Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί. Αυτό το ψητό πρωινό είναι επίσης ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ μας τρόπος για να ταΐσουμε τους αγαπημένους μας στις διακοπές. Έχει όλα τα αγαπημένα σας συστατικά πρωινού: λίγο αυγό, λίγο αλλαντικό, ψωμί και τυρί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι και μια κούπα γεμάτη καφέ και έχετε ένα τέλειο ξεκίνημα για το πρωί σας. Είναι επίσης ένας τέλειος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε κάθε ζαμπόν που περίσσεψε από το δείπνο το προηγούμενο βράδυ.

Όχι μόνο η συνταγή είναι εξαιρετικά συγχωρητική αλλά και τρελά ευέλικτη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε πολλά από τα συστατικά με ό, τι προτιμάτε ή μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας αυτή τη στιγμή.

Δεν είσαι λάτρης του ζαμπόν; Το Μπέικον είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο. Απλά φροντίστε να το σωτάρετε πρώτα σε ένα τηγάνι πριν το προσθέσετε στο ταψί σας για πιο κρατσανιστό και απολαυστικό αποτέλεσμα.

Δεν έχετε θυμάρι; Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας βότανα! Δεντρολίβανο, πράσινα κρεμμύδια ή σχοινόπρασο είναι όλα εξαιρετικά υποκατάστατα.

Πρέπει να είναι γαλλικό ψωμί; Όχι απαραίτητα! Συνιστούμε όμως ένα πιο ανθεκτικό, τραγανό ψωμί για επιπλέον υφή. Υγρό προζύμι> φέτες λευκό ψωμί.

Τυρί. Αγαπάμε το λευκό τσένταρ για τις ελαφρώς μυρωδικές, όμορφα κρεμώδεις νότες του, αλλά πραγματικά, το τυρί είναι τυρί είναι τυρί – τα αγαπάμε όλα αδιακρίτως. Το κίτρινο τσένταρ, το έμενταλ, το γκούντα είναι οι δημοφιλέστερες μας επιλογές για τους αντικαταστάτες, αλλά εσείς το επιλέγετε! Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας καλοπέραση.

Αν θέλετε να προετοιμάσετε αυτό το πιάτο εκ των προτέρων, συνδυάστε όλα τα υλικά στο ταψί σας, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και ψύξτε μέχρι να είστε έτοιμοι για ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ:

8 – 10 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 15 ΛΕΠΤΑ

Ham Bakea

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

10 μεγάλα αυγά

1 1/2 φλ. γάλα

2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

2 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμάρι, συν περισσότερα για γαρνίρισμα

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 φλ. κύβος γαλλικού ψωμιού ή μπαγκέτα

1/2 κιλό ζαμπόν, ψιλοκομμένο

1 1/2 φλ. τεμαχισμένο λευκό τσένταρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα, το θυμάρι και τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε τα γενναιόδωρα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 9 «-x-13». Προσθέστε ψωμί και καλύψτε από πάνω με ζαμπόν και τσένταρ. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.

Αφήνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά και το ζαμπόν να ροδίσει, 45 έως 55 λεπτά. Γαρνίρετε με περισσότερο θυμάρι πριν το σερβίρετε.

empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Κανόνες για μια καλοφτιαγμένη μακαρονάδα

Στο βιβλίο της «Η μακαρονάδα της Πέμπτης» (εκδ. Ποταμός) η Αναστασία Λαμπρία, επικεφαλής των εκδόσεων Ποταμός, προτείνει 52+2 μακαρονάδες, μία για κάθε περίσταση και «τύπο ανθρώπου», όπως τη «Μακαρονάδα για τους κατάκοπους», «Για τους ξενιτεμένους», τη «Μακαρονάδα των ευτυχισμένων εραστών», «Των...
empty alt

Ο ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς μια σχεδόν άδεια γυάλα μελιού

Στον πυθμένα της γυάλας σου έχουν μείνει λίγες κουταλιές από μέλι, ταχίνι, μουστάρδα ή κρέμα βαλσαμικού (οποιουδήποτε ρευστού υλικού χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου).
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Γεμιστές πιπεριές με κρεμώδες κοτόπουλο

Οι πιπεριές είναι ένα υλικό εύκολο και αγαπημένο. Το βρίσκεις σε άπειρες εκδοχές και συνταγές. Οι γεμιστές πιπεριές ανήκουν στην κορυφή των επιλογών μας.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top