσεις το κοτόπουλο γρήγορα και με ασφάλεια

Αποφάσισες να φτιάξεις μια ζεστή, θρεπτική κοτόσουπα ή κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγος και το πουλερικό μόλις βγήκε από την κατάψυξη, παγωμένο σαν την Ανταρκτική; Πώς θα το ξεπαγώσεις γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια; Η παρακάτω μέθοδος θα σου πάρει […]
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Κηπουρική στην…κουζίνα!

  Για πολλούς ταλαντούχους μάγειρες, η χρήση βοτάνων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παρασκευής ενός γεύματος. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε έξω, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Xmas spirit με χριστουγεννιάτικες Margaritas

Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas.
Back To Top