Με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, αλλά και εύκολο να καλλιεργηθούν στη Μεσόγειο, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, οι χουρμάδες είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό φρούτο, που καταναλώνεται κυρίως αποξηραμένο, αλλά και φρέσκο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.

Με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, αλλά και εύκολο να καλλιεργηθούν στη Μεσόγειο, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, οι χουρμάδες είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό φρούτο, που καταναλώνεται κυρίως αποξηραμένο, αλλά και φρέσκο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Και αποτελούν μια εξαιρετικά γευστική επιλογή για το πρωινό μας, μαζί με ταχίνι ή ένα porridge με βρόμη, ενώ ενισχύουν την υγεία μας με πολλούς τρόπους. Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι αυτοί.

30g αποξηραμένων χουρμάδων προσφέρουν στον οργανισμό μας:

81 kcal / 345KJ

1.0g πρωτεΐνης

0.1g λιπαρών

20.4g υδατανθράκων

20.4g σακχάρων

1.6g φυτικών ινών

210mg καλίου

Ιδιότητες:

Είναι πλούσιοι σε προστατευτικά αντιοξειδωτικά

Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε προστατευτικά αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες και τα καροτενοειδή και έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθούν στη μείωση του ρίσκου εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

Υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην υγεία του εντέρου, βοηθώντας στη διατήρηση του μικροβιώματος στα υγιή επίπεδα και μειώνοντας το ρίσκο εμφάνισης σχετικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του εντέρου.

Υποστηρίζουν την υγεία των οστών

Οι χουρμάδες περιέχουν μια σειρά από ιχνοστοιχεία όπως ο φώσφορος, το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο, αλλά και βιταμίνη Κ, όλα με τη σειρά τους απαραίτητα για την καλή υγεία των οστών.

Μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη

Το σιρόπι από χουρμάδες είναι μια ιδανική επιλογή υποκατάστατου της ζάχαρης, ενώ αυτό παρασκευάζεται απλούστατα όταν χτυπήσουμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες με λίγο νερό. Το σιρόπι αυτό περιέχει μικρό γλυκαιμικό δείκτη και περιορισμένη ποσότητα φρουκτόζης σε σχέση με άλλα γλυκαντικά.

empty alt

Πόση πρωτείνη πρέπει να λαμβάνεις καθημερινά;

Το νέο βιβλίο της Άννας Μαρίας Παπίρη «Η δίαιτα…αλλιώς!» πρόκειται για μια βίβλο διατροφής, που θα σε πείσει ότι πρέπει να επιλέγεις μεσογειακά ενώ παράλληλα θα σου δώσει όλα τα απαραίτητα tips για να καταφέρεις να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος.
empty alt

Μπορείς να τρως ελεύθερα πίτσα για πρωινό

Αν είσαι φοιτητής, ή έχεις παρατείνει τη φοιτητική ζωή σου, σού έχουμε καλά νέα: μπορείς να τρως πίτσα για πρωινό και με τις ευλογίες ενός ειδικού.
empty alt

Να γιατί είναι καλό να βάλετε το ταχίνι στη διατροφή σας

Το ταχίνι είναι μια πάστα φτιαγμένη από αλεσμένους σπόρους σησαμιού. Έχει μια ελαφριά γεύση καρυδιού. Είναι πιο γνωστό ως συστατικό του χούμους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά πιάτα σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στη μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.
empty alt

Αυτό το παγωτό έχει τις περισσότερες θερμίδες!

Στην παιδική σου ηλικία, το παγωτό ήταν η απόλυτη επιβράβευση και μπορεί να έκανες διαγωνισμό με τους φίλους σου για το πόσα έφαγε ο καθένας στη διάρκεια του καλοκαιριού.
empty alt

Green power smoothie: Ένα πρωινό όλο ενέργεια στο ποτήρι σου

Ο συνδυασμός kale και αβοκάντο καθιστά αυτή την υγιεινή συνταγή smoothie εξαιρετικά πράσινη. Οι σπόροι Chia προσδίδουν σε αυτό το κρεμώδες smoothie μια γροθιά ινών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που είναι η βάση για μια υγιή καρδιά.
empty alt

7 συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψετε για να έχετε μια πιο προσεκτική διατροφή

Μικρές αλλαγές για περισσότερη συνειδητή απόλαυση και καλή υγεία
empty alt

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το διατροφικό προφίλ της κάππαρης

Η κάππαρη είναι τα ανώριμα μπουμπούκια ανθέων του Capparis spinosa, ενός τύπου θάμνου που καλλιεργείται συνήθως σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.
empty alt

Μειώνουν οι μπανάνες την αρτηριακή πίεση;

Ανακαλύψτε τις μυστικές δυνάμεις αυτού του νόστιμου φρούτου για να απολαύσετε τα οφέλη του στο μάξιμουμ
Back To Top