Οι ερευνητές μπορεί να έχουν βρει έναν τρόπο για να ζουν περισσότερο οι άνθρωποι και η απάντηση βρίσκεται στο τσίλι! Μια νέα μελέτη θα παρουσιαστεί στις επιστημονικές εισηγήσεις του συνεδρίου του American Heart Association 2020 με «καυτά» στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θανάτου […]

Οι ερευνητές μπορεί να έχουν βρει έναν τρόπο για να ζουν περισσότερο οι άνθρωποι και η απάντηση βρίσκεται στο τσίλι! Μια νέα μελέτη θα παρουσιαστεί στις επιστημονικές εισηγήσεις του συνεδρίου του American Heart Association 2020 με «καυτά» στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο ή καρδιαγγειακές παθήσεις όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν τσίλι.

Έπειτα από ανάλυση 570.000 ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, την Κίνα και το Ιράν και έχοντας διεξαγάγει 4.729 έρευνες, οι επιστήμονες παρήγαγαν τέσσερις μοναδικές μελέτες σχετικά με τη δύναμη των πιπεριών τσίλι. Τι ανακάλυψαν λοιπόν;

Η επιστήμη γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό τη δύναμη της καψαϊκίνης (τι δίνει στις πιπεριές το μπαχαρικό τους) και τις δυνατότητές της όσον αφορά το να είναι αντιφλεγμονώδης, αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και να έχει ρυθμιστικό αποτέλεσμα στη γλυκόζη του αίματος. Οι ερευνητές πηγαίνουν αυτές τις γνωστές ιδιότητες ένα βήμα παραπέρα συγκρίνοντας τα αρχεία εκείνων που κατανάλωναν τακτικά τσίλι με εκείνους που το έκαναν σπάνια ή που δεν το έκαναν ποτέ.

Όσοι έτρωγαν πιπεριά τσίλι είχαν σχετική μείωση κατά 26% στην καρδιαγγειακή θνησιμότητα, σχετική μείωση 23% στη θνησιμότητα από καρκίνο και 25% σχετική μείωση στη θνησιμότητα όλων των αιτιών.

chillii

«Ήμασταν έκπληκτοι που διαπιστώσαμε ότι σε αυτές τις προηγουμένες δημοσιευμένες μελέτες, η τακτική κατανάλωση πιπεριού τσίλι συσχετίστηκε με μια συνολική μείωση του κινδύνου όλων των αιτιών, της CVD και της θνησιμότητας από καρκίνο», δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας Bo Xu, MD, καρδιολόγος του Cleveland Clinic, του Οχάιο.

«Ωστόσο, οι ακριβείς λόγοι και οι μηχανισμοί που μπορεί να εξηγήσουν τα ευρήματά μας είναι προς το παρόν άγνωστοι. Επομένως, είναι αδύνατο να πει κανείς ότι η κατανάλωση περισσότερου πιπεριού τσίλι μπορεί να παρατείνει τη ζωή και να μειώσει τους θανάτους, ειδικά από καρδιαγγειακούς παράγοντες ή καρκίνο. Απαιτείται περισσότερη έρευνα, ειδικά στοιχεία από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες για την επιβεβαίωση αυτών των προκαταρκτικών ευρημάτων».

Ενώ υπάρχουν ακόμα πολλά άγνωστα στοιχεία, το να προσθέσεις λίγο επιπλέον πιπέρι τσίλι στο φαγητό σου δεν θα μπορούσε να σε βλάψει και σίγουρα θα δώσει έναν πικάντικο τόνο στο δείπνο σου.

 

 

empty alt

Πώς θα κερδίσετε τον «πόλεμο» των λαχανικών

Τα λαχανικά, από το μαρούλι και το σπανάκι ως τα καρότα, το κρεμμύδι και τον αρακά, είναι από τα τρόφιμα που συνήθως αποφεύγουν τα μικρά παιδιά.
empty alt

Πασχαλινό τραπέζι: Τι να κάνεις για να μην ξεφύγεις!

Νηστεύεις, νηστεύεις και έρχεται η μέρα του Πάσχα και τρως λες και δεν υπάρχει αύριο! Το ξέρεις ότι έτσι υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε ένα ισχυρό σοκ; Δες τι πρέπει να κάνεις και για να απολαύσεις τις πασχαλινές λιχουδιές αλλά και για να υπάρχει αύριο- με υγεία.
empty alt

Υγιεινή διατροφή με σοκολάτα, καφέ και κόκκινο κρασί

Η αλήθεια είναι ότι διαρκώς βγαίνουν νέες έρευνες που ποντάρουν σε διαφορετικές τροφές. Και ενώ ήδη γνωρίζουμε, σε γενικές γραμμές, ότι μια διατροφή που στηρίζεται στις φυσικές τροφές κάνει καλό στην υγεία μας, από εκεί και πέρα επικρατεί ένα χάος από άπειρες, συχνά αντικρουόμενες πληροφορίες.
empty alt

Σπάσε ένα… αβγό ή περισσότερα

Για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, τα αβγά μπορούν να δώσουν ιδέες για γεύματα που δεν είναι μόνο εύκολα και οικονομικά προσιτά αλλά και κάνουν και καλό σε σας.
empty alt

Οκτώ τροφές που θα φορτίσουν τις μπαταρίες ενέργειάς σου

Όταν το μεσημέρι νιώθεις να πέφτουν επικίνδυνα τα επίπεδα της ενέργειά σου αλλά οι δουλειές κι οι υποχρεώσεις κρατούν ακόμα καλά, συνήθως η πρώτη σου σκέψη είναι να βάλεις ακόμα ένα φλιτζάνι καφέ – όμως η κατάχρηση της καφεΐνης μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα στον βραδινό ύπνο […]
empty alt

Σύκο – το απόλυτο αυγουστιάτικο φρούτο!

Το επιστημονικό όνομα για το σύκο είναι το Ficus carica. Το σχήμα του λένε ότι θυμίζει δάκρυ, αλλά εγώ θα έλεγα μάλλον ότι μοιάζει με μια σταγόνα υπέρτατης απόλαυσης.
empty alt

Τα σημαντικά οφέλη των χουρμάδων για την υγεία

Με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, αλλά και εύκολο να καλλιεργηθούν στη Μεσόγειο, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, οι χουρμάδες είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό φρούτο, που καταναλώνεται κυρίως αποξηραμένο, αλλά και φρέσκο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.
empty alt

Αυτό είναι το καλύτερο φρούτο για την υγεία του εντέρου σας, σύμφωνα με έναν γαστρεντερολόγο

Αν και υποτίθεται ότι καταναλώνουμε 25 έως 38 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, μια σύσταση που βασίζεται στη συνολική κατανάλωση θερμίδων μας, ο μέσος Δυτικός καταναλώνει στην πραγματικότητα μόνο περίπου 10 έως 15 γραμμάρια την ημέρα, αναφέρουν οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.
Back To Top