Πέντε μικρά γεύματα την ημέρα μπορούν να «εκτροχιάσουν» τα γονίδια που ευθύνονται για την παχυσαρκία στους έφηβους.

Πέντε μικρά γεύματα την ημέρα μπορούν να «εκτροχιάσουν» τα γονίδια που ευθύνονται για την παχυσαρκία στους έφηβους. Και αιχμή του δόρατος σε αυτό τον αγώνα είναι το πρωινό. Έρευνα επιστημόνων στην Φιλανδία – δημοσιεύθηκε στις επιθεωρήσεις «International Journal of Obesity», «International Journal of Obstetrics and Gynaecology», «Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases» και «PLoS One»-έδειξε ότι τα παιδιά που παρέλειπαν το πρώτο γεύμα της ημέρας, είχαν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ή υπέρβαροι έφηβοι.

Τρία κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) και δύο σνακ (δεκατιανό, απογευματινό) την ημέρα βοηθούν στο να επηρεάσουν την έκφραση οκτώ γονιδιακών μεταλλαγών οι οποίες συνδέονται με την παχυσαρκία, προστατεύοντας έτσι τα παιδιά από τη συσσώρευση λίπους.

Η έρευνα των επιστημόνων υποστηρίζει ότι τα αγόρια με δύο υπέρβαρους ή παχύσαρκους γονείς πριν και μετά την εγκυμοσύνη είχαν σχεδόν πενταπλάσιες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα, ενώ τα κορίτσια σχεδόν 14πλάσιες πιθανότητες, απ’ ό,τι τα παιδιά με γονείς φυσιολογικού βάρους.Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης σημαντική μείωση του περιττού λίπους στην κοιλιά (κοιλιακή παχυσαρκία) στα αγόρια που έτρωγαν πέντε φορές την ημέρα.

Ιδιαιτέρως σημαντικό, διότι η κοιλιακή παχυσαρκία αποτελεί κύριο παράγοντα κινδύνου για προβλήματα, όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια.Αντιθέτως, η παράληψη του πρωινού γεύματος συσχετίστηκε με αυξημένη κοιλιακή παχυσαρκία.Τα παραπάνω συμπεράσματα προέρχονται από την παρακολούθηση 4.778 παιδιών, από τη στιγμή της γέννησης έως την ηλικία των 16 ετών.«Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν την σημασία που έχει η συχνή κατανάλωση τροφής στην πρόληψη της παχυσαρκίας και δείχνουν ότι οι προδιαθεσικοί γενότυποι μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο με καλές συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως η συχνή κατανάλωση τροφής», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Άνν Γιαασκελάινεν, από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.

empty alt

Διατροφικές συνήθειες ενάντια στην εξωσωματική

Αναψυκτικά και καφές με ζάχαρη ή τεχνιτά γλυκαντικά εμποδίζουν την επιτυχία μιας εξωσωματικής  γονιμοποίησης σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από την Βραζιλία.
empty alt

Η διατροφή που μπλοκάρει την ακμή

Η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ακμή του δέρματος. Αυτό δείχνουν τα νέα ευρήματα της επιστημονικής έρευνας.
empty alt

Πόσους καφέδες μπορούμε να πίνουμε άφοβα την ημέρα;

Μπορούμε να πίνουμε μέχρι τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.
empty alt

Να γιατί είναι καλό να βάλετε την ινδική καρύδα στη διατροφή σας

Προσθέστε μια εξωτική νότα στα φαγητά σας αλλά και μερικά ωφέλιμα πλεονεκτήματα, με το λάδι καρύδας!   Το έλαιο καρύδας περιέχει υγιή λιπαρά οξέα Το λάδι καρύδας είναι υψηλό σε ορισμένα κορεσμένα λίπη.
empty alt

Δύο λόγοι για να προτιμάς το φραπέ

Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμούν πλέον εσπρέσσο, καπουτσίνο, freddo, latte, κλπ, υπάρχουν όμως ακόμα αρκετοί που δεν αλλάζουν τον στιγμιαίο καφέ, και δη το φραπέ, ειδικά τώρα που ο καιρός ζεσταίνει! Και σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και επιστημονικοί λόγοι να προτιμά κάποιος το στιγμιαίο...
empty alt

5 δημιουργικοί τρόποι να βάλεις τα λαχανικά στη διατροφή σου

Ακόμα και αν το μπρόκολο ή το καρότο δεν ανήκουν στις αγαπημένες σου τροφές, οι παρακάτω ιδέες θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την ποσότητα λαχανικών που καταναλώνεις καθημερινά, αλλά και να τα απολαμβάνεις πραγματικά.
empty alt

Ποια είναι τα καλύτερα και ποια τα χειρότερα σνακ για βραδινές λιγούρες

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους και τους ειδικούς διατροφής, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να νιώσεις την όρεξη ή την επιθυμία να τσιμπήσεις κάτι μετά το δείπνο, είτε λόγω πλήξης, άγχους, ακόμα και πόθου ή σωματικής πείνας.
empty alt

7 συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψετε για να έχετε μια πιο προσεκτική διατροφή

Μικρές αλλαγές για περισσότερη συνειδητή απόλαυση και καλή υγεία
Back To Top