Χωρίς θερμίδες ψωμιού ή πίτας, αυτές οι τυλιχτές απολαύσεις θα σε «τυλίξουν» γευστικά

Είμαστε πάντα σε επιφυλακή για νόστιμες συνταγές με αλεσμένη γαλοπούλα και αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας. Αυτά τα περιτυλίγματα μαρουλιού ενώνονται γρήγορα (μόλις 20 λεπτά!), είναι εξαιρετικά γευστικά και μπορούν να προσαρμοστούν όπως σας αρέσει. Συμπληρώστε τα με τα αγαπημένα σας toppings taco, πραγματικά όλα πάνε!

Μας αρέσει ο κιμάς γαλοπούλας εδώ επειδή είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, υγιεινή για την καρδιά και γεμάτη άπαχη γεύση, αλλά οπωσδήποτε, αν είστε μεγαλύτερος λάτρης του κιμά κοτόπουλου ή μοσχάρι, και τα δύο θα πρέπει να λειτουργούν και εδώ. Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά μετά το κύριο γεγονός με τους υδατάνθρακες, όλοι θέλουμε να ελαφρύνουμε τα πράγματα και να τους δώσουμε μια μικρή κλωτσιά, και αυτά τα περιτυλίγματα μαρουλιού ταιριάζουν απόλυτα σε αυτόν τον λογαριασμό.

Μιλώντας για αυτό, πήγαμε με σκόνη τσίλι εδώ, αλλά αν δεν το έχετε ή είστε πιο απεχθής στα μπαχαρικά, δοκιμάστε να ανταλλάξετε καρυκεύματα τάκο. Μπορείτε επίσης να γίνετε δημιουργικοί με τις γαρνιτούρες σας—το φρέσκο ​​αβοκάντο ή το γκουακαμόλε, το τυρί, η κρέμα γάλακτος και οι ντομάτες θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τη θερμότητα, επομένως ανακατέψτε τα αγαπημένα σας σε αυτά.

Τα λατρεύουμε ως περιτυλίγματα μαρουλιού, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι βάζουμε αυτό το μείγμα γαλοπούλας ανάμεσα σε σκληρές ή μαλακές τορτίγιες ή πάνω από ρύζι. Αυτή η συνταγή είναι επίσης εξαιρετική για την προετοιμασία γευμάτων: Φτιάξτε μια μεγάλη παρτίδα γέμιση και, στη συνέχεια, πιάστε τη όλη την εβδομάδα όποτε χρειάζεστε ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή σνακ με χαμηλούς υδατάνθρακες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 λεπτά

Συστατικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κιλό κιμάς γαλοπούλας

1 κουτ. αλάτι

1 κ.γ. τοματοπολτός

1 κ.γ. σκόνη τσίλι

1 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 κεφάλια μαρούλι ρομά, τα εξωτερικά φύλλα χωρισμένα

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Τριμμένο μεξικάνικο τυρί

κομμένες ντομάτες

ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

Ψιλοκομμένο αβοκάντο ή γουακαμόλε

Φρεσκοκομμένο κόλιανδρο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τη γαλοπούλα και αλατίζετε. Μαγειρέψτε, σπάζοντας το κρέας με την πλευρά ενός κουταλιού, μέχρι να ψηθεί το κρέας, για 4 λεπτά.

Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και τη σκόνη τσίλι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ζωμό και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει, περίπου 2 λεπτά ακόμα.

Διπλασιάστε τα φύλλα μαρουλιού. Μοιράζετε το μείγμα του κρέατος στα φύλλα. Πασπαλίζετε με τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι, αβοκάντο και κόλιανδρο και σερβίρετε.

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια τα κάνεις υπέροχα δροσιστικά επιδόρπια

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
empty alt

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.
Back To Top