Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά.

Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά. Οπότε βάλτε σε λειτουργία τον επεξεργαστή τροφίμων σας και δώστε μια ή ΟΛΕΣ από αυτές τις γεύσεις! Αγαπάμε και τα τρία, αλλά το πρώτο φαίνεται πάντα να εξαφανίζεται πολύ πιο γρήγορα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ & ΚΥΜΙΝΟ

2400 ml. κονσέρβες βιολογικά μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1/3 φλιτζάνι | 80 ml. ταχίνι

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χλιαρό νερό

ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΒΟΤΑΝΑ

2400 ml. κονσέρβα βιολογικά μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1/3 φλιτζάνι | 80 ml. ταχίνι

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

κλωναράκια μαϊντανού και κόλιαντρο, 1 μεγάλη χούφτα το καθένα (περίπου 20 γραμμάρια συνολικά)

15 κλωνάρια σχοινόπρασο (περίπου 5 γραμμάρια)

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χλιαρό νερό

ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΠΑΠΡΙΚΑ

2400 ml. κονσέρβες βιολογικά μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

2 σκελίδες σκόρδο, αφαιρέθηκε το κεντρικό μικρόβιο

1/3 φλιτζάνι | 80 ml. ταχίνι

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

3 ολόκληρες λιαστές ντομάτες, μουλιασμένες σε χλιαρό νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

μια πρέζα πιπέρι καγιέν

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ξεκινήστε μαζεύοντας, προετοιμάζοντας και μετρώντας όλα τα συστατικά. Αυτό θα βελτιώσει τη δυναμική σας στην κουζίνα.

Ρίξτε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή/μπλέντερ σας (εκτός από το χλιαρό νερό) και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια πηχτή αλλά λεία πάστα. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε μερικές φορές για να ξύσετε τις πλευρές του δοχείου.

Με το μοτέρ σε λειτουργία, τροφοδοτήστε αργά το χλιαρό νερό στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα.

Ανάλογα τη συνταγή προσθέστε στο χούμους λεμόνι & κύμινο με λίγο ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλεσμένο κύμινο. Στο χούμους πράσινου βοτάνου με μερικά ψιλοκομμένα κλωνάρια μαϊντανό, κόλιαντρο και σχοινόπρασο. Και στο χούμους λιαστή ντομάτα & πάπρικα με μια πασπαλισμένη πάπρικα και μια πρέζα νιφάδες τσίλι.

empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

7 τρόποι να κάνεις οικονομία στα ψώνια σου

Αν τα ψώνια στο σουπερμάρκετ «στραγγίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό σου, κάνοντας κάποιες απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορείς να τα μειώσεις αισθητά χωρίς να στερηθείς.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Ένα χρόνο μετά… με την πανδημία να έχει φέρει στα όριά του ακόμα και τον δημιουργικό εαυτό σου, αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.
empty alt

Dalgona Coffee ή Dalgona Martini – δες πώς να φτιάξεις και τα δύο

Ο καφές Dalgona—ξεκίνησε ως τάση Tik Tok και τώρα έχει εκραγεί σε όλο το διαδίκτυο ως το It-Drink της στιγμής, ιδιαίτερα από την στιγμή που η λέξη dalgona έγινε ακόμα πιο διάσημη μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν παγκοσμίως τo Squid Game.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
Back To Top