Οι ερευνητές μπορεί να έχουν βρει έναν τρόπο για να ζουν περισσότερο οι άνθρωποι και η απάντηση βρίσκεται στο τσίλι! Μια νέα μελέτη θα παρουσιαστεί στις επιστημονικές εισηγήσεις του συνεδρίου του American Heart Association 2020 με «καυτά» στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θανάτου […]

Οι ερευνητές μπορεί να έχουν βρει έναν τρόπο για να ζουν περισσότερο οι άνθρωποι και η απάντηση βρίσκεται στο τσίλι! Μια νέα μελέτη θα παρουσιαστεί στις επιστημονικές εισηγήσεις του συνεδρίου του American Heart Association 2020 με «καυτά» στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο ή καρδιαγγειακές παθήσεις όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν τσίλι.

Έπειτα από ανάλυση 570.000 ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, την Κίνα και το Ιράν και έχοντας διεξαγάγει 4.729 έρευνες, οι επιστήμονες παρήγαγαν τέσσερις μοναδικές μελέτες σχετικά με τη δύναμη των πιπεριών τσίλι. Τι ανακάλυψαν λοιπόν;

Η επιστήμη γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό τη δύναμη της καψαϊκίνης (τι δίνει στις πιπεριές το μπαχαρικό τους) και τις δυνατότητές της όσον αφορά το να είναι αντιφλεγμονώδης, αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και να έχει ρυθμιστικό αποτέλεσμα στη γλυκόζη του αίματος. Οι ερευνητές πηγαίνουν αυτές τις γνωστές ιδιότητες ένα βήμα παραπέρα συγκρίνοντας τα αρχεία εκείνων που κατανάλωναν τακτικά τσίλι με εκείνους που το έκαναν σπάνια ή που δεν το έκαναν ποτέ.

Όσοι έτρωγαν πιπεριά τσίλι είχαν σχετική μείωση κατά 26% στην καρδιαγγειακή θνησιμότητα, σχετική μείωση 23% στη θνησιμότητα από καρκίνο και 25% σχετική μείωση στη θνησιμότητα όλων των αιτιών.

chillii

«Ήμασταν έκπληκτοι που διαπιστώσαμε ότι σε αυτές τις προηγουμένες δημοσιευμένες μελέτες, η τακτική κατανάλωση πιπεριού τσίλι συσχετίστηκε με μια συνολική μείωση του κινδύνου όλων των αιτιών, της CVD και της θνησιμότητας από καρκίνο», δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας Bo Xu, MD, καρδιολόγος του Cleveland Clinic, του Οχάιο.

«Ωστόσο, οι ακριβείς λόγοι και οι μηχανισμοί που μπορεί να εξηγήσουν τα ευρήματά μας είναι προς το παρόν άγνωστοι. Επομένως, είναι αδύνατο να πει κανείς ότι η κατανάλωση περισσότερου πιπεριού τσίλι μπορεί να παρατείνει τη ζωή και να μειώσει τους θανάτους, ειδικά από καρδιαγγειακούς παράγοντες ή καρκίνο. Απαιτείται περισσότερη έρευνα, ειδικά στοιχεία από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες για την επιβεβαίωση αυτών των προκαταρκτικών ευρημάτων».

Ενώ υπάρχουν ακόμα πολλά άγνωστα στοιχεία, το να προσθέσεις λίγο επιπλέον πιπέρι τσίλι στο φαγητό σου δεν θα μπορούσε να σε βλάψει και σίγουρα θα δώσει έναν πικάντικο τόνο στο δείπνο σου.

 

 

empty alt

Τα πλεονεκτήματα του κατσικίσιου γάλακτος

Τι μας προσφέρει Λιγότερη λακτόζη, λιγότερες ενοχλήσεις. Όσοι προτιμούν το κατσικίσιο γάλα θα σας πουν ότι το βρίσκουν πιο εύπεπτο από το αγελαδινό.
empty alt

Τελικά είναι κακό για την υγεία μας να τρώμε γρήγορα;

Τρως αργά και απολαυστικά ή καταβροχθίζεις το φαγητό σου σαν να ήσουν νηστικός για μέρες; Γευματίζεις στην ησυχία του σπιτιού σου ή κυριολεκτικά στο πόδι, ενώ τρέχεις προς το γραφείο ή το επόμενο επαγγελματικό μίτινγκ; Αν επέλεξες τη δεύτερη απάντηση και στις δύο ερωτήσεις, τότε διατρέχεις υψηλότερο κίνδυνο […]
empty alt

Το ψωμί που ωφελεί την υγεία σου

Προσπαθείς να αλλάξεις διατροφή, είτε για να χάσεις κιλά είτε για να βελτιώσεις την υγεία σου ή και για τους δύο αυτούς λόγους; Δεν υπάρχει λόγος να στερηθείς το ψωμί.
empty alt

7 μύθοι για τη δίαιτα

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Το μυστικό βρίσκεται στο παχύ έντερο και τα 100 τρισεκατομμύρια μικρόβια που περιέχει, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο αυτά αλληλεπιδρούν με τις τροφές που καταναλώνει ο καθένας μας.
empty alt

Αυτή είναι η Νο 1 τροφή για καλύτερο ύπνο, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Μερικές φορές φαίνεται ότι δεν υπάρχουν αρκετές ώρες την ημέρα. Η ζωή σου είναι συνεχώς πολυάσχολη και τείνεις να βάζεις τον καλό ύπνο στον τελευταίο τροχό της αμάξης.
empty alt

Μμμμ…μύρισε καλαμπόκι

  Το καλαμπόκι θεωρείται τόσο λαχανικό όσο και δημητριακό. Το γλυκό καλαμπόκι που τρώτε στις σαλάτες και τα ριζότο θεωρείται συνήθως λαχανικό στον μαγειρικό κόσμο, ενώ οι ξηροί σπόροι που χρησιμοποιούνται για ποπ κορν ταξινομούνται ως δημητριακά ολικής αλέσεως.
empty alt

Πώς να καταλάβεις αν έχεις έλλειψη σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Αποτελούν ένα σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Το σώμα χρειάζεται επίσης να παράγει μόρια σηματοδότησης που ονομάζονται εικοσανοειδή, τα οποία βοηθούν το ανοσοποιητικό, πνευμονικό, καρδιαγγειακό και ενδοκρινικό σύστημα να λειτουργεί σωστά.
empty alt

Τα διατροφικά οφέλη του λωτού για να τον βάλεις στην καθημερινή σου διατροφή

Ο λωτός είναι ένα μοναδικό φρούτο εποχής, πλούσιο σε οφέλη για τον οργανισμό μας και με γλυκιά γεύση που μπορεί να το καταστήσει στο τέλειο εναλλακτικό μιας λιχουδιάς με μπόλικη ζάχαρη και λιπαρά.
Back To Top