Άλλη μια μελέτη αναδεικνύει τα οφέλη αυτού του superfood

«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», λέει η παροιμία, αλλά τώρα η φράση αντιμετωπίζει κάποιον ανταγωνισμό. Σύμφωνα με έρευνα, ένα άλλο φρούτο (που συχνά μπερδεύεται με λαχανικό) έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη συνολική ποιότητα της διατροφής.

Ένα αβοκάντο την ημέρα βελτιώνει τη συνολική ποιότητα της διατροφής

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Current Developments in Nutrition διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο ημερησίως για 26 εβδομάδες αύξησε τη συμμόρφωση των συμμετεχόντων στις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τους Αμερικανούς.

Το δείγμα περιελάμβανε 1.008 συμμετέχοντες (72% γυναίκες) με μέσο όρο ηλικίας τα 50. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης χαμηλή πρόσληψη αβοκάντο πριν από τη μελέτη, καταναλώνοντας δύο ή λιγότερα αβοκάντο κάθε μήνα.

Η ομάδα χωρίστηκε στη μέση για το πείραμα – η μία ομάδα περιόρισε την πρόσληψη αβοκάντο και η άλλη δεσμεύτηκε να τρώει ένα αβοκάντο κάθε μέρα. Για να μετρήσουν τη συνολική ποιότητα της διατροφής, οι ερευνητές αξιολόγησαν πόσο προσεκτικά ακολούθησαν οι συμμετέχοντες τις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τους Αμερικανούς, οι οποίες περιελάμβαναν προτεραιότητα σε τρόφιμα και ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, διατήρηση εντός ορίων θερμίδων, περιορισμό τροφών και ποτών με υψηλότερα πρόσθετα σάκχαρα, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο και περιορισμός των αλκοολούχων ποτών.

Κατά την ανάλυση του τρόπου με τον οποίο βελτιώθηκε η διατροφή της ομάδας του αβοκάντο, οι ερευνητές σημειώνουν μεγαλύτερη πρόσληψη λαχανικών και ευνοϊκότερη πρόσληψη λιπαρών οξέων – που σημαίνει ότι κατανάλωναν περισσότερα ακόρεστα λίπη από κορεσμένα λίπη.

Η ομάδα του αβοκάντο παρουσίασε επίσης θετικές αλλαγές στην κατανάλωση νατρίου, επεξεργασμένων δημητριακών και πρόσθετων σακχάρων. Ωστόσο, η ομάδα του αβοκάντο έδειξε επίσης κάποια μετατόπιση της συνολικής πρωτεΐνης (θαλασσινά και φυτικές πρωτεΐνες) με την παρέμβαση του αβοκάντο.

Το μήνυμα εδώ δεν είναι πραγματικά ότι πρέπει να τρώτε ένα αβοκάντο την ημέρα, ούτε ότι είναι κατάλληλο για όλους. Αντίθετα, η ενσωμάτωση περισσότερων ολόκληρων τροφών στη διατροφή σας (αβοκάντο και άλλα) είναι ένας τρόπος για να ενθαρρύνετε ένα πιο υγιεινό πιάτο χωρίς εμμονή στους περιορισμούς.

Στην πραγματικότητα, ενώ τα αβοκάντο είναι γεμάτα με υγιή λίπη, βιταμίνες και μέταλλα, η κατανάλωση μεγάλης ποικιλίας φυτών είναι σημαντική – ειδικά για την υγεία του εντέρου. Ως εκ τούτου, γιατί ορισμένοι ειδικοί υγείας συνιστούν να προσπαθείτε να τρώτε 30 ή περισσότερα διαφορετικά φυτά κάθε εβδομάδα (ναι, τα μπαχαρικά και τα βότανα μετράνε) επιδιώκοντας ένα ακμάζον, ποικίλο μικροβίωμα του εντέρου.

5 τρόποι για να πάρετε περισσότερο αβοκάντο στη διατροφή σας

Από τα ωμέγα-3 έως τις βιταμίνες C, E και K, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Όπως αποδείχθηκε στη μελέτη, η προσθήκη περισσότερων από αυτά στη διατροφή σας μπορεί να είναι ένας τρόπος για να αντικαταστήσετε κάποια άλλα λίπη χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση.

Επιπλέον, υπάρχει μια πληθώρα τρόπων για να τα χρησιμοποιήσετε. Παρακάτω, λίγη έμπνευση για να πάρετε κατευθείαν στην κουζίνα σας.

Προσθέστε αβοκάντο στο smoothie σας για κρεμώδη υφή

Ανακατέψτε το με βότανα, μπαχαρικά και ελαιόλαδο για να φτιάξετε ένα πλούσιο ντρέσινγκ

Γεμίστε την ομελέτα σας με μερικές φέτες

Κόψτε το σε κύβους και προσθέστε το σε μια ψιλοκομμένη σάλτσα

Γεμίστε το με αγγούρι, φέτα και ντομάτα σε κύβους για ένα γρήγορο σνακ

empty alt

Η καλή γεύση απαιτεί συγκέντρωση

Το εύγεστο φαγητό θέλει την απόλυτη προσοχή μας . Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα η οποία αποκαλύπτει ότι ακόμα και το πιο τέλειο έδεσμα έχει ήπια γεύση όταν το τρώμε μπροστά στην τηλεόραση ή κάνουμε οτιδήποτε αποσπά την προσοχή μας από το πιάτο.
empty alt

Γιατί πρέπει να πίνεις ένα εσπρεσάκι πριν την άσκηση

Χρειάζεσαι κάτι να σε τονώσει και να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στη γυμναστική; Ένα εσπρεσάκι θα κάνει τη διαφορά! Και δεν το λέμε εμείς αλλά οι έρευνες που έχουν δείξει ότι η καφεϊνη στον καφέ μπορεί να αποδειχθεί για την αντοχή των αθλητών τόσο […]
empty alt

Τι είναι η ζάχαρη καρύδας και σε τι διαφέρει από την κοινή ζάχαρη

Η ζάχαρη καρύδας είναι ένα σχετικά νέο για την ελληνική αγορά προϊόν, το οποίο έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
empty alt

3 τροφές που κάνουν το άγχος σου να χτυπάει κόκκινο

Συνήθως τέτοια εποχή αγχώνεσαι με αυτά που τρως. Τα περιττά κιλά ξαφνικά μοιάζουν απίστευτα πολλά, κι ας είναι δύο ή τρία… Κι όμως δεν φταίνε μόνο αυτά για το άγχος σου αλλά και ορισμένες τροφές που το εκτινάσσουν στα ύψη.
empty alt

5 υγιεινά σνακ για το παιδί στην παραλία που θα σας λύσουν τα χέρια

Αν πρόκειται να περάσετε μία ολόκληρη ημέρα στην παραλία ή έχετε μπροστά σας ένα μεγάλο ταξίδι, σίγουρα θα αναρωτιέστε ποια σνακ πρέπει να πάρετε μαζί σας ώστε τα παιδιά να χορτάσουν αλλά και να μην μπουν στον πειρασμό να αγοράσουν τυποποιημένα και πιθανόν ανθυγιεινά προϊόντα.
empty alt

Honey love: Μάθε τα εκπληκτικά οφέλη του μελιού

Από την αρχαιότητα, το μέλι χρησιμοποιείται τόσο ως τροφή όσο και ως φάρμακο. Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ενώσεις και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.
empty alt

7 τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα λεμόνι

Τα λεμόνια είναι ένα από τα πιο ευέλικτα φρούτα. Για του λόγου το αληθές, καθώς πλησιάζει η εποχή τους ανακάλυψε 7 από τις χρήσεις τους στη μαγειρική και όχι μόνο! 1.
empty alt

Το πολύτιμο διατροφικό προφίλ του ροδιού

Τα οφέλη περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αντιοξειδωτικά, υγεία της καρδιάς, του ουροποιητικού συστήματος κι αντοχή στην άσκηση
Back To Top