Το καλοκαίρι πλησιάζει και διανύουμε την «εποχή της δίαιτας», όπου η επιθυμία για γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους είναι ιδιαίτερα έντονη.

 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και διανύουμε την «εποχή της δίαιτας», όπου η επιθυμία για γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους είναι ιδιαίτερα έντονη. Ο βασικότερος στόχος μιας δίαιτας αδυνατίσματος είναι ο περιορισμός των προσλαμβανόμενων θερμίδων, ώστε να δημιουργηθεί αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας και να επέλθει σταδιακή μείωση του σωματικού βάρους.
Τα τρόφιμα μειωμένων θερμίδων ή αλλιώς “light” μπορούν να διευκολύνουν την παραπάνω προσπάθεια, αρκεί να δοθεί προσοχή στο είδος των προϊόντων που επιλέγονται και φυσικά στην ποσότητα.

Και αυτό, γιατί δεν πρέπει κανείς να παραλείπει το γεγονός ότι τα light τρόφιμα μπορεί να περιέχουν λιγότερες θερμίδες από τα «κλασικά», αλλά δεν παύουν να αποδίδουν θερμίδες, οι οποίες θα πρέπει να συνυπολογίζονται στην ημερήσια ενεργειακή πρόσληψη.

Από την άλλη, είναι σημαντικό να ελέγχει κανείς και τη συνολική διατροφική σύσταση του τροφίμου, καθώς ένα light προϊόν μπορεί να περιέχει λιγότερη ζάχαρη, αλλά να είναι πλούσιο σε λιπαρά ή το αντίστροφο.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως τα light προϊόντα μπορούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια απώλειας βάρους, αρκεί να καταναλώνονται σε ελεγχόμενη ποσότητα.

Επιπλέον, η ετικέτα light δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται σαν «δικαιολογία» για συχνότερη κατανάλωση προϊόντων με λιγότερες θερμίδες, τα οποία ωστόσο παραμένουν «ανθυγιεινές» επιλογές.

empty alt

Οι λιπαρές τροφές ευνοούν τη μακροζωία

Τα «παρεξηγημένα» λιπαρά απενοχοποιούνται από μια νέα, μεγάλη έρευνα. Όπως ανακάλυψε μια ομάδα ειδικών αφού μελέτησε τα στοιχεία διατροφής και διάρκειας ζωής 135.000 ανθρώπων από 18 χώρες, όσοι καταναλώνουν περισσότερα λιπαρά διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που τρώνε...
empty alt

Γάλα βρόμης: Πόσο ωφέλιμο είναι;

Ένα από τα φυτικά είδη γάλακτος που κυκλοφορούν τελευταία στην αγορά είναι το λεγόμενο γάλα βρόμης. Πώς φτιάχνεται και ποια είναι η διατροφική αξία του; Διάβασε τι απάντησαν δύο κλινικοί διαιτολόγοι, οι Melissa Bailey, MS, RD, LDN, και Liz Smith, MPH, RD, CNSC στο Popsugar.com.
empty alt

Τι είναι η βιταμίνη U

Η βιταμίνη U είναι ένας όρος που εισήχθη στις αρχές της δεκαετίας του 1950 για τον προσδιορισμό μιας ένωσης στον χυμό λάχανου.
empty alt

Καλοκαίρι χωρίς μελιτζάνα δεν γίνεται!

Παπουτσάκια, μουσακάς, ιμάμ, μπριάμ, τηγανητές …και να μη μιλήσω για τον πουρέ καπνιστής μελιτζάνας μιας και μου τρέχουν ήδη τα σάλια! Δοκίμασε ακόμα να τις προσθέσεις ως επιλογή ανάμεσα σε ντομάτες και πιπεριές στα γεμιστά σου ή να τις ψήσεις σε φέτες με σκόρδο, ελαιόλαδο και τριμμένα […]
empty alt

Ελιές Καλαμών – ένας θησαυρός στο πιάτο σου

Εκτός από υπέροχη γεύση προσφέρουν πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό σου. Οι ελιές της Καλαμάτας είναι ένας τύπος ελιάς που πήρε το όνομά του από την πόλη της Καλαμάτας, όπου καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά.
empty alt

Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα όσπρια και ποια τα πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά

Τα φασόλια και τα όσπρια είναι τα καρποί ή οι σπόροι μιας οικογένειας φυτών που ονομάζονται Fabaceae.
empty alt

Το θαυματουργό διατροφικό προφίλ του σκόρδου

Εδώ είναι 11 οφέλη για την υγεία του σκόρδου που υποστηρίζονται από ανθρώπινη έρευνα και αλιεύσαμε στο healthline.com: Το σκόρδο περιέχει ενώσεις με ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες Το σκόρδο είναι φυτό της οικογένειας Allium (κρεμμύδι).
empty alt

Τι συμβαίνει στο οργανισμό σας αν πίνετε τσάι κάθε μέρα

Η κατανάλωση τσαγιού κάθε μέρα μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία – αλλά και πιθανές παρενέργειες.

Back To Top