Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά.

Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά. Οπότε βάλτε σε λειτουργία τον επεξεργαστή τροφίμων σας και δώστε μια ή ΟΛΕΣ από αυτές τις γεύσεις! Αγαπάμε και τα τρία, αλλά το πρώτο φαίνεται πάντα να εξαφανίζεται πολύ πιο γρήγορα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ & ΚΥΜΙΝΟ

2400 ml. κονσέρβες βιολογικά μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1/3 φλιτζάνι | 80 ml. ταχίνι

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χλιαρό νερό

ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΒΟΤΑΝΑ

2400 ml. κονσέρβα βιολογικά μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1/3 φλιτζάνι | 80 ml. ταχίνι

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

κλωναράκια μαϊντανού και κόλιαντρο, 1 μεγάλη χούφτα το καθένα (περίπου 20 γραμμάρια συνολικά)

15 κλωνάρια σχοινόπρασο (περίπου 5 γραμμάρια)

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χλιαρό νερό

ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΠΑΠΡΙΚΑ

2400 ml. κονσέρβες βιολογικά μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

2 σκελίδες σκόρδο, αφαιρέθηκε το κεντρικό μικρόβιο

1/3 φλιτζάνι | 80 ml. ταχίνι

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

3 ολόκληρες λιαστές ντομάτες, μουλιασμένες σε χλιαρό νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

μια πρέζα πιπέρι καγιέν

1/4 φλιτζάνι | 60 ml. χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ξεκινήστε μαζεύοντας, προετοιμάζοντας και μετρώντας όλα τα συστατικά. Αυτό θα βελτιώσει τη δυναμική σας στην κουζίνα.

Ρίξτε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή/μπλέντερ σας (εκτός από το χλιαρό νερό) και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια πηχτή αλλά λεία πάστα. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε μερικές φορές για να ξύσετε τις πλευρές του δοχείου.

Με το μοτέρ σε λειτουργία, τροφοδοτήστε αργά το χλιαρό νερό στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα.

Ανάλογα τη συνταγή προσθέστε στο χούμους λεμόνι & κύμινο με λίγο ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλεσμένο κύμινο. Στο χούμους πράσινου βοτάνου με μερικά ψιλοκομμένα κλωνάρια μαϊντανό, κόλιαντρο και σχοινόπρασο. Και στο χούμους λιαστή ντομάτα & πάπρικα με μια πασπαλισμένη πάπρικα και μια πρέζα νιφάδες τσίλι.

empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου (όπως το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα, το κέιλ) μαραίνονται μέσα σε μόλις μία με δύο μέρες, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 1.
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top