Σαββατοκύριακο έρχεται, και αυτό που έχεις περισσότερο ανάγκη τώρα, αν προσπαθείς να κάνεις δίαιτα, είναι να διαβάσεις τα συμπεράσματα μιας νέας μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας.

Σαββατοκύριακο έρχεται, και αυτό που έχεις περισσότερο ανάγκη τώρα, αν προσπαθείς να κάνεις δίαιτα, είναι να διαβάσεις τα συμπεράσματα μιας νέας μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας.

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί που την έκαναν; Ότι παρεκκλίνοντας για λίγο, για παράδειγμα μέσα στο Σαββατοκύριακο, από τους κανόνες της δίαιτας, δίνουμε στον εαυτό μας το ψυχολογικό κίνητρο να συνεχίσει από Δευτέρα τις προσπάθειες με μεγαλύτερη επιμονή και αυτοσυγκράτηση.

Επιπλέον, όπως προσθέτει μια από τους συγγραφείς της μελέτης, η Nuala Byrne, κάνοντας σύντομα διαλείμματα από τη δίαιτά μας αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της λεγόμενης προσαρμοστικής θερμογένεσης, της τάσης δηλαδή που έχει το σώμα μας να μειώνει την κατανάλωση θερμίδων σε περιόδους στέρησης (όπως στη διάρκεια μιας αυστηρής δίαιτας).

Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν αφού οι ειδικοί χώρισαν 51 παχύσαρκους άντρες σε δύο ομάδες και ζήτησαν από την πρώτη να κάνει ασταμάτητα δίαιτα και από τη δεύτερη να κάνει δίαιτα με διαλείμματα.

Όσοι έκαναν δίαιτα με διαλείμματα στο τέλος του πειράματος είχαν χάσει περισσότερο βάρος και σωματικό λίπος. Και, το σημαντικότερο, διατήρησαν το αποτέλεσμα για περισσότερο χρόνο!

«Φαίνεται ότι τα διαλείμματα από τη δίαιτα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της προσέγγισης», καταλήγει η Byrne.

Ενώ περιμένουμε λοιπόν να γίνουν νέες έρευνες για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα των Αυστραλών, αυτό το Σαββατοκύριακο ας απολαύσουμε χωρίς τύψεις ένα (ακόμα) κομμάτι πίτσα.

empty alt

Αυτή είναι η τροφή της μακροζωίας

Έχεις ακούσει τους διατροφολόγους που λένε ότι το καλύτερο πρωινό είναι ένα γεύμα με γάλα, φρούτα, ξηρούς καρπούς και βρώμη; Κάτι ξέρουν! Η βρώμη σε βοηθάει όχι μόνο να χάσεις κιλά με τον πλέον υγιεινό τρόπο αλλά σου εξασφαλίζει και μακροζωία.
empty alt

5 τροφές που προστατεύουν την καρδιά σου

Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το δεδομένο ότι σήμερα οι καρδιοπάθειες αποτελούν τη Νο 1 αιτία θανάτου για άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως, τότε σίγουρα η ανακοίνωση για την ανακάλυψη μίας νέας θεραπείας -που θα μείωνε τους θανάτους από τη συγκεκριμένη αιτία- θα αποτελούσε ένα από τα πιο […]
empty alt

8 βασικοί κανόνες για να τρως καλύτερα και πιο υγιεινά

1. Αν η γιαγιά σου δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα συστατικά ενός προϊόντος, προτίμησε κάποιο άλλο προϊόν.
empty alt

Όσοι δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ κινδυνεύουν περισσότερο από άνοια

Όχι παράξενα, η κατάχρηση αλκοόλ έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη άνοιας: η τοξική δράση του αλκοόλ στο σώμα και τον εγκέφαλο έχει συσχετιστεί με διάφορες ασθένειες.
empty alt

Τα ντόνατς και η διάσπαση προσοχής!

Όσο αφοσιωμένοι κι αν είμαστε σε μια δραστηριότητα, αρκεί να δούμε μπροστά μας ένα ντόνατς για να ξεχάσουμε αμέσως τι κάναμε.
empty alt

Καλύτερα να μασάς…παρά να τρως; Αλήθεια ή μύθος;

Μερικοί αναφέρουν ότι τους βοηθά να κρατηθούν μακριά από το άσκοπο φαγητό, ενώ άλλοι ορκίζονται ότι κρατά τις λιγούρες τους μακριά ή βοηθά στη διαμόρφωση του προσώπου τους τονίζοντας τους μυς τους.
empty alt

Μμμμ…μύρισε καλαμπόκι

  Το καλαμπόκι θεωρείται τόσο λαχανικό όσο και δημητριακό. Το γλυκό καλαμπόκι που τρώτε στις σαλάτες και τα ριζότο θεωρείται συνήθως λαχανικό στον μαγειρικό κόσμο, ενώ οι ξηροί σπόροι που χρησιμοποιούνται για ποπ κορν ταξινομούνται ως δημητριακά ολικής αλέσεως.
empty alt

Κάτι και να καίει… το μυστικό της αιώνιας νεότητας είναι πιο «πικάντικο» από ό,τι νομίζεις

Οι ερευνητές μπορεί να έχουν βρει έναν τρόπο για να ζουν περισσότερο οι άνθρωποι και η απάντηση βρίσκεται στο τσίλι! Μια νέα μελέτη θα παρουσιαστεί στις επιστημονικές εισηγήσεις του συνεδρίου του American Heart Association 2020 με «καυτά» στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν σημαντικά μειωμένο...
Back To Top