Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί. Αυτό το ψητό πρωινό είναι επίσης ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ μας τρόπος για να ταΐσουμε τους αγαπημένους μας στις διακοπές. Έχει όλα τα αγαπημένα σας συστατικά πρωινού: λίγο αυγό, λίγο αλλαντικό, ψωμί και τυρί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι και μια κούπα γεμάτη καφέ και έχετε ένα τέλειο ξεκίνημα για το πρωί σας. Είναι επίσης ένας τέλειος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε κάθε ζαμπόν που περίσσεψε από το δείπνο το προηγούμενο βράδυ.

Όχι μόνο η συνταγή είναι εξαιρετικά συγχωρητική αλλά και τρελά ευέλικτη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε πολλά από τα συστατικά με ό, τι προτιμάτε ή μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας αυτή τη στιγμή.

Δεν είσαι λάτρης του ζαμπόν; Το Μπέικον είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο. Απλά φροντίστε να το σωτάρετε πρώτα σε ένα τηγάνι πριν το προσθέσετε στο ταψί σας για πιο κρατσανιστό και απολαυστικό αποτέλεσμα.

Δεν έχετε θυμάρι; Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας βότανα! Δεντρολίβανο, πράσινα κρεμμύδια ή σχοινόπρασο είναι όλα εξαιρετικά υποκατάστατα.

Πρέπει να είναι γαλλικό ψωμί; Όχι απαραίτητα! Συνιστούμε όμως ένα πιο ανθεκτικό, τραγανό ψωμί για επιπλέον υφή. Υγρό προζύμι> φέτες λευκό ψωμί.

Τυρί. Αγαπάμε το λευκό τσένταρ για τις ελαφρώς μυρωδικές, όμορφα κρεμώδεις νότες του, αλλά πραγματικά, το τυρί είναι τυρί είναι τυρί – τα αγαπάμε όλα αδιακρίτως. Το κίτρινο τσένταρ, το έμενταλ, το γκούντα είναι οι δημοφιλέστερες μας επιλογές για τους αντικαταστάτες, αλλά εσείς το επιλέγετε! Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας καλοπέραση.

Αν θέλετε να προετοιμάσετε αυτό το πιάτο εκ των προτέρων, συνδυάστε όλα τα υλικά στο ταψί σας, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και ψύξτε μέχρι να είστε έτοιμοι για ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ:

8 – 10 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 15 ΛΕΠΤΑ

Ham Bakea

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

10 μεγάλα αυγά

1 1/2 φλ. γάλα

2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

2 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμάρι, συν περισσότερα για γαρνίρισμα

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 φλ. κύβος γαλλικού ψωμιού ή μπαγκέτα

1/2 κιλό ζαμπόν, ψιλοκομμένο

1 1/2 φλ. τεμαχισμένο λευκό τσένταρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα, το θυμάρι και τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε τα γενναιόδωρα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 9 «-x-13». Προσθέστε ψωμί και καλύψτε από πάνω με ζαμπόν και τσένταρ. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.

Αφήνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά και το ζαμπόν να ροδίσει, 45 έως 55 λεπτά. Γαρνίρετε με περισσότερο θυμάρι πριν το σερβίρετε.

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκιες τις ντομάτες

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα σπιτικά και λαχταριστά νιόκι

Το Gnocchi ανήκει σε μια πολυποίκιλη οικογένεια ζυμαρικών στην ιταλική κουζίνα. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που αποτελούνται από σιμιγδάλι, συνηθισμένο αλεύρι σίτου, αυγό, τυρί, πατάτα, ψίχουλα ψωμιού, καλαμποκάλευρο ή παρόμοια συστατικά, και πιθανώς συμπεριλαμβανομένων βοτάνων,...
empty alt

Πένες με κοτόπουλο σε ελαφριά κι υγιεινή εκδοχή

Οι comfort food συνταγές μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν πρoσέχετ, μετράτε θερμίδες ή θέλετε να χάσετε/διατηρήσετε βάρος, αλλά μπορούν 100% να αποτελούν μέρος της υγιεινής διατροφής σας.
Back To Top