Χωρίς θερμίδες ψωμιού ή πίτας, αυτές οι τυλιχτές απολαύσεις θα σε «τυλίξουν» γευστικά

Είμαστε πάντα σε επιφυλακή για νόστιμες συνταγές με αλεσμένη γαλοπούλα και αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας. Αυτά τα περιτυλίγματα μαρουλιού ενώνονται γρήγορα (μόλις 20 λεπτά!), είναι εξαιρετικά γευστικά και μπορούν να προσαρμοστούν όπως σας αρέσει. Συμπληρώστε τα με τα αγαπημένα σας toppings taco, πραγματικά όλα πάνε!

Μας αρέσει ο κιμάς γαλοπούλας εδώ επειδή είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, υγιεινή για την καρδιά και γεμάτη άπαχη γεύση, αλλά οπωσδήποτε, αν είστε μεγαλύτερος λάτρης του κιμά κοτόπουλου ή μοσχάρι, και τα δύο θα πρέπει να λειτουργούν και εδώ. Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά μετά το κύριο γεγονός με τους υδατάνθρακες, όλοι θέλουμε να ελαφρύνουμε τα πράγματα και να τους δώσουμε μια μικρή κλωτσιά, και αυτά τα περιτυλίγματα μαρουλιού ταιριάζουν απόλυτα σε αυτόν τον λογαριασμό.

Μιλώντας για αυτό, πήγαμε με σκόνη τσίλι εδώ, αλλά αν δεν το έχετε ή είστε πιο απεχθής στα μπαχαρικά, δοκιμάστε να ανταλλάξετε καρυκεύματα τάκο. Μπορείτε επίσης να γίνετε δημιουργικοί με τις γαρνιτούρες σας—το φρέσκο ​​αβοκάντο ή το γκουακαμόλε, το τυρί, η κρέμα γάλακτος και οι ντομάτες θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τη θερμότητα, επομένως ανακατέψτε τα αγαπημένα σας σε αυτά.

Τα λατρεύουμε ως περιτυλίγματα μαρουλιού, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι βάζουμε αυτό το μείγμα γαλοπούλας ανάμεσα σε σκληρές ή μαλακές τορτίγιες ή πάνω από ρύζι. Αυτή η συνταγή είναι επίσης εξαιρετική για την προετοιμασία γευμάτων: Φτιάξτε μια μεγάλη παρτίδα γέμιση και, στη συνέχεια, πιάστε τη όλη την εβδομάδα όποτε χρειάζεστε ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή σνακ με χαμηλούς υδατάνθρακες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 λεπτά

Συστατικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κιλό κιμάς γαλοπούλας

1 κουτ. αλάτι

1 κ.γ. τοματοπολτός

1 κ.γ. σκόνη τσίλι

1 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 κεφάλια μαρούλι ρομά, τα εξωτερικά φύλλα χωρισμένα

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Τριμμένο μεξικάνικο τυρί

κομμένες ντομάτες

ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

Ψιλοκομμένο αβοκάντο ή γουακαμόλε

Φρεσκοκομμένο κόλιανδρο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τη γαλοπούλα και αλατίζετε. Μαγειρέψτε, σπάζοντας το κρέας με την πλευρά ενός κουταλιού, μέχρι να ψηθεί το κρέας, για 4 λεπτά.

Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και τη σκόνη τσίλι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ζωμό και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει, περίπου 2 λεπτά ακόμα.

Διπλασιάστε τα φύλλα μαρουλιού. Μοιράζετε το μείγμα του κρέατος στα φύλλα. Πασπαλίζετε με τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι, αβοκάντο και κόλιανδρο και σερβίρετε.

empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Πώς θα ξανακάνεις φρέσκο το ψωμί της μίας ημέρας

Το ψωμί της μίας ημέρας βρίσκεται στο μεταίχμιο: δεν είναι ακόμα αρκετά μπαγιάτικο για να το πετάξεις (ή έστω να φτιάξεις μπιφτέκια) αλλά ούτε και αρκετά φρέσκο για να το απολαύσεις στο έπακρο ή, ακόμα περισσότερο, να τους σερβίρεις στους επισκέπτες σου.
empty alt

Μυστικά για να ψήσετε τέλεια τραγανό μπέικον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top