Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός

Δώστε ώθηση στις μερίδες λαχανικών σας με αυτή την εύκολη συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα σπανάκι. Εμπνευσμένο χαλαρά από τις γεύσεις του κλασικού πέστο, αυτό το ζωντανό ζυμαρικό συσκευάζεται με άφθονο σπανάκι και βασιλικό και γαρνιτούρα από καρύδια και αλμυρή παρμεζάνα. Σερβίρουμε με λίγο καλό ελαιόλαδο και μια πράσινη σαλάτα στο πλάι.

Ενεργός χρόνος:

20 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

20 λεπτά

Μερίδες:

4

Συστατικά

250 gr σπαγγέτι ολικής αλέσεως

1 (300 gr) συσκευασία baby σπανάκι (περίπου 8 φλιτζάνια)

2 φλιτζάνια φύλλα φρέσκου βασιλικού, συν περισσότερα για γαρνίρισμα

7 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano

1/4 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα (βλ. Tip)

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα σπαγγέτι, μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος. Στραγγίζετε τα μακαρόνια. Μην σκουπίσετε την καθαρή κατσαρόλα.

Εν τω μεταξύ, επεξεργάζεστε σε ένα μπλέντερ το σπανάκι, τον βασιλικό, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο και λαμπερό πράσινο, για 1 με 2 λεπτά.

Μεταφέρετε το μείγμα του σπανακιού στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και τα ανακατεύετε με λαβίδες μέχρι να καλυφθούν. Προσθέστε το δεσμευμένο νερό μαγειρέματος, 2 κουταλιές της σούπας τη φορά όσο χρειάζεται, μέχρι να δέσει σε αραιή σάλτσα.

Μοιράζετε σε 4 μπολ. Συμπληρώστε με 1 κουταλιά της σούπας Parmigiano-Reggiano και καρύδια. Πασπαλίζετε ομοιόμορφα με πιπέρι και ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρετε με επιπλέον βασιλικό, αν θέλετε.

Tip

Για ακόμα καλύτερη γεύση, φρυγανίστε τα καρύδια πριν τα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή. Για να φρυγανίσετε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τοποθετήστε τους σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μυρίσουν, για 2 έως 4 λεπτά.

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι

Θερμίδες 489, Λιπαρά 31g, Κορεσμένα Λιπαρά 4g, Χοληστερόλη 1mg, Υδατάνθρακες 46g, Συνολικά Σάκχαρα 2g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 11g, Φυτικές ίνες 8g, Νάτριο 351mg, Κάλιο 322mg

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top